Esmeer – Bos van de toekomst
Esmeer – Bos van de toekomst

Tussen Huis ter Heide & Veenhuizen in de kop van Drenthe ligt aan de stille kant van de Kolonievaart de wandeling Esmeer, als je met de auto komt ben je een paar 100 meter te gast op het fietspad, houd hier rekening mee. Het is een korte wandeling van 3km. Maar het is wel een hele bijzondere wandeling door onder andere “Het bos van de toekomst”.

Bos van de toekomst

Aan het begin van de wandeling loop je over een smal pad met aan weerszijden nieuwe boompjes en bordje waar namen, gedichten & gedachten op staat geschreven. De bomen staan hier ter ere van personen die overleden zijn, een jubileum vieren, maar ook een geboorteboom kan je hier treffen. Als je de rode pijltjes volgt kom je op een rondje waar je uit ongeveer 5 paden je weg kan kiezen. Wij volgen de route zoals aangegeven, die voert over een bruggetje richting de bosrand, waar je het bos van de toekomst weer achter je laat.

Bos van de toekomst, Esmeer tussen Veenhuizen en Huis ter heide in de kop van Drenthe. Op de foto staat een bordje bij een boom met een persoonlijke tekst.
Op de achtergrond staat een bordje met tekst. i.v.m. de privacy heb ik deze niet scherp in beeld
Houten bruggetje op de wandeling Esmeer in de Kop van Drenthe. Deze drie kilometer lange route voert je langs de Pingoruïne
Geweldige bruggetjes begroeid met heide

Esmeer

Het is de grootste pingoruïne van Drenthe. Een pingoruïne is een overblijfsel uit de ijstijd, ontstaan door het warmer worden aan het eind van de ijstijd. In de loop van de eeuwen is het opgevuld met water & veen. De meeste Pingoruïnes vind je in het noorden van het land, grensstreek van Friesland & Groningen en in de kop van Drenthe. Het exemplaar wat hier ligt is echt prachtig. Door de omvang, ligging; omheind met heide en bosgebied. Maar ook door de vogels die je ín en om het ven treft. Dit natuur mirakel is echt een bezoekje waard. Hier kom je langs een picknickbank, wij hebben hier even gezeten om te genieten van de rust, en het gegak van de ganzen.

Esmeer – de pingo ruïne die je tijdens de wandeling tegenkomt.

Vervolg wandeling

Wanneer wij de wandeling weer voortzetten. Lopen wij richting het einde van de route. Deze is overigens ook wel heel imposant! Het is een lange laan, met aan weerszijden hele hoge bomen die op grote hoogte de takken in elkaar laten krullen waardoor het aanvoelt als een erehaag. Dit moet in alle jaargetijden Prachtig zijn. Voornamelijk in de herfst moet dit een prachtige aanblik zijn met bruin getinte bladeren.

Geocaching – Wandeltip

Ben je nou een Geocacher net zoals wij. Dan kan ik je deze route ook zeer zeker aanraden. Er ligt in het bos van de toekomst een losse “oppikker”. Maar ook is er een wandeling uitgezet met vragen over de omgeving. Deze geocache-multi hebben wij ook volbracht met een gave eindcache, die de hond ook kan opsporen!

Geocaching, Geocacher, geocachen, Cache bij Esmeer, Multi cache Drenthe, Multi cache, schatzoeken voor volwassenen.
Geocachen Esmeer – Leuk om te lopen.

Terras

Bij aankomst en vertrek kom je vlak langs de camping “de schuilhoeve” een camping met 25 plaatsen. En een terrasje waar je een ijsje kan halen. Een leuke afsluiting na een mooie wandeling!

Pinterest, pinnen, pin this, Pinterest Pin, Esmeer, wandelen, kop van Drenthe, heide, Pingo ruïne, ijstijd in Drenthe
Vond je dit leuk? Deel deze foto op Pinterest.

Geef een reactie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest