Blog

Foto Tag Inspiratie
Gepubliceerd op: 31 mei 2019
Geplaatst door: Jeanine Bijker

Op de vraag van Elsa van de blog www.Elsarblog.com, wie er getagd wilde worden in de foto-tag kon ik alleen maar ja op antwoorden. De vragen heeft zij ontwikkeld. Ik geef antwoord met mijn eigen foto’s. Veel lees (en vooral) kijk plezier.

Wie ben je (korte bio)?

Hallo ! Mijn naam is Jeanine. Woonachtig in Assen, werkzaam in de zorg.

Schrijven doe ik met veel plezier. Museum bezoeken. Dagjes en weekendjes weg. Leuke wandelingen, dat soort onderwerpen krijg je voorgeschoteld als je mijn blog verder bezoekt. Mijn eerste review is inmiddels ook een feit, erg spannend om te doen. Heb je leuke tips voor wandelingen of een museum bij jou in de buurt? Heb je een product dat ik mag reviewen? Mail gerust: Jajofotografie@gmail.com

Jeanine Bults - Bijker, JaJo Fotografie, JaJaFotografie, Drenthe, Blogger, Wandelblogger, MuseumBlogger, Blog, Schrijver, TekstSchrijver
Even voorstellen

Wanneer maak je foto’s en waarom?

Foto’s maak ik altijd en overal. Vraag het aan mijn omgeving, ik denk dat er weinig mensen zijn die niet weten dat ik altijd mijn camera mee neem. Wat ik bijvoorbeeld lastig vind is sporten, niet het sporten op zich, maar ik heb dan ‘’alleen’’ mijn telefoon bij mij. Juist dan kom je altijd een mooie zonsondergang tegen. Zo frustrerend…. Waarom ik foto’s maak, het is een way of life geworden. Als ik mijn camera vergeet ben ik echt ongelukkig. incompleet. Bovendien vind ik het leuk om steeds beter te worden, meer te leren, cursussen te volgen of mensen met dezelfde interesse.

Valkenburg, Nachtfoto, Long Exposure, Zuidlimburg, Visit Zuidlimburg, Visit Limburg, Weekend Weg, Vakantiepark,Jeanine Bults - Bijker, JaJo Fotografie, JaJaFotografie, Drenthe, Blogger, Wandelblogger, MuseumBlogger, Blog, Schrijver, TekstSchrijver
Op vakantie in Zuid Limburg heb ik ’s avonds gefotografeerd. Erg leuk om te doen, weer heel wat anders. Deze Foto is gemaakt in Valkenburg.
Jeanine Bults - Bijker, JaJo Fotografie, JaJaFotografie, Drenthe, Blogger, Wandelblogger, MuseumBlogger, Blog, Schrijver, TekstSchrijver
Op de fiets krijg je dit soort foto’s

Waar maak je liever foto’s mee, met de telefoon of met de fotocamera?

(Laat een voorbeeld zien).

Duidelijk mijn camera. Hij is praktisch altijd mee, zoals ik hier boven al schrijf. Soms is de telefoon makkelijker meenemen. Ik kan gewoon niet altijd mijn camera meenemen.

Jeanine Bults - Bijker, JaJo Fotografie, JaJaFotografie, Drenthe, Blogger, Wandelblogger, MuseumBlogger, Blog, Schrijver, TekstSchrijver
Deze foto is met de telefoon gemaakt. Het weer is op deze dag erg regenachtig. Dan laat ik mijn camera wel thuis.
Kikkers, Eext, Evertsbos wandeling, Drenthe, Wandelen Drenthe, Mooi Drenthe, Typisch Drents, JaJoFotografie, Fotografie Drenthe, Staatsbosbeheer, Route Drenthe
Deze foto is met de camera gemaakt.

Welke is jouw favoriete foto ooit die je gemaakt hebt?

Oef…. Lastige vraag.

Zonsopkomst, Dwingelderveld, Drenthe, Mooi Drenthe, Instawalk,Jeanine Bults - Bijker, JaJo Fotografie, JaJaFotografie, Drenthe, Blogger, Wandelblogger, MuseumBlogger, Blog, Schrijver, TekstSchrijver
Tijdens de instawalk over het Dwingelderveld hebben wij foto’s gemaakt tijdens zonsopkomst. Mijn persoonlijk favoriet is gemaakt vóór de zon op kwam. Zo prachtig, Zo stil. Zo alles!

Dierentuin, Aken, Duitsland, Zuid Limburg, Limburg, Weekendje Zuid Limburg, Germany, Tierpark,Helmkasuaris
Dit is een foto waarvan ik van iedereen hoor dat ze het een gave foto vinden.

Laat een foto zien van één van je favoriete recepten en vertel erbij waarom het je favoriete recept is.

Wow… Ik schrok van deze vraag…. Geen foodfoto waarbij ik het eten zelf gemaakt heb. Wat wij na een wandeling nog wel eens doen is lekker een kopje koffie met iets lekkers eten. Daar maak ik dan wel een foto van om op mijn blog te plaatsen.

Heerlijk Oranje koek & Koffie verkeerd in Friesland.
Vlaai, Limburg, Koffie, Bier, Biertje, Visit Zuid Limburg, Even uitrusten
Ook fijn, Koffie verkeerd net Vlaai in Limburg.

Welke foto is jouw favoriet van Social media (bv. Facebook, Twitter of Instagram)

Aan het eind van het jaar maak ik altijd, doormiddel van een website, mijn best nine. De 9 foto’s met de meeste likes worden dan samen gevoegd. Dit zijn niet de foto’s die ik perse het mooist vind. Maar wel welke het meest gewaardeerd worden.

Jeanine Bults - Bijker, JaJo Fotografie, JaJaFotografie, Drenthe, Blogger, Wandelblogger, MuseumBlogger, Blog, Schrijver, TekstSchrijver
Best nine 2018

Twee foto’s die het op Instagram goed doen zijn de tulpen met de weerspiegeling in het water. En de rose bloesem scoort ook veel likes. Met de foto’s probeer ik vooral te laten zien hoe mooi het dicht bij huis kan zijn. Op mijn vrije dag kan ik al genieten van een wandeling, bij mij om de hoek. Ik vind het ook leuk om te horen als iemand naar aanleiding van mijn blog ergens is geweest, of heeft gewandeld.

Jeanine Bults - Bijker, JaJo Fotografie, JaJaFotografie, Drenthe, Blogger, Wandelblogger, MuseumBlogger, Blog, Schrijver, TekstSchrijver
Bloeiende bloesem in Maastricht
Jeanine Bults - Bijker, JaJo Fotografie, JaJaFotografie, Drenthe, Blogger, Wandelblogger, MuseumBlogger, Blog, Schrijver, TekstSchrijver
Tulpen in de Noordoostpolder.

Doorgeven

Deze tag ga ik doorgeven aan Malou van de blog www.madebymalou.nl. Veel plezier met het invullen. Ik kijk uit naar je antwoorden en foto’s.

Bedankt voor het lezen. Tot een volgende blog!

Groet Jeanine.

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 146 andere abonnees

Geef een reactie

3 Reacties

 1. Leen

  Wauw die foto van de zonsopkomst is inderdaad echt prachtig !

  Antwoord
 2. Villasappho

  Ik heb de tag ooit wel ingevuld geloof ik. De tulpen vind ik prachtig, juist omdat het een beetje donkerder is in de foto.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Wandelen: Acht van Amen – JaJoFotografie - […] foto heb je al eerder voorbij zien komen namelijk: In de Fototag blog. Roze korenbloem. Of is het toch…
 2. Foto tag inspiratie - Persoonlijk – ElsaRblog - […] doorgeven aan Debby van barcelonamom, Bouchra van mamaishblog, Xarifa van enxaar.com  , JaJo van jajofotografie   en Manon van…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven klinkt niet als een enorme klus. Dat is het ook bepaald niet, maar ik had het ook nog nooit gedaan. Ik voel mij net Pippi Langkous; “ik heb dat nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik dat wel kan.” Om te kunnen beginnen.. De voorbereidingen zijn al...

Lees meer
Boterkoek van Abel Bakt.

Boterkoek van Abel Bakt.

Abel Bakt brengt geluk in de brievenbus! Wat een fijne verrassing om een boterkoek uit de brievenbus te halen.Na mijn revalidatie-dag kom ik moe thuis, het is intens om jezelf opnieuw te leren kennen en te ontdekken wat wel en niet kan. Uit gewoonte kijk ik in de...

Lees meer
Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer

Pin It on Pinterest