Gastblog – de natuur in met: Sandra van Boggelen
Gastblog – de natuur in met: Sandra van Boggelen

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je aan te melden voor het schrijven van een gastblog met een aantal onderwerpen die op mijn blog passenDeze keer staat wandelen in de natuur centraal

Met veel trots geef ik nu het woord aan:

Sandra van Boggelen – De natuur in…

Om te beginnen, wat ontzettend leuk dat ik een blog mag schrijven voor Thuis bij Jajo. Waar ik eerst helemaal niet hield van mijn leven online zetten, ben ik sinds mei 2020 helemaal online gegaan. Via mijn Instagram Sandra van Boggelen krijg je een kijkje in mijn leven als vrouw van Gerjan van Boggelen, moeder van 2 jongens, Officemanager van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Deel ik foto’s over ons jaren 30 huis, dat vroeger een café was en wij steeds meer eigen en mooier maken. Oh en niet te vergeten, onze lieve en ook wel ondeugende dalmatiër Kelso ontbreekt niet op mijn pagina. Als laatste vind je op mijn pagina ook veel eigen gemaakte natuurfoto’s.

natuurfoto’s

Natuurfoto’s maken is iets wat ik nog niet zo lang, maar wel heel graag doe. Ik doe dit helemaal niet professioneel, maar gewoon met mijn mobieltje. Die heb ik toch altijd bij mij 😊.
Mede door ons drukke bestaan, waarvan ik veel overigens zelf veroorzaak, is de behoefte groter geworden om in een rustigere leefomgeving te leven. We zijn naar het dorpje Herwen, vlakbij Zevenaar, verhuisd.


We hebben hier een heerlijk plekje gevonden; een fijn huis met een ruime tuin. Daarnaast wonen we aan een dijk, waar je de grafsteen van Marcus Mallius, een van de bekendste romeinse vondsten in Nederland, kunt vinden. De Recreatieplas de Bijland ligt voor de deur. Een plek waar het aan onze kant heel rustig is en aan de andere kant, vanuit het dorpje Tolkamer, toeristisch. Het gebied ’t Gelderseiland waar we in wonen, is heel wijds en nodigt uit tot menig mooie wandel- of fietstocht. We wonen hier nu 1,5 jaar en hebben al heel wat mooie wandelingen mogen maken. Bijvoorbeeld hebben we meerdere redoutes ontdekt.

Redoutes: Een redoute bestaat vaak uit een van aarde opgeworpen verschansing, die aan alle kanten even sterk is. Verschansingen van steen komen ook voor. Een redoute kon voor tijdelijk of permanent gebruik dienen. Het gebruik van redoutes werd populair in de 17e eeuw en de bouw ervan liep door tot in de 19e eeuw. De steile heuvel La Redoute, bekend van de beklimming in de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik was de verschansing van het Oostenrijkse leger achter de rivier de Ambleve tegen de oprukkende Fransen in september 1794. Mede door het gebruik van steeds modernere wapens werd een redoute in de 20e eeuw overbodig. Bron: Wikipedia

Wandelen heeft voor mij iets ontspannens, even je hoofd leeg maken,  back to basic, opladen en genieten van de gewone dingen. Nou ja gewoon, de natuur is eigenlijk niet zo gewoon. De natuur is kostbaar, magisch, prachtig, mits je je hiervoor openstelt en het niet voor vanzelfsprekend aanneemt. Ik ben helemaal geen natuur goeroe of een heilige. Ik heb het ook net pas ontdekt. Mogelijk is het ook iets wat bij volwassen zijn hoort, dat je steeds meer geniet van de ‘gewone dingen’. Heerlijk struinen in de natuur en het liefste met onze lieve hond. De geluiden van de vogels horen, prachtige zwanen zien of ooienvaars van dichtbij. Of zoals op deze foto een lieveheersbeestje op een berenklauw.

Mijn favoriete wandelroute


Het is leuk om nieuwe plekken en routes te ontdekken. Je kunt hier veel kanten op en verschillende routes lopen. Mijn favoriete route op dit moment is een ‘rondje zomerdijk’. Ik loop dan bij ons over de dijk, loop bij het bruggetje Puttmanskrib over de Oude Waal richting de Bijland. Bovenlangs over de dijk, aan de Bijland, loop ik richting Tolkamer en via het weiland (onderlangs) of voor de afwisseling over de dijk (bovenlangs) loop ik dan weer terug naar huis.

Deel je wandelfoto


Heb ik je geïnspireerd? Of ben je al een fanatieke wandelaar? Ik zou het heel leuk vinden als je vandaag, morgen of in de toekomst gaat wandelen, je jouw foto met mij deelt. Het is leuk om alle foto’s bij elkaar te zien. Je kunt hiervoor de hastag #wandelfoto gebruiken. Tag je mij ook even? Dat zal ik je foto delen in mijn verhaal.

Wil je meer van mij weten of mij blijven volgen? Kijk dan gerust op mijn Instagram Sandra van Boggelen Als laatste, geniet van al het moois om je heen terwijl je wandelt!


Ben jij mijn volgende Gast?

Lijkt het jou leuk om ook een gastblog te schrijven, twijfel niet en neem contact op: Je mag mijn mailen jajofotografie@gmail.com of via deze link een bericht achterlaten.

De onderwerpen waar je over mag schrijven zijn:

 • Dagje uit – dierentuin, stedentrip, museum e.d.
 • Wandelen, leuke wandeling / bos, kustpad, paaltjesroute
 • Bedrijf, schrijf een verhaal over jouw zaak.
 • Interieur / wonen deel je foto’s, tips & promoot je insta
 • DIY Ben jij super handig en vind je het leuk om dat hier te delen?
 • (Mentale) – gezondheid. Wil je vertellen over Burn-out / depressief zijn of een aandoening die meer aandacht verdient?
 • Planten, vertel over je mooiste, moeilijkste, uitdagende groene vriend in een blog
 • Fotografie, heb jij leuke en handige tips die je wil delen?

Geïnteresseerd geraakt? Mail naar jajofotografie@gmail.com of reageer via het contactformulier op deze website.

Groet Jeanine, @Thuis_bij_jajo

Eerder verschenen gastblogs zijn:

Yamie Sparidaans – verbouwen

Carmen – Mealpreppen

Kim – Interieur & meer

Tinneke – Inrichting & Tips

Sandra – Line Art

Anouska Verbeek – Wonen

Tom – Droogbloemen & Flessentuin

Geef een reactie

1 Reactie

 1. Linda

  Leuk Sandra, mooi geschreven. Het is echt prachtig bij jullie en ik ben dol op je insta pagina. Ga zo door! 😘

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest