Dierentuin Aken (DL)
Dierentuin Aken (DL)

Duitse dierentuinen, inmiddels hebben wij er een paar bezocht. Het zijn vaak wat kleine parken met ruimte en voor mijn gevoel, een goed verzorgingsprogramma voor de dieren. Wat ook opvalt is dat ze allemaal ‘’gewoon’’ tussen de woonwijken liggen.

Tijdens onze kampeervakantie hebben wij ook al eens een Duitse dierentuin bezocht.

Tijdens ons weekendje in Limburg hebben wij een leuke dierentuin vlak over de grens in Aken gevonden. Wij besluiten op tijd in de ochtend al die kant op te gaan. Het schijnt mooi weer te worden, het is zondag dus hét recept voor veel bezoekers. Als wij aankomen blijkt het al druk op de parkeerplaats met auto’s. Maar bij de kassa zijn wij de enigen dus het valt mee. Voor de verandering kan je hier weer eens niet pinnen, dat vind ik wel zo apart aan Duitsland. Pinnen is echt té nieuwerwets voor onze Oosterburen. Wij scharrelen uit onze portemonnees het benodigde bedrag van, schrik niet, €12,80 bij elkaar.

Dierentuin, Aken, Duitsland, Zuid Limburg, Limburg, Weekendje Zuid Limburg, Germany, Tierpark
Chillen in de zon

De dierentuin is al gezellig druk, door de enorme oppervlakte vallen de mensen niet op. Wij volgen de route die hier is uitgestippeld. Als eerste komen wij langs de aapjes, daarvan heeft er één een baby op haar rug. Het trekt veel bekijks. Langs de grote vijver in het centrum van de dierentuin zijn verschillende verblijven gevestigd. Dieren die ik wel ken, maar ook een mega vogels met reusachtige nagels die ik niet ken. Die reusachtige nagels behoren tot de Helmkausaris, deze loopvogel uit Australië eet voornamelijk vruchten van de grond. Ook paddenstoelen en insecten smaken hem goed. Ik was echt onder de indruk van de prachtige blauwe kleur.

Dierentuin, Aken, Duitsland, Zuid Limburg, Limburg, Weekendje Zuid Limburg, Germany, Tierpark,Helmkasuaris
Prachtig beest

Ben jij een weekendje in Limburg? Dit kan op je to-do lijst.

Deze kleine lieve schat heeft mijn hart echt gestolen. De kleine panda. Wat een super schattig, relaxt beest. Ook zijn kleurtje vind ik tof. Net als zijn tong. Man, wat een snoepje!

‘’De vachtkleur is rood- of kastanjebruin, afgezien van witte randjes aan de oren en witte vlekken op de wangen, rond de snuit en boven de ogen. Vanaf de ogen lopen brede, donkere “huilstrepen” omlaag. De staart bevat lichte en donkere ringen. De rode panda heeft half-intrekbare klauwen, waarmee het dier goed kan klimmen. De lichaamslengte bedraagt 50 tot 64 cm. De staartlengte 28 tot 50 cm en het gewicht 3 tot 6 kg.’’ (bron wikipedia)

Deze kleine, of rode panda was echt heel actief toen wij bij hem op bezoek waren. Hij klom vanuit de boom naar beneden om een appeltje te eten.

Dierentuin, Aken, Duitsland, Zuid Limburg, Limburg, Weekendje Zuid Limburg, Germany, Tierpark, Kleine Panda, Rode Panda, Katbeer
Kleine panda

Er zijn in de dierentuin veel vogels, waaronder de zwarte kroonkraanvogel. Ook de rode ibis is hier gevestigd. Echt tof die rode veren. Wij lopen naar het hoger gelegen deel van het park. De Lynx zit hier maar ook de ezels lopen er te grazen. De verscheidenheid aan dieren is echt wel groot. Wij zijn hier wel ander half uur binnen geweest. Tegen de tijd dat wij ons rondje hebben volbracht loopt het echt wel vol. Het parkeren is hier trouwens wel een uitdaging, Wij hebben in de wijk langs de weg geparkeerd. Er staat heel duidelijk aangegeven waar het wel en niet mag, kan niet mis gaan dus.

Dierentuin, Aken, Duitsland, Zuid Limburg, Limburg, Weekendje Zuid Limburg, Germany, Tierpark,Kraanvogel, Zwarte kroonkraan vogel
kraanvogel
Dierentuin Aken, Tierpark Aken, Stokstaartje , Pinterest, Weekendje Limburg ,Zuid Limburg, Vakantie Uittip

Geef een reactie

4 Reacties

 1. AnneMarie

  Prachtige foto’s heb je gemaakt. Die close-up van, ik denk de loopvogel vind ik fantastisch.
  Wij doen het eigenlijk nooit naar een dierentuin gaan. Samen tenminste niet. Best jammer eigenlijk.

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Bedankt AnneMarie. Het is echt leuk om af en toe eens naar een dierentuin te gaan. Je hebt in NL ook prachtige parken. Groet Jeanine.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest