Gastblog: Anouska Verbeek – @Verbeekwonen
Gastblog: Anouska Verbeek – @Verbeekwonen

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je aan te melden voor het schrijven van een gastblog met een aantal onderwerpen die op mijn blog passenDeze keer staan wonen & interieur centraal.

Met veel trost geef ik nu het woord aan:


Anouska @verbeekwonen


Ik wil beginnen met een voorstelronde. Mijn naam is Anouska Verbeek, ik ben 46 jaar jong en getrouwd met Alex. Dankzij Alex heb ik een hele lieve bonuszoon Daniël gekregen. Wij wonen vlakbij het centrum van Enschede in een vrijstaande woning. 
Het is slechts 8 jaar geleden dat ik Alex heb leren kennen, en dat terwijl we nog geen 60 meter bij elkaar vandaan woonden. Best grappig toch? Na drie maanden besloten we om te gaan samen wonen in het huis van Alex. Daar hadden we uiteraard geen verhuisbedrijf voor nodig. We konden dus bijna mijn spullen in het huis van Alex van gooien.


Ik moet eerlijk bekennen, Alex had echt een mannenhuis met nog een aantal ouderwetse spullen… Wel heel netjes hoor daar kan je niets over zeggen. Maar ik had toch echt iets anders in mijn hoofd. Ik bruiste van de ideeën om hier iets mee te doen. Zelf had ik net een nieuwe bank gekocht die helaas niet in het huis van Alex paste. We probeerden van alles , op de zijkant, op de kop, achterstevoren en binnenstebuiten maar helaas. Gelukkig konden we die nog terugbrengen en zo zochten we onze eerste gezamenlijke meubel uit. 

Binnenkijken bij Anouska,  wonen in Enschede, Op een mooi vloerkleed staat een grijze 2 zitbank. De stoere grijze muur maar het plaatje compleet.


Wonen

Inmiddels probeerde ik van Alex zijn huis ook mijn thuis te maken. We zijn begonnen met het opknappen van de slaapkamer, mijn vloer is daar ingekomen en we hebben de gordijnen vervangen. Voor Alex was het natuurlijk even wennen want iedere dag als hij thuis kwam van zijn werk zat eigenlijk alleen de voordeur nog op dezelfde plek. Want ik, als koningin van het veranderen begon steeds meer accessoires het huis binnen te slepen. Gelukkig is hij heel makkelijk in dat soort dingen. 
In 2014 ging ons eerste echte verbouwing van start. En dan heb ik het over een keuken. Ik ben zo blij dat Alex destijds niet alleen een nieuwe keuken heeft aangeschaft, want zeg nou zelf, voor wie is een keuken meestal het belangrijkst… Jawel voor de vrouw.

Waarschijnlijk ben ik degene die hier het meeste tijd zal doorbrengen met het vergroten van mijn kookkunsten. 
Daarna was de woonkamer aan de beurt, de gordijnen hebben plaats gemaakt voor jaloezieën en  van de meubelen is eigenlijk niet veel overgebleven ,  ze zijn uiteindelijk allemaal vervangen. De basis bij ons in huis is wit. Veel kleur zal je bij ons niet vinden, want daar word ik erg onrustig van. De enige kleur die je wel wat meer ziet in huis is groen, want ik ben wel echt gek op planten.

Wonen in de tuin

Onze tuin hebben we twee jaar geleden aangepakt. We zijn allebei ergens onze groene vingers kwijtgeraakt en kozen voor een onderhoudsvrije tuin. Wij wilden er niet te veel werk van hebben maar wel een hele fijne sfeer creëren. Er stond een boom, een berk en daaromheen hebben we de tuin aangelegd. Ook zijn er leilindes geplaatst wat veel groen oplevert.  Wij hebben heel veel geluk dat we het altijd snel met elkaar eens zijn en onze keuzes op dezelfde lijn liggen. In de tuin zie je in de tuinmeubels het wit ook weer terugkomen. Zo vormt het één geheel met binnen.
Ondertussen is de badkamer en het toilet ook aangepakt, we kozen voor een nieuw badmeubel waardoor het gelijk een hele andere uitstraling heeft gekregen. 


Ik mag trouwens in mijn handen knijpen met Alex, hij is schilder. Ook is hij super handig en kan heel veel dingen zelf. Hij maakte de hal helemaal wit, gelijk weer een frisse uitstraling. Als statement hebben we de trap zwart gemaakt. 
Afgelopen zomer kozen we een mooie nieuwe pvc vloer  uit voor de keuken en vervingen ook daar de donkere jaloezieën voor mooie witte.  De achterwand van de keuken is inmiddels betegelt waardoor het daar nu helemaal af is. Vanuit de keuken kijk je in de tuin. Je kan bijna niet geloven dat we echt naast het centrum van Enschede wonen. 


Sinds vijf jaar is Alex voor zichzelf begonnen als schilder. Hierin kunnen we elkaar ondersteunen doordat ik me bezig houd met de administratie en boekhouding, naast mijn baan bij het Textielhuis in Hengelo.  Tegenwoordig ga ik geregeld mee naar klanten om kleuradvies te geven. Wat ik uiteraard super leuk vind omdat interieur is altijd al een hobby van mij is geweest. Die passie heeft mijn Instagram account @Verbeekwonen opgeleverd.  Ik kan met trots zeggen dat het nu echt ons huis is!!

Heel erg bedankt voor het lezen van mijn blog!
Groetjes Anouska


Ben jij mijn volgende Gast?

Lijkt het jou leuk om ook een gastblog te schrijven, twijfel niet en neem contact op: Je mag mijn mailen of via deze link een bericht achterlaten.

  • Dagje uit – dierentuin, stedentrip, museum e.d.
  • Wandelen, leuke wandeling / bos, kustpad, paaltjesroute
  • Bedrijf, schrijf een verhaal over jouw zaak.
  • Interieur / wonen deel je foto’s, tips & promoot je insta
  • DIY Ben jij super handig en vind je het leuk om dat hier te delen?
  • (Mentale) – gezondheid. Wil je vertellen over Burn-out / depressief zijn of een aandoening die meer aandacht verdient?
  • Planten, vertel over je mooiste, moeilijkste, uitdagende groene vriend in een blog
  • Fotografie, heb jij leuke en handige tips die je wil delen?

Geïnteresseerd geraakt? Mail naar jajofotografie@gmail.com of reageer via het contactformulier op deze website.

Groet Jeanine, @Thuis_bij_jajo

Eerder verschenen gastblogs zijn:

Carmen – Mealpreppen

Kim – Interier & meer

Tinneke – Inrichting & Tips

Sandra – Line Art

Tom – Droogbloemen & Flessentuin

Geef een reactie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest