Blog

Recensie: Creatief begaafd voor volwassenen
Gepubliceerd op: 27 maart 2019
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Review

‘’Creatief begaafd voor volwassenen’’ is geschreven door Sharita Hart.

Creativiteit is iets waar je mee geboren wordt, de vraag is of en hoe jij het zelf ontwikkeld. Krijg jij de ruimte of juist niet. Schrijfster Sharita Hart (32) zocht naar literatuur over creatief begaafd zijn, hier is vrij weinig over gepubliceerd en geschreven, dus kruipt zij zelf in de pen en put zij uit een grote dosis ervaring. Wanneer bén je creatief begaafd? Ontwikkel je deze gave? Of is het geen gave maar alleen knap lastig?

Creatief begaafd voor volwassenen, Sharita Hart, Schrijver, review, recensie, lezen, boeken, boek,
Creatief begaafd voor volwassenen.

Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken. Wat is creatief begaafd zijn? Veel ideeën, hoe ga je er mee om? Maar ook zelfacceptatie is een belangrijk onderwerp in het boek. Het grootte doel van dit boek is het creëren van erkenning en herkenning. Jij als creatieveling staat niet alleen.

Dit boek bestaande uit 48 pagina’s, geeft een duidelijk en helder beeld van creatief zijn. Althans voor mij. Ik herken mijzelf absoluut in de voorbeelden die Sharita beschrijft. Zo loop ik altijd met een pen en een notitieboekje in mijn tas, mijn hoofd blijft soms razen. Ideeën borrelen op alsof het niks is. Een ander voorbeeld is alleen zijn, ik kan er zo van genieten. Het blijkt dat Sharita en ik beide truckjes hebben om tijdens het alleen zijn ook echt even te kunnen ontspannen.

Creatief begaafd voor Volwassenen, Sharita Hart, schrijven, Schrijfster, Boek, lezen, creatief, ontwikkeling van jezelf
Voorkant van het boek, Creatief begaafd voor volwassenen.

Zij legt ook mooi uit hoe het is om creatief te zijn én ZZP’er. Dit klinkt heel handig en ideaal. Bij de echte creatief begaafde ZZP’ers gaat er nu een lampje branden of beantwoorden deze vraag al snel in hun hoofd met een bepaald antwoord.

Persoonlijk was dit boek een feest der herkenning, in die missie ben je wat mij betreft geslaagd Sharita. Ik heb tijdens het lezen Sharita een berichtje gestuurd omdat ik hardop zat te lachen, de situaties die zij beschrijft zijn zo herkenbaar, ik ben niet anders, ik ben gewoon creatief begaafd.

Creatief begaafd voor volwassenen, Sharita Hart, Review, Recensie, Boek, boekrecensie, lezen
Detail van de kaft

Voor iedereen die meer over creatieve begaafdheid wil leren kan ik dit boek van harte aanbevelen. En niet alleen de mensen die zelf creatief zijn, maar ook de mensen in de omgeving van creatief begaafde mensen. Het kan een uitdaging zijn om ‘’ons’’ te volgen in onze gedachtegang. Na het lezen van dit boek kan je ons misschien beter bijhouden.

Op 29 maart komt het boek uit. Je kan via deze link het boek bestellen. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom het boek kan je Sharita volgen op Instagram

Achterzijde, lezen, omschrijving van het boek, creatief begaafd voor volwassenen, boekrecensie, lezen,. review
Achterzijde van het boek

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 144 andere abonnees

Geef een reactie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Het boek van Marleen Hartog draagt de titel Skoftig, dat woord is in 2014 gekozen tot mooiste woord in het West-Fries, Skoftig. De betekenis is vet, cool of tof. Een positieve krachtterm dus. Skoftig is de eerste thriller van de in West Friesland geboren Marleen...

Lees meer
Persoonlijke update deel III

Persoonlijke update deel III

Tja, deze persoonlijke update had ik met alle liefde niet gescheven. Maar helaas kamp ik exact vandaag 6 maanden met de gevolgen van een herseschudding. Wat die gevolgen zijn? Ik neem je mee in mijn opgelopen schade & herstel. Er zijn inmiddels dagen waarvan ik...

Lees meer
Esmeer – Bos van de toekomst

Esmeer – Bos van de toekomst

Tussen Huis ter Heide & Veenhuizen in de kop van Drenthe ligt aan de stille kant van de Kolonievaart de wandeling Esmeer, als je met de auto komt ben je een paar 100 meter te gast op het fietspad, houd hier rekening mee. Het is een korte wandeling van 3km. Maar...

Lees meer

Pin It on Pinterest