Een muur verven in de bijkeuken
Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven klinkt niet als een enorme klus. Dat is het ook bepaald niet, maar ik had het ook nog nooit gedaan. Ik voel mij net Pippi Langkous; “ik heb dat nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik dat wel kan.”

Om te kunnen beginnen..


De voorbereidingen zijn al getroffen om een muurtje te verven. Eerst moet er natuurlijk een kleur gekozen worden. Dat klinkt natuurlijk niet zo lastig. Maar dat vond ik het best wel een beetje. De Earlydew van Flexa vind ik al heel lang mooi!

Die heb ik via click en collect kunnen bemachtigen. Samen met een muurverf roller. En ja, hier zit echt verschil in, is mijn vertelt… De schilders tape lag er nog, want vorig jaar zijn wij in dit huis komen wonen en is er al meer in de verf gezet. Ook de muur die nu een kleurtje krijgt. Hij was blauw, toen werd het wit, en inmiddels is het groen. Over een tijdje is het een regenboog denk ik.

een muurverven, thuis bij jajo doen wij dat nu zelf. Het was wel een hele opdracht voor een verf-leek

Een muur verven .. Nu écht..


Goed, een muur verven dus.. Eerst plak ik alles af, dat kost echt zoveel meer tijd dan ik dacht. En eigenlijk zag ik daar ook tegen op. Dat moet natuurlijk wel écht strak en netjes gedaan worden. Daarna begin in met de buitenste randen van de muur, met een kwast om vervolgens met de roller alles mooi in te “kleuren”.

Werk in uitvoering


Ik ben nogal een klus-leek.. Dus dit is voor mij echt een stap. Ik heb er dan ook een hele dag over gedaan, ook omdat mijn hersenschudding nog steeds parten speelt. Een muur verven is voor sommige mensen natuurlijk appeltje eitje, maar ik ben blij dat het gelukt is.

Decoratie


Daarnaast vond ik het ook leuk om er het één en ander op te hangen, zo heb ik tijdens mijn eenmalige 20-minuten-shoppen bij de Action een setje van 3 spiegels en een canvas gescoord. Om niet óók nog gaten te moeten boren heb ik van Bison dubbelzijdig spiegel tape gekocht. Dat werkt echt perfect.

Jan Davidsz de Heem - Stilleven met bloemen in vaas
Resultaat! 🧡 afbeelding van: Jan Davidsz de Heem – Stilleven met bloemen in vaas 


Al met al ben ik blij met het resultaat. En het smaakt naar meer. Dus ik denk dat de logeerkamer binnenkort ook een nieuwe kleur krijgt. Ben jij een doe-het-zelf’er?

Groet Jeanine!


Je kan ons huis volgens op Facebook of Instagram.

Geef een reactie

4 Reacties

 1. Angelina

  Toch maar weer gedaan! De decoratie maakt het wel echt helemaal af!

  Antwoord
  • Jeanine Bijker

   Dank je wel ! Vind het ook best geslaagd. 😊🧡

   Antwoord
 2. Peter Boon

  Met klussen help ik soms mee. Het verven laat ik altijd aan mijn vader of iemand anders over. Maar ik ben er nooit te oud voor, om het te leren.

  Antwoord
  • Jeanine Bijker

   Zo is dat. Ik laat het ook eígenlijk altijd doen. Maar krijg er meer vertrouwen in dat ik het zelf kan. 🍀

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest