Gastblog Sanne’s plantenbieb in Veendam
Gastblog Sanne’s plantenbieb in Veendam

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je aan te melden voor het schrijven van een gastblog met een aantal onderwerpen die op mijn blog passenDeze keer staat de plantenbieb centraal

Met veel trots geef ik nu het woord aan:

Sanne van de plantenbieb in Veendam

Hey wat leuk dat jij dit lees. Mijn naam is Sanne Christjans, 22 jaar jong en sinds 6 maanden samenwonend met mijn vriend in Veendam.  Je kan mij kennen van de Instagram @sannes_greenlife maar ook als eerste eigenaar van de plantenbieb in Veendam.

Sanne bij haar opvallende gele plantenbieb in Veendam

Planten 

Als je kijkt op mijn feed van Instagram zie je veel foto’s van planten. Toch was ik niet altijd van de planten. Toen ik op kamers zat kocht mijn vriend noodgedwongen makkelijke planten voor in mijn studentenkamer. Maar toen ik met de Corona thuis kwam te zitten ben ik me meer gaan verdiepen in stekjes en plantjes. Al gauw liep dit uit tot een grote verzameling, mensen boden stekken aan en ook de gekregen planten van mijn vriend werden gestekt. 

Plantenbieb

Al gauw had ik teveel planten en stekjes en tja wat moet je er dan mee. Want weggooien is zonde. Hier ontstond het idee voor de plantenbieb doordat ik een foto op het internet van een zadenbieb in Amerika zag. Toen dacht ik dit wil ik ook en zijn mijn vriend en ik samen aan het klussen gegaan. Hier kwam het prachtige okergele huisje uit. Om mensen te bereiken heb ik de Facebook pagina plantenbieb Veendam opgezet. En de bieb is inmiddels zo populair dat de streekkrant en rtv noord hem al bezocht hebben. Door het te delen op internet kwamen er vanuit verschillende hoeken Facebook berichten over hoe ik dit opgezet heb, hierdoor zijn er op meerdere plekken in Nederland plantenbiebjes. 

Plantenbieb bezoeken? 

De huisregels zijn erg simpel. 

– 1 plantje of zadenzakje per persoon.

– Ruilen mag natuurlijk ook.

– Een donatie mag altijd dit omdat ik zelf niet altijd kan aanvullen.

Het huisje is gehele dagen geopend 

Adres: 𝗸𝗹𝗲𝗶𝗻𝗲 𝗩𝗮𝗮𝗿𝘁𝗹𝗮𝗮𝗻 𝟯𝗗 𝗶𝗻 𝗩𝗲𝗲𝗻𝗱𝗮𝗺

In de plantenbieb is er volop keus uit stekjes en zaden.

Duurzaamheid

Naast de plantenbieb ben ik ook vrij duurzaam en vind ik het leuk om mensen te inspireren. Mij is altijd geleerd dat als je je ergens aan irriteert je er zelf verandering in moet brengen. Een voorbeeld hiervan is dat ik mij irriteer aan afval in de natuur. Ik heb bij de gemeente gevraagd of ik een prikker kan krijgen voor afval. Dit is gelukt en nu ruim ik tijdens het wandelen met de hond het afval op. Wat ik mensen mee wil geven is doe dat gene waar jij gelukkig van wordt zo maak je op je eigen manier de wereld een stukje mooier. 

Tot ziens in Veendam of op mijn instapagina


Ben jij mijn volgende Gast?

Lijkt het jou leuk om ook een gastblog te schrijven, twijfel niet en neem contact op: Je mag mijn mailen jajofotografie@gmail.com of via deze link een bericht achterlaten.

De onderwerpen waar je over mag schrijven zijn:

 • Dagje uit – dierentuin, stedentrip, museum e.d.
 • Wandelen, leuke wandeling / bos, kustpad, paaltjesroute
 • Bedrijf, schrijf een verhaal over jouw zaak.
 • Interieur / wonen deel je foto’s, tips & promoot je insta
 • DIY Ben jij super handig en vind je het leuk om dat hier te delen?
 • (Mentale) – gezondheid. Wil je vertellen over Burn-out / depressief zijn of een aandoening die meer aandacht verdient?
 • Planten, vertel over je mooiste, moeilijkste, uitdagende groene vriend in een blog
 • Fotografie, heb jij leuke en handige tips die je wil delen?

Geïnteresseerd geraakt? Mail naar jajofotografie@gmail.com of reageer via het contactformulier op deze website.

Groet Jeanine, @Thuis_bij_jajo

Eerder verschenen gastblogs zijn:

Kim – Housz.nl -verhuizen op kleur

Sandra – Wandelen in de natuur

Yamie Sparidaans – verbouwen

Carmen – Mealpreppen

Kim – Interieur & meer

Tinneke – Inrichting & Tips

Sandra – Line Art

Anouska Verbeek – Wonen

Tom – Droogbloemen & Flessentuin

Geef een reactie

2 Reacties

 1. Stien

  Wat leuk, de planten- en zadenbieb. Ik zou er bijna voor afreizen naar Veendam. Een beetje te ver nu. Maar ik geloof dat er in Amersfoort een zadenbieb zit. Toch eens naar kijken. Veel succes gewenst!

  Antwoord
  • Jeanine Bijker

   Leuk initiatief is het zeker. Inmiddels ben ik hier al geweest. Echt leuk om zo te “shoppen”.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest