Gastblog: Het huis verbouwen – Yamie Sparidaans
Gastblog: Het huis verbouwen – Yamie Sparidaans

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je aan te melden voor het schrijven van een gastblog met een aantal onderwerpen die op mijn blog passenDeze keer staat verbouwen centraal

Met veel trots geef ik nu het woord aan:

Yamie Sparidaans

Een blog schrijven voor Thuis bij Jajo, dat doe ik graag! Ik, Yamie Sparidaans, 28 jaar. Ga jullie tijdens deze blog meenemen naar de periode van de verbouwing van ons huis en hoop jullie te inspireren!  Ik schrijf deze blog omdat ik van herinneringen houd en deze het liefst ergens vastleg. Ergens heb ik de angst te vergeten hoe ik me voelde tijdens bijvoorbeeld zo’n verbouwing.

Verbouwen?!

“Verbouwen? Ik niet, schat. Ik ga op zaterdag wel shoppen in plaats van klussen.” Dit waren mijn woorden op de reactie van mijn vriend toen hij aangaf graag een huis te willen bouwen of verbouwen. Een nieuw huis bouwen bleek al snel onbetaalbaar voor ons te zijn, ondanks de enorme handige mensen om ons heen. Dus besloten we een huis te kopen, die wel een opknapbeurt kon gebruiken:) 

De zaterdagen braken aan en ik wilde geen minuut missen. De ideeën waren natuurlijk allang uitgetekend en met schoonpa besproken, hij is een bouwvakker van beroep en deze man kan echt bijna alles! Gelukkig zagen wij de mogelijkheden van dit huis, want het was een enorme klus van ongeveer zes maanden. 

Er komt nogal wat kijken bij renoveren

Dat we met slopen zouden beginnen wist ik wel en dat het mij vreugdedansjes zou opleveren, had ik ook wel gedacht, maar daarna? Uh, geen idee? Vloeren leggen, badkamer en keuken plaatsen om als laatste te schilderen? Dat had ik even goed mis. Er moesten leidingen worden gelegd, stroompunten bij worden gemaakt en alles moest gestukt worden. Maar als je wilt weten waar die leidingen komen, moet je ook weten wat er waar komt. De grove indelingen waren wel gemaakt, maar alles is afhankelijk van de keuzes die je maakt en hetgeen wat je tegenkomt tijdens het slopen. 

Gevoelig voor stress? Yes, I am. Besluiteloos? Yes, I am. Gelukkig wist ik niet waar ik aan zou gaan beginnen, want de keuze is reuze. Maar daar was Pinterest, mijn beste vriend. Dus gingen Wouter en ik al snel dingen uitzoeken. 

Maar waar begin je met uitkiezen? Eerst de vloer? Of de keuken? Of de muurkleur, geen idee. Ik wist dat ik een visgraatvloer op de benedenverdieping wilde en daarom zijn we eerst een vloer gaan uitzoeken. Toevallig kwamen we in diezelfde winkel ook de droomtegel voor de badkamer tegen! Verder heeft we de volgorde van verbouwing de volgorde van keuzes laten zijn.

stijl bepalen

Mevrouw de perfectionist heeft jaren van haar leven in moeten leveren voor deze verbouwing. Niet alleen fysiek was ik helemaal gesloopt, maar ook mentaal was ik op. Ik twijfelde of alles wel bij elkaar zou passen en ging in de late uurtjes moodboards maken of keek “VT wonen weer verliefd op je huis”. Een bepaalde stijl heb ik niet een wel een stijl die bij mij past ik houd van een persoonlijk, strak maar een leefbaar huis.

Mijn stijl zou ik omschrijven als “Natuurlijke Rijkdom.” Het is DE natuur en de dieren in de natuur, waar Wouter en ik dol op zijn en die terug zijn te zien in ons interieur. Verder is “natuurlijk” zichtbaar in de natuurlijke materialen. De ‘rijkdom’ is terug te zien in bijvoorbeeld de strakke keuken, glanzende gordijnen, half vrijstaande bad en zware stalen details in de meubels. 

wensen

Wanneer alles steeds meer vorm krijgt, kun je steeds makkelijker keuzes maken. Misschien heeft het ook te maken met het feit dat je continue keuzes maakt en eerder een knoop door durft te hakken. Mijn hoofd stond echt continue aan en dat heb ik als behoorlijk zwaar ervaren. Toch ben ik nu enorm trots op ons resultaat. Na een half jaar durf ik te zeggen dat ik op sommige momenten het verbouwen wel mis. Eerst dacht ik de komende twintig jaar wel te blijven wonen in dit huis, maar als er ooit nog een grote boerderij vrijkomt. Het liefst een verbouwproject.

Momenteel staan er nog wat wensen op de planning. Zo willen we een nieuwe carport en gaan we de garage een opknapbeurt geven. Verder ben ik nog niet tevreden over onze slaapkamer en ben ik op zoek naar behangetjes. Dus als jullie ideeën hebben? 

Het huis wat te verbouwen was, prachtig aan de buitenkant heeft het nu witte stenen.

Instagram inspiratie

Nadat ik onder de steen van verbouwen uit ben gekomen, heb ik ontdekt dat Instagram ook een enorm goede inspiratiebron is voor een verbouwing. Momenteel gebruik ik deze inspiratiebron nog steeds, omdat ik erachter ben gekomen dat interieur mijn interesse wekt. Eigenlijk heb ik deze interesse altijd al gehad, maar ben ik me daar nu veel meer van bewust. Zo heb ik altijd een gekke gewoonte gehad om tijdens het wandelen bij iedereen binnen te kijken, vooral als het al eerder donker is en iedereen de lampjes aan heeft! Heerlijk die sfeer!!

Twijfel je om een huis te gaan verbouwen? Ik zou het zeker aanraden, omdat je daarna een huis naar eigen smaak hebt. Natuurlijk is het goed om te beseffen dat het met tegenslagen gepaard gaat en dat het meer geld gaat kosten dan je begroot zou hebben. Vooral als je geen ervaring met verbouwen hebt. De tip die ik mee kan geven: Maak samen een wensenlijstje, met bovenaan hetgeen wat jullie het liefst willen. Op die manier maak je makkelijker keuzes die veel geld kosten.

Wil je meer zien van onze verbouwing? Alles is terug te zien op mijn Instagram. Onlangs in Yamie ook begonnen met een Instagram pagina volledig gericht op Interieur: @Eengaafhuis_


Ben jij mijn volgende Gast?

Lijkt het jou leuk om ook een gastblog te schrijven, twijfel niet en neem contact op: Je mag mijn mailen jajofotografie@gmail.com of via deze link een bericht achterlaten.

De onderwerpen waar je over mag schrijven zijn:

  • Dagje uit – dierentuin, stedentrip, museum e.d.
  • Wandelen, leuke wandeling / bos, kustpad, paaltjesroute
  • Bedrijf, schrijf een verhaal over jouw zaak.
  • Interieur / wonen deel je foto’s, tips & promoot je insta
  • DIY Ben jij super handig en vind je het leuk om dat hier te delen?
  • (Mentale) – gezondheid. Wil je vertellen over Burn-out / depressief zijn of een aandoening die meer aandacht verdient?
  • Planten, vertel over je mooiste, moeilijkste, uitdagende groene vriend in een blog
  • Fotografie, heb jij leuke en handige tips die je wil delen?

Geïnteresseerd geraakt? Mail naar jajofotografie@gmail.com of reageer via het contactformulier op deze website.

Groet Jeanine, @Thuis_bij_jajo

Eerder verschenen gastblogs zijn:

Carmen – Mealpreppen

Kim – Interier & meer

Tinneke – Inrichting & Tips

Sandra – Line Art

Anouska Verbeek – Wonen

Tom – Droogbloemen & Flessentuin

Geef een reactie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest