Blog

Update 1: van 5 naar 10
Gepubliceerd op: 17 februari 2019
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Geen categorie

Begin januari komt het besluit om mijn kilometers uit te breiden. 5 kilometer loop ik nu al een tijdje, het is tijd voor een nieuwe uitdaging.

Training één: 4×8 minuten

Mijn eerste training is 4×8 minuten vlot lopen, met 4 minuten wandelen. Het lijkt op papier een appeltje eitje. Maar op straat viel het niet mee. Na een warming-up in huis stap ik naar buiten. De eerste 8 minuten lukt wel. Ik probeer harder te lopen dan normaal. Na 4 minuten wandelen start ik mijn tweede keer 8 minuten hardlopen. Na 6 minuten stop ik. Whaa.. wat erg!

Bril met berekende glazen, hardlopen, Strava, aantal kilometers: 6.9

De eerste training uit het schema

De volgende keren 8 minuten heb ik volbracht. Bij elkaar zou je moeten uitkomen op één uur beweging. Maar door mijn 6 minuten & te dicht bij huis uitkomen kom ik op 54.37 minuten bewegen uit. De routes die ik normaal loop zijn veel korter. Onderweg bedenk ik wat ongeveer 8 minuten zou zijn. Daarom heb ik aan het eind geen ruimte meer om 4 minuten te wandelen. Bovendien ben ik de regen echt zat!

Takken langs de weg, van 5 naar 10 kilometer training

Takken langs de weg

Neeehh!

Dat was een korte vreugde! 6 januari in de middag sta ik op van de bank, dan voel ik een knak en pijn, aan de buitenkant van mijn linker voet. Het lijkt onschuldig in eerste instantie. De ochtend daarna kan ik er eigenlijk niet op staan. Aangezien ik moet werken, in het ziekenhuis, draag ik mijn wandelschoenen. Na twee dagen werken besluit ik toch de huisarts te bellen. Woensdag kan ik daar terecht, na een onderzoek komt zij tot de conclusie dat het overbelasting is van mijn pees. Die vanuit de kuit langs mijn enkel loopt, tot aan de zijkant van mijn voet. Wat ik moet doen? Rusten… Echt wat voor mij. Dus op mijn vrije dagen heb ik mijn voet gekoeld, ik neem op advies van de huisarts Ibuprofen en koop een strak enkelsokje. Inmiddels is het tien dagen later. De pijn in praktisch weg, durf ik dan nu weer te lopen? Eigenlijk niet.

Hardlopen, enkel, voet, enkelbrace, Ibuprofen, ik loop hard, Running

Mijn maatregelen tegen een pijnlijke voet.

Eerste training na de blessure

Op 30 januari om 8.30 begin ik aan mijn warming up. Ik wil weer hardlopen. Mijn voet is pijnvrij in de dagelijkse gang van zaken. Het is koud deze ochtend, er is sneeuw voorspeld aan het eind van de dag. Het loopt heerlijk bij deze temperatuur.

Hardlopen, Running, Lopen, Strava, 5km, 10km

Prachtige lucht in de ochtend

Het is geen 35 minuten duurloop geworden. Dat staat eigenlijk op het programma voor het schema naar de 10km. Maar 4,2 km, twee keer een stukje door het bos is mijn eerste training na de blessure. Wat is het toch fijn om te lopen aan het begin van de dag. Nieuwsgierig kijk ik uit naar de aankomende dagen, zou ik meer spierpijn hebben na zo’n lange tijd niet lopen?

Hardlopen, Running, Strava, Run, Lopen, Training, 5km, 10km

Oversteken vanuit het bos.

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 145 andere abonnees

Geef een reactie

6 Reacties

 1. Angelina Haanstra

  Balen natuurlijk, zo’n blessure! Maar ik ben er nog steeds van overtuigd dat je het gast redden! 😘

  Antwoord
 2. AnneMarie

  Oh oh, die blessures altijd. Ben je goed bezig loop je weer wat op. Heel herkenbaar. Laat de moed niet zakken hoor.

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Ja, heel vervelend. Maar inmiddels heb ik de training weer opgepakt en blijft het pijnvrij. Dus ik ga rustig door.

   Antwoord
 3. Villasappho

  Gave app gebruik je met die kilometers in beeld. Ik hoop dat je blessure niet terugkomt.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Gastblog – Monique, interieur @Bij_Spiertjes_Thuis.

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer
Gastblog – de natuur in met: Sandra van Boggelen

Gastblog – de natuur in met: Sandra van Boggelen

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer
GASTBLOG: VERHUIZEN OP KLEUR! @HOUSZ

GASTBLOG: VERHUIZEN OP KLEUR! @HOUSZ

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer

Pin It on Pinterest