Nienke | Bijtje – (Bruids)atelier Utrecht
Nienke | Bijtje – (Bruids)atelier Utrecht

Sinds 2011 zijn Nienke Welling en Bijtje van der Velden eigenaar van het bruidsatelier dat in 1985 opgericht is door Lily Conemans. In 2014 veranderen zij de naam van het atelier in Nienke I Bijtje. Nienke en Bijtje ontwerpen sinds dit jaar vanuit hun, ideaal gelegen, nieuwe atelier aan de Wagenstraat 27 in Utrecht. In het Atelier kan je naast jurken of jasjes laten maken ook kiezen voor de ready-to-wear lijn, die ze in het nieuwe pand in de rekken hebben hangen.  Even naar binnen lopen is het enige wat je moet doen om het te kunnen bekijken, voelen en passen.

fotograaf : Nina Tulp. nienke | Bijtje, Utrecht, Trouwen in 2020, Wedding, trouwen in Utrecht, Bruisatelier, Ready-to-wear
Fotograaf Nina Tulp

Om drie uur is de start van de opening, ik word ontvangen door Nienke & Bijtje. Zij beginnen meteen met de rondleiding vanaf de entree, die vol hangt met de mooiste stoffen. Voorheen werkte ze vooral met zijde, nu is er een keur aan stoffen bij gekomen. Organza, kant, organisch katoen en wol. Alles keurig op rollen in een mooi systeem opgehangen. Wat een rijkdom, zo’n entree, na de binnenkomst nemen ze mij mee naar de rekken waar de bruidsjurken hangen, te gek om de stoffen van de rollen terug te zien in bruidsjaponnen.

Nienke | Bijtje, Utrecht, Trouwen, Trouwen in 2020, bruiloft, Wedding, trouwen in Utrecht, Bruisatelier, Ready-to-wear
Fotograaf: Nina Tulp

Wij vervolgen onze weg naar het atelier, waar de stoffen vanuit de entree verwerkt worden tot de mooiste creaties. Het atelier is vanaf buiten goed te zien, dat maakt het heel toegankelijk wat bij betreft. Op het moment van bezoeken wordt er gewerkt aan de kleding die Nienke en Bijtje zelf dragen tijdens de feestelijke opening voor vrienden en familie. Op de vraag aan Nienke of ze vaak iets voor haarzelf maakt antwoord ze lachend. ‘’Nee, wel vaak voor elkaar’’. Ook de ready-to-wear lijn wordt vol trots getoond. Het is mede hierdoor zoveel meer dan een bruidsatelier. Je kan naar binnen lopen om in de rekken te neuzen

Trouwen, Nienke | Bijtje, Atelier, Trouwen in 2020, Utrecht, Wedding, trouwen in Utrecht, Bruisatelier, Ready-to-wear
fotograaf: Nina Tulp

Iedere aanwezige krijgt nu de kans om iets te passen. Super leuk natuurlijk. Bijtje komt naar mij toe en zegt; ‘’ In de etalage hangt een jurk die jouw naam schreeuwt’’. Het gaat om een geweldig mooi jurkje, knalrood met een prachtig kanten bolerootje.  Wat ik echt heel knap vind, is dat Nienke en Bijtje alle aanwezigen in een jurk, en iemand in een broekpak hebben gekleed wat uitstekend bij diegene past. De aanwezigen stralen oprecht als ze de pashokjes uitkomen. Ook hier is een grote winst behaald, ten opzichte van het vorige pand volgens Nienke en Bijtje. Alle ruimte om lekker achter in de winkel jurken te passen. Niet alleen de bruid maar ook de (schoon)moeder en de (schoon)zussen van de bruid kunnen hier terecht voor kleding op maat. Hoe leuk en gezellig is dat?

trouwen, Utrecht, Nienke | Bijtje, Trouwen in 2020, Wedding, trouwen in Utrecht, Bruisatelier, Ready-to-wear
fotograaf: Nina Tulp

Wat ik ook echt een pluspunt vind is de parkeergelegenheid vlak voor de deur. Ik ben nu met de trein naar Utrecht gereden, maar de auto was ook zeker een optie geweest. Ben je benieuwd geworden naar het atelier, of de ready-to-wear lijn het bezoekadres is: Wagenstraat 27 in Utrecht. Ook zijn ze online te volgen via verschillende kanalen.

Website: Nienke | Bijtje

Facebook: Nienke | Bijtje

Instagram: Nienke| Bijtje

Rood, Jurk, Trouwen, Nienke | Bijtje. Utrecht, Wedding, trouwen in Utrecht, Bruisatelier, Ready-to-wear
Fotograaf: Nina Tulp
trouwen, Trouwen in 2020, Utrecht, Nienke | Bijtje, Wedding, trouwen in Utrecht, Bruisatelier, Ready-to-wear
Super mooie rode jurk.

Geef een reactie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest