Kamperen in Twente
Kamperen in Twente

Wij hebben een nieuwe tent, een opblaasbare. Voordat wij daarmee naar Italië afreizen wil ik hem wel graag even testen. Stel je voor dat hij lek is of er onderdelen missen. Al eerder zijn wij op deze camping geweest. Honden zijn hier welkom, je zit midden in de natuur, vlak bij Ootmarsum en Vasse. Echt een heerlijke plek in Nederland om even te ontspannen en bij te komen.

Op vrijdagavond neem ik deel aan de Parelloop in Vasse, een hardloopwedstrijd door en om Vasse. Het is 5,5 km afzien. De omgeving is prachtig dat verlicht de pijn nog een beetje. De heuvels en karresporen van zand en grind zorgen ervoor dat ik er 40.38 minuten over doe. Ik had al een tijdje niet getraind en mijn hoop was dat ik het binnen de 45 minuten zou redden. Dat is dus gelukt.

De medaille is van hout. Hoe tof is dat?

De eerste nacht met Mick in de tent ging heel goed, hij heeft in de bench geslapen. Nacht twee begon hij met blaffen nadat wij in ons slaapvertrek waren verdwenen. Omdat het in de omgeving onrustig was? Omdat hij het niet begreep? Geen idee. Wat ik wel weet is dat ik liever niet de hele camping wakker wil houden met een blaffende pup. Daarom hij heeft de rest van de nachten in zijn mandje in ons slaap vertrek geslapen. Wij waren zelfs eerder wakker dan hij. Ik was bang dat hij thuis ook niet meer in de bench zou willen slapen. Thuis hebben wij de draad weer opgepakt hij slaapt gewoon weer in zijn vertrouwde bench.

Stiekem bij vrouwtje liggen..

Op zaterdag hebben wij een wandeling gemaakt bij de molen van Bels, een kleine 4 km vanaf de camping. Wij zochten een korte wandeling omdat Mick nog geen kilometers kan afleggen. Via het wandelnetwerk zijn er korte routes te vinden. Landschap Overijssel heeft hier een super handige app voor gemaakt. Ideaal voor je verblijf in deze mooie provincie. De wandeling begint over het terras van de molen van Bels, veel beter nog, wij eindigen daar ook. De pannenkoek met aardbeien en vanille-ijs smaken heerlijk. Mick slaapt relaxt onder de tafel.

Genieten hoor dit!

Bij de tent hebben wij Mick aan een lange lijn die met een pin in de grond vast zit. De benen nemen lijkt hij niet echt van plan, je weet maar nooit.. Bovendien was het wel de bedoeling op de camping dat je de hond aangelijnd bij de tent of caravan houdt.

Op zondag gaan wij ook nog wandelen. Mijn ouders komen langs en we willen graag de geocache lopen die bij de circels van Mander ligt. Deze wandeling is wat langer, dus wij bedenken hoe wij Mick toch mee kunnen nemen, maar om hem niet te ver te laten lopen. Na een korte brainstormsessie proberen wij het in de rugtas. Hij ging er heel relaxt in zitten. Dus wij hebben zo de wandeling kunnen volbrengen.

Zo ziet dat er ongeveer uit.
Foto: Jelly-mama-Bijker
Hij blijft lekker zitten.
Foto: Jelly Bijker.

Ook de laatste nacht ging het heel erg goed. Wij hebben de tent in no-time weer opgeruimd en in de auto gepakt. Het autorijden vind Mick geen probleem, hij valt zo in slaap. Wij kunnen dus met een gerust hart vaker kamperen met zowel de tent, als met de hond. Missie geslaagd.

Gezellig koffie drinken onder de luifel. Echt luxe voor ons.
De auto weer ingepakt
Speciaal plekje voor Mick.

Geef een reactie

1 Reactie

  1. Stien den Braber

    Fiine vakantie Jeanine! De tent ziet er mooi uit. Waar gaat jullie vakantie heen?
    Wel een gesjouw met Mick, was het niet warm zo’n hondje op je buik?
    Veel plezier samen, groetjes Stien

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Laarzenpad – Norg – JaJoFotografie - […] eens wandelen? Mick is nog steeds te klein om enorme afstanden af te leggen en te groot om in…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest