Blog

Meubels maken – Gastblog van @PitchFurnitureDesign
Gepubliceerd op: 22 november 2020
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Gastblog

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je aan te melden voor het schrijven van een gastblog met een aantal onderwerpen die op mijn blog passenDeze keer staat meubels maken centraal,

Met veel trost geef ik nu het woord aan:

Lisa van PitchFurnitureDesign

Hoe ons avontuur begon….


Toen wij elkaar “echt” leerden kennen in december 2019, ontstond eigenlijk al heel snel het idee om samen een bedrijf te starten. Je vraagt je misschien af: “echt?”.. , maar eigenlijk leerden wij elkaar 5 jaar geleden al kennen. Maar toen, in december 2019 sprong de vonk “echt” over.


In april 2020 liepen we buiten een flinke ronde. Ik was moe van het werken op school. Moe van de werkdruk in het onderwijs en moe van alles wat erbij komt kijken. Begrijp me niet verkeerd; het werken met de kinderen in het onderwijs is fantastisch! Maar op dat moment was het voor mij met 30 kinderen in de klas, 7 verschillende leerniveaus en veeleisende ouders echt even op. We liepen met het beginnende lentezonnetje door de polder en we begonnen te fantaseren. Hoe zou het zijn om samen te werken? Wat vinden we beide écht leuk om te doen? Waar krijgen we energie van? Beide, bleek al in januari, zijn we gek op klussen en verbouwen.

Meubels maken, Lisa & Michael  maken meubels op maat.

We knapten toen al samen mijn slaapkamer op tot een ware hotelkamer. Michael heeft bouwkunde gestudeerd, kan digitaal ontwerpen en is ook nog eens ontzettend handig. In het verleden hebben vele mensen hem gevraagd meubels te maken. “Heb je een idee voor een tv- meubel?” “Wil je een opmaat gemaakte kast voor me maken?” Doordat hij  meubels  kan ontwerpen én maken en ik stik van de ideeën was daar al snel het idee om samen iets te doen interieur en meubels.

Toen begon het pas echt….

Want waar ga je beginnen? Bij een naam? Wat wordt de naam van ons bedrijf? Die was eigenlijk al snel gekozen! PitchDesign is namelijk de naam van Michael zijn bedrijf in golfkleding, dus Pitch Furniture Design was een logische keuze. En toen? Michael had een idee voor een eettafel. Met mooie tegels wilde hij een mediteraanse sfeer creëren. Maar waar gaan we dit doen? Ons huis heeft geen tuin, dus zijn we bij Michael zijn moeder in de tuin aan de slag gegaan. Schuren, zagen, timmeren, verven, lijmen…,zijn moeder was er ook heel blij mee 😉 . Dit kon natuurlijk niet! Maar wat dan? Een bedrijf beginnen, eigenlijk gewoon als test, daar wil je natuurlijk zo min mogelijk kosten aan maken.

De kosten voor huur voor een pand konden wij in de startfase niet gebruiken. Ik ben gewoon rond gaan vragen of mensen wellicht iets wisten of een geniaal idee hadden. Toen ik ’s nachts weer eens wakker lag, was daar ineens het idee om een collega van mij te vragen. Zij woont aan een landweggetje en zij wist misschien wel iemand die nog een schuur over had, of tegen een lage prijs wilde verhuren.

Wat bleek: die schuur had zij zelf wel! We waren helemaal door het dolle! Het is zo’n geweldig fijne plek! Helemaal in het groen, niemand heeft last van ons lawaai en we mogen erin wanneer we maar willen! Zij maakten er zelfs licht in en hebben er een Wifi verbinding gemaakt. Verder dient hun schitterende tuin heel vaak als foto-plek voor onze producten. Dit is echt een droomplek waar we nog iedere dag dankbaar voor zijn! Een super start! 

Meubels maken is 1 ding….

Maar hoe krijg je het verkocht? Dat is soms best frustrerend kan ik je verklappen. Michael is gelukkig handig, dus ook de website heeft hij zelf gemaakt ( iets met kosten besparen) en stond binnen de kortste keren ( na heel veel gedoe ;)) online. Top zou je zeggen! Maar zo werkt het helaas niet…., want hoe wordt je online gevonden? Wij kozen het platform “Instagram”.

Door alle geweldige loops hadden we binnen mum van tijd 100, 500, 1000 en nu zelfs meer dan 2500 volgers. Maar zijn deze lieve volgers ook je klanten? Wij verkopen natuurlijk geen “hebbe dingetjes” die iedereen “even” koopt. Meubels kopen is nu eenmaal een aankoop waar je even over nadenkt. Dat begrijpen we. De afgelopen maanden is er zoals je leest veel gebeurd en ondernomen. We schreven @CasadiDenise aan, of ze ons wilde helpen om meer naamsbekendheid te krijgen en brachten ons bankje: “Bohemian Mint” naar de andere kant van het land, zodat zij dit op haar Instapagina kon promoten.

Erg handig is het niet om elke keer het hele land door te moeten rijden om je product te promoten. Dit moest anders! Ik besloot mijn eigen account op Instagram aan te maken en hierop alles te posten over interieur, styling en natuurlijk een kijkje achter de scherm bij Pitch.  @interno.lisa was geboren. We deden er een Winactie uit van onze eikenhang lamp “Rurale” en ontdekten wanneer volgers iets “gratis” krijgen er veel interesse is ;). Iets met typisch Nederlanders :P.


Hoe gaat het nu, een halfjaar later….

Op dit moment hebben we wat meubels verkocht, ontwikkelen we nog steeds nieuwe dingen, zijn we hard bezig met gevonden worden in Google, hebben we ein-de-lijk Insta- Shopping, krijgen we er nog steeds volgers bij op Insta en Facebook en gaan we wellicht adverteren. Een bedrijf in ontwikkeling! En er zijn alweer nieuwe ideeën! Ik werk nog fulltime in het onderwijs. Maar wellicht dat we het in de toekomst nog groter aan gaan pakken. Onze droom is namelijk om klushuizen op te knappen en door te verkopen. En waar ik heilig in geloof; waar je echt in geloofd kan zeker werkelijkheid worden! Wordt vervolgd….

ps. neem zeker eens kijkje op onze site: www.pitchfurnituredesign.nl of www.eikenlamp.nl


Liefs, Lisa van PitchFurnitureDesign


Ben jij mijn volgende gast?

Lijkt het jou leuk om ook een gastblog te schrijven, twijfel niet en neem contact op: Je mag mijn mailen op jajofotografie@gmail.com of via deze link een bericht achterlaten.

  • Dagje uit – dierentuin, stedentrip, museum e.d.
  • Wandelen, leuke wandeling / bos, kustpad, paaltjesroute
  • Bedrijf, schrijf een verhaal over jouw zaak.
  • Interieur, deel je foto’s, tips & promoot je insta
  • DIY Ben jij super handig en vind je het leuk om dat hier te delen?
  • (Mentale) – gezondheid. Wil je vertellen over Burn-out / depressief zijn of een aandoening die meer aandacht verdient?
  • Planten, vertel over je mooiste, moeilijkste, uitdagende groene vriend in een blog
  • Fotografie, heb jij leuke en handige tips die je wil delen?

Geïnteresseerd geraakt? Mail naar jajofotografie@gmail.com of reageer via het contactformulier op deze website.

Groet Jeanine, @Thuis_bij_jajo

Eerder verschenen gastblog’s:

Carmen – Mealpreppen

Kim – Interier & meer

Tinneke – Inrichting & Tips

Tom – Drrogbloemen & Flessentuin

Sandra – LineArt

Anouska @Verbeekwonen

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 145 andere abonnees

Geef een reactie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Gastblog Sanne’s plantenbieb in Veendam

Gastblog Sanne’s plantenbieb in Veendam

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer
Hersenschudding – collecte week hersenstichting

Hersenschudding – collecte week hersenstichting

Collecte || Dit jaar géén huis-aan-huis collecte, wél een online collecte. Jouw bijdrage is onmisbaar, want juist in deze tijd mogen we mensen met een hersenaandoening niet laten zitten! (Bron: hersenstichting) Ondertussen probeer ik steeds verder te wandelen en af en...

Lees meer
Gastblog – Monique, interieur @Bij_Spiertjes_Thuis.

Gastblog – Monique, interieur @Bij_Spiertjes_Thuis.

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer

Pin It on Pinterest