Blog

Laarzenpad – Norg
Gepubliceerd op: 10 augustus 2019
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Geen categorie

Waar gaan wij eens wandelen? Mick is nog steeds te klein om enorme afstanden af te leggen en te groot om in de rugtas te dragen. Daarom ga ik op zoek naar een korte route in de buurt, al snel vind ik het Laarzenpad in Norg. De start is vanaf het theehuis de Bosrand. Als wij daar aankomen vraagt Peter aan de eigenaar van de Bosrand: Is het echt nodig om laarzen te dragen? Het antwoord luidt volmondig; Jazeker. Toch maar even schoeisel wisselen.

Informatiebord van et Laarzenpad in Norg. Puppy, Wandelen, Laarzenpad, Staatsbosbeheer, Drenthe, Norg, Natuur, Landschap, Vlinder, Flora en Fauna.
Het informatiebord aan het begin van de wandeling, deze staat op het terras.

Het is maar een wandeling van twee kilometer. Voor Mick is dat goed, voor ons wel een beetje kort. Geeft niks, wij zijn in ieder geval even op pad. Het eerste deel van de wandeling loopt door een smal bospad. Mick vind het allemaal prachtig en snuffelt er lustig op los. In dit deel van het bos treffen wij al wat omgewaaide bomen aan. Als wij bij een bruggetje arriveren steken wij de weg over naar een groot groen stuk met hoog gras.

Puppy, Wandelen, Laarzenpad, Staatsbosbeheer, Drenthe, Norg, Natuur, Landschap, Vlinder, Flora en Fauna.
De paaltjes die wij volgen zijn ook echt laarzen.

Als wij ons een weg banen door het hoge gras, zien wij dat de bewegwijzering ons over een zeer smal bruggetje leidt. Wij lopen nu in het beekdallandschap de Roeghoorn. Er fladdert en springt hier van alles in het rond. De kinderen, en zelfs Peter, kunnen bij de Bosrand een schepnetje met emmer en een kaart mee krijgen. Op de kaart staan alle dieren die je kan tegenkomen in het water. Al snel wordt duidelijk waarom de laarzen echt nodig zijn. Het water moet overgestoken worden. Geen bruggetje meer.

Het mini bruggetje. Puppy, Wandelen, Laarzenpad, Staatsbosbeheer, Drenthe, Norg, Natuur, Landschap, Vlinder, Flora en Fauna.
bijna niet te zien, het smalle bruggetje.
watergewenning voor Mick. Hij ''duikt'' er uiteindelijk zo in. Puppy, Wandelen, Laarzenpad, Staatsbosbeheer, Drenthe, Norg, Natuur, Landschap, Vlinder, Flora en Fauna.
Mick vermaakt zich prima.

De eerste stappen van Mick in het water waren wat voorzichtig. Maar als baasje het durft, dan kan Mick het ook. Super leuk! Op blote voeten of slippers kan je natuurlijk ook prima oversteken. Dus ik heb besloten om mijn laarzen in de auto te laten en een verfrissend voetenbad te nemen.

Met blote voeten het water in. Puppy, Wandelen, Laarzenpad, Staatsbosbeheer, Drenthe, Norg, Natuur, Landschap, Vlinder, Flora en Fauna.
Heerlijk met deze zonnige dagen!

Nadat wij hier even flink gespeeld hebben volgen wij de borden weer. Langs de waterkant vind je een verscheidenheid aan flora en fauna. Prachtige vlinders, schitterende bloemen, plonzende kikkers. Heel erg leuk. Een van de vlinders die ik heb vast gelegd is de ‘distelvlinder’. De Distelvlinder vind je over de hele wereld behalve op Antarctica & Zuid – Amerika. Hij vliegt rond in de Benelux vanaf april t/m oktober.

close-up van de Distelvlinder. Puppy, Wandelen, Laarzenpad, Staatsbosbeheer, Drenthe, Norg, Natuur, Landschap, Vlinder, Flora en Fauna.
Distelvlinder
Puppy, Wandelen, Laarzenpad, Staatsbosbeheer, Drenthe, Norg, Natuur, Landschap, Vlinder, Flora en Fauna.

Als wij ons weer op de terugweg begeven krijgen wij nog en verassing. Een open vlakte met een bankje. Hier gaan wij nog even op zoek naar een geocache, niet gevonden overigens. Deze schijnt heel goed verstopt te zijn, dit ter zijde. Op deze plek liggen heel veel bomen omver. Dat is ongetwijfeld de storm van afgelopen 5 juni geweest. Ook bij het Theehuis waren er al een fiks aantal bomen omgewaaid. Zelfs het ”beginbordje” van de Laarzenwandeling is gesneuveld door dit natuurgeweld. Het is mij wel weer duidelijk dat de natuur echt enorme krachten heeft.

Stormschade in de bossen bij  norg. Puppy, Wandelen, Laarzenpad, Staatsbosbeheer, Drenthe, Norg, Natuur, Landschap, Vlinder, Flora en Fauna.
op het terras bij theehuis de bosrand wachten wij op koffie. Puppy, Wandelen, Laarzenpad, Staatsbosbeheer, Drenthe, Norg, Natuur, Landschap, Vlinder, Flora en Fauna.
Braaf wachten op een kopje koffie

Aan het eind van de wandeling drinken wij nog een kopje koffie bij de Bosrand, het heerlijke weer zorgt ervoor dat het gezellige terras snel vol stroomt met fietsers en mede wandelaars. Deze wandeling is niet heel lang qua kilometers, maar er is zoveel leuks te zien en te doen onderweg dat wij hier dan ook de tijd voor hebben genomen. Misschien is dat wel het voordeel van een korte wandeling. Mick heeft de rest van de middag heerlijk geslapen.

Bedankt voor het lezen, tot een volgende blog!

Groet Jeanine, Peter & Mick.

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 144 andere abonnees

Geef een reactie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Het boek van Marleen Hartog draagt de titel Skoftig, dat woord is in 2014 gekozen tot mooiste woord in het West-Fries, Skoftig. De betekenis is vet, cool of tof. Een positieve krachtterm dus. Skoftig is de eerste thriller van de in West Friesland geboren Marleen...

Lees meer
Persoonlijke update deel III

Persoonlijke update deel III

Tja, deze persoonlijke update had ik met alle liefde niet gescheven. Maar helaas kamp ik exact vandaag 6 maanden met de gevolgen van een herseschudding. Wat die gevolgen zijn? Ik neem je mee in mijn opgelopen schade & herstel. Er zijn inmiddels dagen waarvan ik...

Lees meer
Esmeer – Bos van de toekomst

Esmeer – Bos van de toekomst

Tussen Huis ter Heide & Veenhuizen in de kop van Drenthe ligt aan de stille kant van de Kolonievaart de wandeling Esmeer, als je met de auto komt ben je een paar 100 meter te gast op het fietspad, houd hier rekening mee. Het is een korte wandeling van 3km. Maar...

Lees meer

Pin It on Pinterest