Recensie: Creatief begaafd voor volwassenen

‘’Creatief begaafd voor volwassenen’’ is geschreven door Sharita Hart.

Creativiteit is iets waar je mee geboren wordt, de vraag is of en hoe jij het zelf ontwikkeld. Krijg jij de ruimte of juist niet. Schrijfster Sharita Hart (32) zocht naar literatuur over creatief begaafd zijn, hier is vrij weinig over gepubliceerd en geschreven, dus kruipt zij zelf in de pen en put zij uit een grote dosis ervaring. Wanneer bén je creatief begaafd? Ontwikkel je deze gave? Of is het geen gave maar alleen knap lastig?

Creatief begaafd voor volwassenen, Sharita Hart, Schrijver, review, recensie, lezen, boeken, boek,
Creatief begaafd voor volwassenen.

Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken. Wat is creatief begaafd zijn? Veel ideeën, hoe ga je er mee om? Maar ook zelfacceptatie is een belangrijk onderwerp in het boek. Het grootte doel van dit boek is het creëren van erkenning en herkenning. Jij als creatieveling staat niet alleen.

Dit boek bestaande uit 48 pagina’s, geeft een duidelijk en helder beeld van creatief zijn. Althans voor mij. Ik herken mijzelf absoluut in de voorbeelden die Sharita beschrijft. Zo loop ik altijd met een pen en een notitieboekje in mijn tas, mijn hoofd blijft soms razen. Ideeën borrelen op alsof het niks is. Een ander voorbeeld is alleen zijn, ik kan er zo van genieten. Het blijkt dat Sharita en ik beide truckjes hebben om tijdens het alleen zijn ook echt even te kunnen ontspannen.

Creatief begaafd voor Volwassenen, Sharita Hart, schrijven, Schrijfster, Boek, lezen, creatief, ontwikkeling van jezelf
Voorkant van het boek, Creatief begaafd voor volwassenen.

Zij legt ook mooi uit hoe het is om creatief te zijn én ZZP’er. Dit klinkt heel handig en ideaal. Bij de echte creatief begaafde ZZP’ers gaat er nu een lampje branden of beantwoorden deze vraag al snel in hun hoofd met een bepaald antwoord.

Persoonlijk was dit boek een feest der herkenning, in die missie ben je wat mij betreft geslaagd Sharita. Ik heb tijdens het lezen Sharita een berichtje gestuurd omdat ik hardop zat te lachen, de situaties die zij beschrijft zijn zo herkenbaar, ik ben niet anders, ik ben gewoon creatief begaafd.

Creatief begaafd voor volwassenen, Sharita Hart, Review, Recensie, Boek, boekrecensie, lezen
Detail van de kaft

Voor iedereen die meer over creatieve begaafdheid wil leren kan ik dit boek van harte aanbevelen. En niet alleen de mensen die zelf creatief zijn, maar ook de mensen in de omgeving van creatief begaafde mensen. Het kan een uitdaging zijn om ‘’ons’’ te volgen in onze gedachtegang. Na het lezen van dit boek kan je ons misschien beter bijhouden.

Op 29 maart komt het boek uit. Je kan via deze link het boek bestellen. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom het boek kan je Sharita volgen op Instagram

Achterzijde, lezen, omschrijving van het boek, creatief begaafd voor volwassenen, boekrecensie, lezen,. review
Achterzijde van het boek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: