Gastblog: Inrichting en tips van Tinneke
Gastblog: Inrichting en tips van Tinneke

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je aan te melden voor het schrijven van een gastblog met een aantal onderwerpen die op mijn blog passenDeze keer staat de inrichting centraal.

Met veel trost geef ik nu het woord aan:

Tinneke @TinnekeG

Je huis inrichten, geeft het je stress of net heel veel voldoening? Hoe begin je eraan en wat zijn de regels? Goede vraag. Als je nu verwacht dat ik je de regels van de kunst ga vertellen, moet ik je helaas dik teleurstellen. Regels en trends zijn namelijk niet mijn sterkste kant. “Waarom begin je er dan in hemelsnaam over?”, vraag je jezelf waarschijnlijk af! Ik kan je alleen maar vertellen hoe ik het aanpak, of het beter of slechter is laat ik in het midden.

Voor mij is het echt wel een passie, iets waar ik al mee bezig was toen ik nog thuis woonde. Ik heb duidelijk ‘het één en het ander’ opgepikt van mijn ouders. Een groot gezin stopte hen niet om voor een heel eigen en gezellig huis te zorgen. Elke dag een mooi gedekte tafel en verse bloemen uit de tuin. Al heel vroeg leerde ik dat je het heel gezellig kan maken met een klein budget als je maar creatief bent. Iets wat me altijd is bijgebleven en ook duidelijk terug komt in ons eigen huisje

Het belangrijkste voor ons is dat het uitnodigend en gezellig is. Een plek waar je tot rust komt en jezelf kan zijn. Een huis met persoonlijkheid en ruimte om te groeien. Onze smaak is over de jaren zeker veranderd, het groeit mee net zoals wij! Met een duidelijke rode draad van persoonlijkheid, creativiteit en tweedehands spullen.

Het is een inrichting recht uit het hart en niet zozeer recht uit de boekjes. Het moet vooral ons aanspreken, het hoeft echt niet nieuw of perfect te zijn, zolang het maar bruikbaar is en de juiste vibe heeft. De meeste spullen komen van antiekwinkels, rommelmarkten of kringwinkels, zijn oud en liefst een beetje uniek. Of het dan eerder vintage, industrieel, stoer of landelijk is kan ik niet echt zeggen. Als andere onze inrichting omschrijven komen vooral de woorden ‘bijzonder, uniek en eigen stijl’ naar boven.

Stijlen die aanspreken in een inrichting

De twee stijlen die mij op dit moment het meest aanspreken heb ik mogen uitwerken in twee verschillende woningen. Een typisch Belgische fermette en een appartement in een 300 jaar oud schoolgebouw. Twee compleet verschillende woningen en dat kan je ook duidelijk zien aan de inrichting.

De fermette heeft vooral een stoere, landelijke stijl met een industriële twist. De muren zijn bewust licht gehouden met natuurlijke kleuren om de mengeling van de meubelen wat rust te geven. Dit interieur kan je zien op de instagram pagina van Tinneke.

Appartement in het oude schoolgebouw

Het appartement in het oude schoolgebouw geeft heel andere mogelijkheden, het heeft gigantisch grote ramen en een plafond van 4 meter hoog. Een perfecte basis voor mijn andere grote liefde: de Bauhaus periode met zijn moderne, strakke en heel praktische designs. De uitdaging was om dit te combineren met wat industriële vibes zonder het te strak of steriel te maken. Ook hier is alles ingericht met tweedehands meubelen en gerecycleerde materialen. De muren zijn hoofdzakelijk wit met enkele sterke kleuren die doorheen het huis terug komen.

Zo zie je maar dat je de dingen niet hoeft te overdenken, volg vooral je hart, ga voor de dingen die jij mooi vind en in je leven passen. Pas dan gaat je interieur voor jouw werken en krijg je een echte thuis.


Ben jij mijn volgende gast?

Lijkt het jou leuk om ook een gastblog te schrijven, twijfel niet en neem contact op: Je mag mijn mailen of via deze link een bericht achterlaten.

 • Dagje uit – dierentuin, stedentrip, museum e.d.
 • Wandelen, leuke wandeling / bos, kustpad, paaltjesroute
 • Bedrijf, schrijf een verhaal over jouw zaak.
 • Interieur, deel je foto’s, tips & promoot je insta
 • DIY Ben jij super handig en vind je het leuk om dat hier te delen?
 • (Mentale) – gezondheid. Wil je vertellen over Burn-out / depressief zijn of een aandoening die meer aandacht verdient?
 • Planten, vertel over je mooiste, moeilijkste, uitdagende groene vriend in een blog
 • Fotografie, heb jij leuke en handige tips die je wil delen?

Geïnteresseerd geraakt? Mail naar jajofotografie@gmail.com of reageer via het contactformulier op deze website.

Groet Jeanine, @Thuis_bij_jajo

De vorige gastblog’s die zijn verschenen:

Carmen – over Mealpreppen

Kim – Interieur & Meer

Geef een reactie

2 Reacties

 1. irene

  Leuk blogartikel over woninginrichting! Ik kan me wel in deze stijl vinden. Zelf ben ik ook nogal van de vintage. Dat spaart een hoop geld. Ik ga met een Marie Kondo-motto naar de vlooienmarkt. Ik vraag me bij een meubelstuk of accessoire af: Does it spark joy?

  Antwoord
 2. Tinneke

  Dank je Irene,
  Het Marie Kondo moto is een goed systeem, probleem bij mij is dat er soms zoveel ‘Joy sparks’ bij mij😂.
  Enjoy your beautiful vintage interior 😘

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest