Arboretum Wandeling – Assen

Alleen op pad, niet te ver van huis. Ineens bedenk ik het. Het Arboretum. Daar loopt toch een route? Even snel zoeken en jahoor; roze paaltjes zijn er te volgen.

Arboretum

Ofwel, bomentuin. In 1997 is er in Assen een initiatief ontstaan om deze tuin te realiseren. In 2005 is hij officieel geopend. Het Arboretum heeft bomen uit drie werelddelen. Amerika, Azië en Europa zijn vertegenwoordigd.

Het werelddeel Azië is het eerste dat ik aandoe. Als ik de roze paaltjes, vanaf de parkeerplaats bij de Drentse golf & countryclub volg, doemt er al snel een rode tempel op. Boven op een heuveltje, aan het water staat dit Chinese bouwwerk te pronken.

Arboretum Assen, Bomentuin, werelddeel Azië. China, Tempel, wandelroute Assen
De rode tempel.
Arboretum Assen, Bomentuin, werelddeel Azië. China, Tempel, wandelroute Assen
Detailfoto

Onderweg staan bordjes met informatie over welke bomen er in dat werelddeel voorkomen. Bijvoorbeeld Centraal China, daarbij staan bomen zoals Acer, Prunus & Magnolia. Het is in de winter natuurlijk wel een beetje troosteloos, alhoewel. Ik kom fraaie boomsoorten met idem zaden tegen.

Arboretum Assen, Bomentuin, werelddeel Azië. Anna Paulownaboom, wandelroute Assen
Zaden van de Anna Paulownaboom.

De Anna Paulownaboom geeft in mei roze trompetvormige bloemen. Je raadt het al, dan moet ik eigenlijk terug. Dat moet er prachtig uitzien.

Als ik de roze paaltjes verder volg, zie ik in de verte al de volgende leuke stop. Hij torent letterlijk boven de bomen uit. Het is de uitkijktoren op dit terrein, het staat in het werelddeel Europa.

Arboretum Assen, Bomentuin, werelddeel Azië. China, Tempel, wandelroute Assen
Dat wordt klimmen

Het is een hele toer om in het bovenste puntje te komen, ik heb mijn rugtas op, en dan is het dus ineens best krap. Ik verlies dan ook mijn paraplu, die halverwege de trap blijft liggen. Maar het uitzicht bovenin is wel heel tof!

Arboretum Assen, Bomentuin, werelddeel Europa, Uitkijktoren wandelroute Assen
Uitzicht

Het laatste deel van de wandeling loopt door het werelddeel Amerika. Hier loop ik over een bruggetje met een geweldige uitzicht op een perfecte bomenrij. Dit shot zocht ik al een tijdje. Zonder slootje, maar het slootje is bonus.

Al met al is de wandeling maar 3,5 km maar door het klimmen van de toren en het foto’s maken ben ik wel even onderweg. Het waren heerlijke omstandigheden om te wandelen. Lekker koud, het zonnetje twijfelde zelfs of het ging doorbreken. Maar de wolken hebben gewonnen deze dag.

Arboretum Assen, Bomentuin, werelddeel Europa, Sneeuw wandelroute Assen
Sneeuw, groen, beetje zon.

De auto parkeren kan zoals gezegd bij de Drentse Golf & Countryclub. Maar ook vanaf bovenstaande straat, de pittelozeweg, kan je de route starten.

Bedankt voor het lezen!

Tot de volgende blog,

Groet Jeanine.

Arboretum Assen, Bomentuin, werelddeel Europa, Uitkijktoren wandelroute Assen
Zie jij mijn paraplu? De smalle doorgang helemaal boven in de toren

4 gedachten over “Arboretum Wandeling – Assen

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: