Gastblog – Monique, interieur @Bij_Spiertjes_Thuis.
Gastblog – Monique, interieur @Bij_Spiertjes_Thuis.

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je aan te melden voor het schrijven van een gastblog met een aantal onderwerpen die op mijn blog passenDeze keer staat het interieur bij Monique centraal

Met veel trots geef ik nu het woord aan:

Monique @bij_spiertjes_thuis

Een paar keer per week plaats ik een foto van mijn interieur op Insta. Een mooie foto is leuk, maar het gaat pas echt leven met een leuke tekst erbij. Ik leef me dus aardig uit met mijn kleine verhaaltjes, ik vind schrijven zo leuk, dat ik nu de stoute schoenen voor betere werk, “een gastblog” heb aangetrokken! 

Wie zit er nou eigenlijk achter de feed van @bij_spiertjes_thuis? Dat ben ik, Monique Spierenburg. Ook wel bekend als Mo of Spiertje, vandaar mijn accountnaam.

Ons huis in Bemmelyhills

Sinds 2003 woon ik samen met mijn man en twee dochters van 17 en 14 in het landelijk, tussen Arnhem en Nijmegen, gelegen Bemmel. Destijds zoekende naar een jaren dertig woning in een rustige wijk in de stad, vonden wij uiteindelijk onze huidige nieuwbouwwoning. Wij verkochten ons eerste koophuis in de stad en vertrokken naar een dorp. Dat vond ik vlak voor de overdracht toch nog wel even een dingetje. Maar wat wonen wij hier fijn! Slechts tien minuten rijden naar de stad. En binnen   twee minuten loop je zo de dijk op, de uiterwaarden en de natuur in.

Wij wonen aan de buitenrand van een rustige nieuwbouwwijk en hebben daarom geen directe achterburen. We hadden al een fijne lange achtertuin waar wij 10 jaar geleden nog eens 10 meter extra bij kochten van onze achterbuurman, 300 meter verderop. Van het vrije uitzicht en de rust genieten we nog iedere dag. Een soort vakantie in de eigen achtertuin..                                                                              

Mijn stijl

Omschrijf ik als een mix van stijlen. Scandinavisch, Bohemian, Landelijk en een vleugje Industrieel. Door het combineren van deze stijlen ontstaat mijn eigen sfeer die past bij ons huis en onze tuin. Ik houd van zwart, wit, zandkleur en het naturel van licht hout. Ook hebben wij wat groen tinten verwerkt in de muren van de keuken en de woonkamer. Ik ben er al weer een beetje op uitgekeken en zou het lichte Sandy Beach van de muur achter de bank, graag doortrekken naar de andere kant en de keuken. Helaas kan de rest van de Spiertjes mijn idee nog niet echt omarmen… moet dus nog even in de week gelegd worden. 

Veranderdrang

Mijn man wordt er wel eens gek van. Dat gedoe van jou op Insta kost me handen vol geld en tijd. Een klein beetje gelijk heeft hij wel maar ik vind het gewoon te leuk om met interieur en de tuin bezig te blijven. Als jong meisje was ik al vaak aan het schuiven met meubels in mijn slaapkamer en stond nooit iets langer dan 2 weken op dezelfde plek. Ik ben ook gek op schilderen dus alles waar ik op uitgekeken ben en met een andere kleur nog een tweede leven kan geven, moet eraan geloven. Onze 15 jaar oude teakhoutenkast bijvoorbeeld. Het hout was door de jaren zo donker geworden, dat ik besloot ‘m in de grafiet kleurige chalkpaint te zetten.   

Is de klus klaar, loop ik met de kwast nog in mijn hand te bedenken wat ik nog meer onder handen kan nemen. Mijn hoofd draait overuren al het om veranderen gaat.

Selfmade man….. and woman

Bij ons ben ik degene die dingen bedenkt, die mijn man vervolgens (en het liefst meteen) weer mag uitvoeren. Een echte een handy man is hij zeker! Zo heeft hij twee jaar geleden onze veranda achter in de tuin helemaal zelf gebouwd. Omdat we natuurlijk ook van ons uitzicht wilde blijven genieten, maakte hij voor de achter- en zijwand een constructie waarbij deze wanden omhoog en omlaag gedraaid kunnen worden. Zo zitten wij altijd beschut maar kunnen we in de zomermaanden de wanden laten zakken zodat we meer in de buitenlucht zitten. In het najaar en soms zelfs op mooie winterdagen kunnen we hier nog buiten zitten als we de buitenhaard aansteken.

Afgelopen zomer hebben wij de verandavloer over de hele breedte van de tuin doorgetrokken. Zo hebben we nog meer ruimte om overdekt of juist meer in de openlucht zitten. De steigerhouten lounge bank maakte we zelf, net als de lange eettafel op het terras en de verrijdbare palletbank die de hele tuin door kan.

En toen ik dat hele mooie maar veel te dure bed bij die gave woonwinkel zag staan, heeft mijn man dezelfde dikke eiken planken besteld en liet hij de hoekprofielen maken bij de smid. Tijdens al deze klussen ben ik zijn lieftallige (en kritische) assistent. Ondanks mijn ongeduld en met zijn rust, vormen we samen best een goed klus duo. 

interieur van Monique helemaal tot in detail doorgevoerd, zelfs de slaapkamer zier er prachtig uit.

Woonwensen

Wij wonen heerlijk in dit huis en genieten nog altijd van onze tuin en de gezellige buurt en rustige omgeving maar woonwensen houden wij ook. Een vrijstaand huis of een boerderijtje aan de rand van het dorp of stad is nog altijd en droom. Ook een huis laten bouwen op een mooie kavel behoort tot e mogelijkheden. We zijn er nog niet echt gericht naar op zoek, soms komt er iets voorbij en maakt vooral mijn interieur hart een sprongetje. En als dan echt alles klopt, nemen we de stap en maken we er samen weer een volgend nieuw thuis van.

Ben je nieuwsgierig naar meer? Volg mij dan op Instagram en wees welkom bij @bij_spiertjes_thuis. liefs Mo


Ben jij mijn volgende Gast?

Lijkt het jou leuk om ook een gastblog te schrijven, twijfel niet en neem contact op: Je mag mijn mailen jajofotografie@gmail.com of via deze link een bericht achterlaten.

De onderwerpen waar je over mag schrijven zijn:

  • Dagje uit – dierentuin, stedentrip, museum e.d.
  • Wandelen, leuke wandeling / bos, kustpad, paaltjesroute
  • Bedrijf, schrijf een verhaal over jouw zaak.
  • Interieur / wonen deel je foto’s, tips & promoot je insta
  • DIY Ben jij super handig en vind je het leuk om dat hier te delen?
  • (Mentale) – gezondheid. Wil je vertellen over Burn-out / depressief zijn of een aandoening die meer aandacht verdient?
  • Planten, vertel over je mooiste, moeilijkste, uitdagende groene vriend in een blog
  • Fotografie, heb jij leuke en handige tips die je wil delen?

Geïnteresseerd geraakt? Mail naar jajofotografie@gmail.com of reageer via het contactformulier op deze website.

Groet Jeanine, @Thuis_bij_jajo

Eerder verschenen gastblogs zijn:

Kim van Heteren – verhuizen op kleur @housz.nl

Sandra van Boggelen – De natuur in

Yamie Sparidaans – verbouwen

Carmen – Mealpreppen

Kim – Interieur & meer

Tinneke – Inrichting & Tips

Sandra – Line Art

Anouska Verbeek – Wonen

Tom – Droogbloemen & Flessentuin

Geef een reactie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest