Plant Rebelz – Stekkiebox
Plant Rebelz – Stekkiebox

Zoals jullie al hebben kunnen lezen in eerdere blogjes ben ik door mijn val & hersenschudding een beetje aan huis gekluisterd. Iets wat ik vrij moeilijk vind. Maar omdat ik wéét dat het de beste manier om te herstellen is heb ik in en om huis nieuwe hobby’s ontdekt. Namelijk: Planten.

Lichtelijk aangestoken door het enthousiasme van Angelina, die je kan vinden op Instagram onder de naam @Ansjeplant, heeft het stekjes virus mij ook bereik. Waarvoor dank! Want het is natuurlijk super leuk om van klein groen stekje een mooie volwaardige plant te kweken.

STEKKIE BOX

Bovendien heeft het echt een ontspannende werking op mij, en dát is precies wat ik nu zo goed kan gebruiken. Ik was dus ook onwijs blij dat ik van de toffe webshop www.plantrebelz.nl de mogelijkheid heb gekregen om de stekkiebox te ontvangen. De levering was snel, de mooie grote stekken zijn perfect verpakt en wat zijn ze prachtig. Bij aankomst zitten ze in een papiertje en om de wortels zit een netje, deze kan je laten zitten en lost vanzelf op.

de stekkiebox van plant rebelz komt binnen. de stekjes zijn goed verpakt en ziet er keurig intact uit. Het is een brievenbus pakket
Zo komt de stekkiebox binnen

Er zitten 4 stekken in de stekkiebox, waar je een abonnement op kan nemen. Elke maand ontvang je voor €22,50,- stekken die je al in de grond kan zetten. Mijn stekkies heb ik in terracotta potjes gezet zodat het water wat te veel is afgevoerd kan worden en zo de wortels niet snel rotten. Let wel, de terracotta potten nemen zelf ook het nodige vocht op. Houd hier rekening mee.

In terracotta potten gezet. De stekjes hebben allemaal een pot gekregen met goede afwatering zodat de wortels niet rotten. Philodendron White Wave, Caladium, Bananenplant, Musa Oriëntal Darf

In mijn ontvangen box zit een Bananenplant Musa Oriëntal Darf

Philodendron White Wave – Een plant die uit het tropisch regenwoud komt en kan leven zonder veel licht. Maar wel kan klimmen tegen bijvoorbeeld een mosstok. In de tropen klimmen ze tegen de bomen om toch wat licht op te slaan. Ze zijn makkelijk in de verzorging, op een plek waar indirect zonlicht tot zijn beschikking heeft.

Ook treft ik in mijn stekkiebox de zeer prachtige Caladium aan. Als ik de bijgesloten brief met namen van de plant en wat verzorgtips, mag geloven is deze knapperd ook nog eens een popiejopie! Gezellig hoor, een beetje kleur in huis, dat brengt ze wel met zich mee. De Caladium wordt opgekweekt uit een knol. En hiervan is de verzorging iets lastiger. In de herfst verliest zij haar blad, deze vormen de energie voor de knol. En in de winter kan je de knol, in de pot op een donkere koele (niet kouder dan 12 graden) plek wegzetten zodat in het voorjaar weer genoeg energie in de knol zit voor nieuwe bladeren. Hopelijk komen de Caladium en ik er samen uit.

Caladium, Prachtig fragiel plantje met roze bladeren. Het overwinteren van de Caladium lijkt mij een uitdaging. Maar die ga ik aan. Alocasia Cucullata, Philodendron White Wave, Bananenplant, Musa Oriëntal Darf
Caladium – zó mooi! Hier zie je ook het netje om de wortels

Als laatste vind ik de Alocasia Cucullata in de box van PlantRebelz. Deze uit de tropen van Azië afkomstige plant vind ik echt te gek! Op de site zie ik dat ze ook de gestreepte, zebrina, versie van de Alocasia te koop hebben. Dat is het leuke aan de site, je kan ook voor €5,50 een los exemplaar kopen. Ze hebben leuke stekjes in de collectie. Wat ik zelf een leuk idee vind is de een box of losse stek laten opsturen naar een vriend of vriendin die ook groot fan is van deze groene schatjes!

De stekkiebox in mijn interieur, je ziet de gele stoel van de Ikea, en de planten die ik al een tijdje in bezit heb. Het kaartje met persoonlijke boodschap is ook een plus. Bananenplant, Musa Oriëntal Darf. Alocasia Cucullata, Bananenplant Musa Oriëntal Darf, Philodendron White Wave.
De stekkiebox past door de brievenbus

Inmiddels hebben de planten al buiten in de regen gestaan. Geen beter water dan regenwater. Behalve de Caladium, met haar tere bladeren. Voor haar heb ik regenwater opgevangen en gegeven in de pot. Ik geniet nog even rustig verder van al het groens om mij heen. Nemen jullie dan een kijkje op de website, of volg PlantRebelz op Instagram.

Tot snel! Groene Groet, Jeanine.

Voor deze blog heb ik één stekkiebox gekregen. Hier heb je mijn eerlijke mening over dit product kunnen lezen.

Plant Rebelz, Stekkiebox, stek abonnement, Stekjes

Geef een reactie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest