Blog

Hersenschudding – collecte week hersenstichting
Gepubliceerd op: 1 februari 2021
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: gezondheid | Persoonlijk

Collecte || Dit jaar géén huis-aan-huis collecte, wél een online collecte. Jouw bijdrage is onmisbaar, want juist in deze tijd mogen we mensen met een hersenaandoening niet laten zitten! (Bron: hersenstichting)

Hersenaandoening, hersenstichting, wandelweer, fotografie
Ondertussen probeer ik steeds verder te wandelen en af en toe een telefoon-foto te maken.

Persoonlijk verhaal

afgelopen 7 maart ben ik tijdens een weekendje weg van de trap gevallen. De eerste dag daarna had ik nergens last van. De dagen en weken daarna werden de klachten, meer en meer. Klachten zoals; bewegende auto’s, fietsen, of fietsers in het verkeer. Maar ook muziek, het geluid van de vaatwasser uitpakken en stofzuigen zorgen voor overprikkeling, vermoeidheid, oogpijn, hoofdpijn, druk op en suizende oren. En dat iedere dag opnieuw.    

Hersenaandoening, Hersenschudding, hersenletsel, zwart-wit foto van Jeanine.
Een hersenschudding is niet aan de buitenkant te zien.

Revalidatie-traject

Gelukkig mag ik binnenkort revalideren in het revalidatiecentrum Beatrixoord in Haren.

In het begin was het een mega zoektocht naar hulp, wie kan mij helpen, waar vind ik informatie. Uiteindelijk heb ik mij erbij neergelegd dat er veel onduidelijkheden blijven over het hoe en waarom van een  langdurige hersenschudding ofwel Post commotioneel syndroom #PCS.

Dank je wel!

Ik wil ook iedereen heel erg bedanken voor alle lieve woorden, likes en reacties als ik mijn verhaal deel hier, op mijn blog. dat waardeer ik echt enorm!

Wandelen in Veenhuizen, hersenaandoening, hersenletsel, hersenschudding
Zo blij met man & hond. Zij slepen mij ook door de slechte dagen!

Doneren kan:

1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Dit moet stoppen. Want een hersenaandoening zet je leven op z’n kop. En vroeg of laat raakt het ons allemaal. Help ons hersenen gezond te houden. (Bron: hersenstichting)

Collectebus

Online heb ik een collectebus geopend, je kan hier een kleine bijdrage doneren voor iedereen die hersenletsel heeft opgelopen & iedereen die er in zijn omgeving mee in aanraking komt. Vergeet ook niet de mensen die langs de zijlijn staan! Zeer, zeer belangrijk & ook zwaar voor hen.

COLLECTE BUS

Heel erg bedankt voor het lezen, delen en/of doneren !

Liefs Jeanine

Eerder verschenen blogs over mijn hersenschudding:

1) Persoonlijk update 1 juni 2020

2) Persoonlijke update 2 augustus 2020

3) Persoonlijke update 3 september 2020

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 146 andere abonnees

Geef een reactie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven klinkt niet als een enorme klus. Dat is het ook bepaald niet, maar ik had het ook nog nooit gedaan. Ik voel mij net Pippi Langkous; “ik heb dat nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik dat wel kan.” Om te kunnen beginnen.. De voorbereidingen zijn al...

Lees meer
Boterkoek van Abel Bakt.

Boterkoek van Abel Bakt.

Abel Bakt brengt geluk in de brievenbus! Wat een fijne verrassing om een boterkoek uit de brievenbus te halen.Na mijn revalidatie-dag kom ik moe thuis, het is intens om jezelf opnieuw te leren kennen en te ontdekken wat wel en niet kan. Uit gewoonte kijk ik in de...

Lees meer
Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer

Pin It on Pinterest