Blog

Recensie: Creatief begaafd voor volwassenen
Gepubliceerd op: 27 maart 2019
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Review

‘’Creatief begaafd voor volwassenen’’ is geschreven door Sharita Hart.

Creativiteit is iets waar je mee geboren wordt, de vraag is of en hoe jij het zelf ontwikkeld. Krijg jij de ruimte of juist niet. Schrijfster Sharita Hart (32) zocht naar literatuur over creatief begaafd zijn, hier is vrij weinig over gepubliceerd en geschreven, dus kruipt zij zelf in de pen en put zij uit een grote dosis ervaring. Wanneer bén je creatief begaafd? Ontwikkel je deze gave? Of is het geen gave maar alleen knap lastig?

Creatief begaafd voor volwassenen, Sharita Hart, Schrijver, review, recensie, lezen, boeken, boek,
Creatief begaafd voor volwassenen.

Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken. Wat is creatief begaafd zijn? Veel ideeën, hoe ga je er mee om? Maar ook zelfacceptatie is een belangrijk onderwerp in het boek. Het grootte doel van dit boek is het creëren van erkenning en herkenning. Jij als creatieveling staat niet alleen.

Dit boek bestaande uit 48 pagina’s, geeft een duidelijk en helder beeld van creatief zijn. Althans voor mij. Ik herken mijzelf absoluut in de voorbeelden die Sharita beschrijft. Zo loop ik altijd met een pen en een notitieboekje in mijn tas, mijn hoofd blijft soms razen. Ideeën borrelen op alsof het niks is. Een ander voorbeeld is alleen zijn, ik kan er zo van genieten. Het blijkt dat Sharita en ik beide truckjes hebben om tijdens het alleen zijn ook echt even te kunnen ontspannen.

Creatief begaafd voor Volwassenen, Sharita Hart, schrijven, Schrijfster, Boek, lezen, creatief, ontwikkeling van jezelf
Voorkant van het boek, Creatief begaafd voor volwassenen.

Zij legt ook mooi uit hoe het is om creatief te zijn én ZZP’er. Dit klinkt heel handig en ideaal. Bij de echte creatief begaafde ZZP’ers gaat er nu een lampje branden of beantwoorden deze vraag al snel in hun hoofd met een bepaald antwoord.

Persoonlijk was dit boek een feest der herkenning, in die missie ben je wat mij betreft geslaagd Sharita. Ik heb tijdens het lezen Sharita een berichtje gestuurd omdat ik hardop zat te lachen, de situaties die zij beschrijft zijn zo herkenbaar, ik ben niet anders, ik ben gewoon creatief begaafd.

Creatief begaafd voor volwassenen, Sharita Hart, Review, Recensie, Boek, boekrecensie, lezen
Detail van de kaft

Voor iedereen die meer over creatieve begaafdheid wil leren kan ik dit boek van harte aanbevelen. En niet alleen de mensen die zelf creatief zijn, maar ook de mensen in de omgeving van creatief begaafde mensen. Het kan een uitdaging zijn om ‘’ons’’ te volgen in onze gedachtegang. Na het lezen van dit boek kan je ons misschien beter bijhouden.

Op 29 maart komt het boek uit. Je kan via deze link het boek bestellen. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom het boek kan je Sharita volgen op Instagram

Achterzijde, lezen, omschrijving van het boek, creatief begaafd voor volwassenen, boekrecensie, lezen,. review
Achterzijde van het boek

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 146 andere abonnees

Geef een reactie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven klinkt niet als een enorme klus. Dat is het ook bepaald niet, maar ik had het ook nog nooit gedaan. Ik voel mij net Pippi Langkous; “ik heb dat nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik dat wel kan.” Om te kunnen beginnen.. De voorbereidingen zijn al...

Lees meer
Boterkoek van Abel Bakt.

Boterkoek van Abel Bakt.

Abel Bakt brengt geluk in de brievenbus! Wat een fijne verrassing om een boterkoek uit de brievenbus te halen.Na mijn revalidatie-dag kom ik moe thuis, het is intens om jezelf opnieuw te leren kennen en te ontdekken wat wel en niet kan. Uit gewoonte kijk ik in de...

Lees meer
Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer

Pin It on Pinterest