Blog

Persoonlijke Update 2
Gepubliceerd op: 3 augustus 2020
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Persoonlijk

Het is al even geleden dat ik mijn persoonlijke update met jullie heb gedeeld. In maart ben ik van de trap gevallen, zoals jullie in mijn eerste blog hierover hebben kunnen lezen heb ik nogal wat klachten die langer duren dan gemiddeld bij een hersenschudding. Ook ik dacht namelijk, Ow, ik heb een hersenschudding; weekje rustig aan en ik ben weer zo goed als nieuw… Leuk gedacht…

Inmiddels is dat al zo’n vijf maanden geleden en heb ik wat stappen genomen in mijn proces naar herstel. Bijvoorbeeld elke dag bewust maximaal 55 minuten wandelen. Dat kan ik beter twee keer per dag doen i.p.v. in 1x 6km. Daarbij heb ik altijd mijn ommetje app van de hersenstichting aan. Die motiveert iedere dag een ommetje te lopen.

Zolang ik alleen ben is het prima te doen, weinig prikkels en geen lawaai.

Scindapsus groeit rustig verder.. Chinese lantaarn, vt-wonen, eigenhuis en tuin, binnenkijken bij JaJo, Thuis_bij_jajo, Instagram, binnenkijker, wonenenCO.
Scindapsus groeit rustig verder..

Met meer mensen in de buitenlucht is ook beter te doen dan binnen, gelukkig is het zomer! Ik heb mijn verjaardag gevierd, op vrijdag in de tuin met een klein groepje mensen. Ik had de rekening op zaterdag dubbel en dwars verwacht en verdient misschien ook wel. Maar hij kwam ‘’pas’’ zondag.. Owjah én maandag! Goed, staat genoteerd.

Niet geheel ongemerkt werd ik 35 jaar, jarig, verjaardag, 35 jaar, 1985, Jeanine, Jajo, JaJofotografie, thuis_bij_jajo, feestje, themafeest
Niet geheel ongemerkt werd ik 35 jaar

Wat ik ook echt bizar vind is dat de wereld ‘’gewoon’’ doordraait. Dat klinkt natuurlijk logisch, maar mijn wereld is op zijn minst klein te noemen. En is eigenlijk abrupt tot stilstand gekomen. Gelukkig heb ik lieve vrienden en familie die dat heel goed begrijpen en mij verblijden met leuke postpakketjes, kaarten en af en toe een bezoekje, ”maximaal een uurtje” roep ik dan bij voorbaat. Gelukkig wordt dit door iedereen goed geaccepteerd en uitgevoerd.  Zo is mijn kleine stilstaande wereldje toch een goede plek om te zijn op dit moment.

Het is ook wat het is.. Ja dat klopt, makkelijk gezegd ook nog eens. Soms heb ik het moeilijk met de acceptatie, maar stuurt mijn lichaam een rekening als ik denk.. ‘’PPff.. Vandaag heb ik geen zin in rust en hoofdpijn’’. Grenzen bepalen vind ik ook wel echt een ding. Inmiddels heb ik mijn eerste afspraak met de neuropsycholoog gehad en heeft hij huiswerk mee gegeven, die ik keurig uitvoer.

sarracentia Judith hindle, helpt om de vliegjes uit huis te houden. Viegeneter, fruitvliegjes, plant, planten in huis, stek je plant, stekjes, thuis bij jajo, Thuis_bij_jajo
sarracentia Judith hindle, helpt om de vliegjes uit huis te houden

De MRI die ik heb gehad om dingen uit te sluiten is goed gegaan, geen bloedingen en andere afwijkingen gevonden.

Verder in het proces ga ik 1x per week naar de fysio en heb ik aangepaste glazen in mijn bril gekregen. Na een meting kwam er een afwijking uit, die ik in normale doen zelf corrigeren kan, maar waarschijnlijk samen met de hersenschudding en pijn in mijn nek, het nét een stapje teveel is / was. Hopelijk merk ik snel verschil.

Tot zover deze update!

Bedankt voor alle lieve woorden en (privé)berichten !

Liefs Jeanine.

Hersenstichting, hersenschudding, weg naar herstel, persoonlijke update, JaJoFotografie, thuis bij jajo, blogger jajo

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 146 andere abonnees

Geef een reactie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven klinkt niet als een enorme klus. Dat is het ook bepaald niet, maar ik had het ook nog nooit gedaan. Ik voel mij net Pippi Langkous; “ik heb dat nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik dat wel kan.” Om te kunnen beginnen.. De voorbereidingen zijn al...

Lees meer
Boterkoek van Abel Bakt.

Boterkoek van Abel Bakt.

Abel Bakt brengt geluk in de brievenbus! Wat een fijne verrassing om een boterkoek uit de brievenbus te halen.Na mijn revalidatie-dag kom ik moe thuis, het is intens om jezelf opnieuw te leren kennen en te ontdekken wat wel en niet kan. Uit gewoonte kijk ik in de...

Lees meer
Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer

Pin It on Pinterest