Blog

persoonlijke update
Gepubliceerd op: 3 juni 2020
Geplaatst door: Jeanine Bijker

Lieve Allemaal.

Even een berichtje van mij. Het is echt al even geleden dat ik een nieuwe bericht heb geschreven. Ik vind bloggen fijn, het is echt mijn uitlaatklep. Alleen ben ik van de trap gevallen en heb ik klachten in mijn hoofd & nek opgelopen. De brief die ik aan collega’s heb geschreven deel ik nu ook met jullie. Dan weet je waarom het zo stil is hier.

”Zoals jullie wel weten ben ik op 7 maart jl. van de trap gevallen met vrij heftige gevolgen van dien. Ik had verwacht na een weekje rust wel weer opgeknapt te zijn, helaas pakt het anders uit. Mijn huisarts heeft een hersenschudding geconstateerd en heeft rust aangeraden. Het moest binnen een week of 6 wel over zijn. Inmiddels zijn wij bijna 13 weken verder en is de dag doorkomen nog een hele opgave. Na een tijd in de weerstand te hebben gezeten met veel tranen (Ik wil normaal doen, zijn, leven!) ben ik inmiddels zover dat er ook voor mij een ‘’nieuw normaal’’ is ontstaan. Eentje die ik eigenlijk niet wil, maar ik blijk geen keus te hebben.

Klachten die ik o.a. heb

 • Vergeetachtigheid, Peter kan mij iets vertellen. En een uur later vraag ik het gewoon nog een keer. Of hij vertelt mij iets, maar ik weet zeker dat hij dat nooit gedaan heeft. Heel frustrerend, maar pen en papier helpen mij hiermee.
 • Hoofdpijn / duizeligheid als gevolg van teveel licht, geluid, mensen om mij heen. Het uitpakken van de vaatwasser, het praten in gezelschap, buiten lopen zonder zonnebril, het lezen van een boek/tijdschrift/reclamefolder, alles zorgt voor pijn.
 • Vermoeidheid, als ik overprikkeld raak, hoofdpijn krijg / duizelig ben helpt maar 1 ding: ogen dicht!

Nouja, het zijn eigenlijk de normale dingen die voor een hoop ellende zorgen. Inmiddels ben ik in behandeling van de fysio. Hij behandeld het als whiplash, ik heb een app waarop ik de oefeningen krijg, kan afvinken en notities bij kan schrijven. Afgelopen donderdag heeft hij mijn nek, schouderbladen en rug los gemaakt middels massage. Vrijdag ga ik weer naar hem toe.”

Omgeving Norg, Noordenveld, Drenthe, Wandelen, wandelen met de hond.
De wandelingen met de hond gaan wel door. Het zijn kleine rondjes vlak bij huis. Maar daar is het prachtig!

Er is intussen wel een soort nieuwe hobby ontstaan. Gewoon thuis, achter de geraniums, bijna dan. Ik ben namelijk aan het stekken geslagen. Mijn vriendin heeft mij er een paar opgestuurd en de rest is geschiedenis.. 😉

Stek je plant, Stekjes, Vaderplant, Graslelie, Planten in huis, interieur, fotografie,
Stekjes verzameling

Vlak daarvoor had ik al een Groene Kneusjes Box besteld van Plantje.nl Toch fijn om daar een beetje mee bezig te zijn, ipv alleen maar met mijn ongemakken die ik momenteel ervaar. Eigenlijk ben ik zelf ook een kneusje! 😉

Foto van Jeanine, JaJoFotografie , Thuis bij JaJo, groene kneusjes box, plantje.nl, Kneusjes box, Hersenschudding, Whiplash

Hopelijk tot snel,

Liefs, Jeanine.

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 146 andere abonnees

Geef een reactie

4 Reacties

 1. Stien den Braber

  Ach Jeanine, Dat vind ik naar voor je. Ik weet van een vriendin dat zoiets best heel lang kan duren. Een hersenschudding wordt zo makkelijk onderschat.
  Die groene kneusjes zijn echt leuk. Het is dat ik zelf al zoveel planten heb. Nu het hier zo regent, heb ik gauw een paar kamerplanten buiten gezet, knappen ze ook enorm van op.
  Veel sterkte Jeanine en tot horens/blogs!

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Dank je wel Stien. Ja, ik had het zelf ook een beetje onderschat. Inmiddels is de impact duidelijk. Heerlijk, ik heb de planten ook in de regen gehad. Lekker even het stof eraf. Groetjes Jeanine.

   Antwoord
 2. verawandelt

  Hoi Jeanine, wat schrik ik van jouw blog. Tjonge wat ontzettend vervelend voor je en wat je leven in zo’n korte tijd kan veranderen. Wel goed om te lezen dat je de licht puntjes weet te vinden. Heel veel sterkte. Groetjes Vera

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Dank je wel Vera. Het is inderdaad even leven in een andere versnellingen. Bedankt voor je lieve berichtje. Groetjes Jeanine.

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Persoonlijke Update 2 – JaJoFotografie - […] is al even geleden dat ik mijn persoonlijke update met jullie heb gedeeld. In maart ben ik van de…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven klinkt niet als een enorme klus. Dat is het ook bepaald niet, maar ik had het ook nog nooit gedaan. Ik voel mij net Pippi Langkous; “ik heb dat nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik dat wel kan.” Om te kunnen beginnen.. De voorbereidingen zijn al...

Lees meer
Boterkoek van Abel Bakt.

Boterkoek van Abel Bakt.

Abel Bakt brengt geluk in de brievenbus! Wat een fijne verrassing om een boterkoek uit de brievenbus te halen.Na mijn revalidatie-dag kom ik moe thuis, het is intens om jezelf opnieuw te leren kennen en te ontdekken wat wel en niet kan. Uit gewoonte kijk ik in de...

Lees meer
Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer

Pin It on Pinterest