Van 5 naar 10 km

Iedereen die mijn blog een beetje volgt weet dat ik afgelopen jaar ben begonnen met hardlopen. De 5km gaat inmiddels prima. Ook de 4 mijl loop ik af en toe.

Hardlopen, TTRun, training, schema, running,
Één van mijn eerste trainingen, op weg naar de TT-run

Uitdaging

Vorig jaar had ik doelen. Voor dit jaar zijn die er nog niet. Ik heb dat wel nodig. Er staan geen loopjes op de agenda, dat maakt mij ongemotiveerd. Hoe gek dat ook klinkt. Ergens naar toe trainen vind ik blijkbaar prettig. Ook het vergroten van de afstand middels een trainingsschema wil ik graag gaan doen.

5 km, hardlopen, running, Assen, Run2Day, Schoenen, Brooks, Runnersworld

Mijn eerste 5 km ooit gelopen.

Trainen

Zoals gezegd, de 5 km dat lukt mij nu wel. Op harde ondergrond, maar ook als trailrun. Beide onderdelen vind ik erg leuk om te doen. Wij wonen vlak bij het bos, dus aan het eind van mijn rondjes eindig ik vaak door het bos.

Op internet vond ik een hardloopschema “van 5 naar 10 km”. Die ga ik nu stap voor stap uitvoeren. Als een gek 10 km gaan lopen lijkt mij een heel slecht idee. Daarom maar met geduld opbouwen zodat ik er ook op de lange termijn wat aan heb.

Hardlopen, Run2Day, Running, Assen, 5km, 10km
Door alle trainingen bij te houden kan ik goed de vooruitgang zien

Doel

Ik ga mij aanmelden voor de Forte 10 van Assen, op 31-03 moet ik dan 10 km kunnen lopen. Eigenlijk vind ik het aanmelden al heel erg spannend. Dan moet ik. Maar als ik dat niet doe, dan ga ik echt mijn motivatie verliezen, of in ieder geval af en toe een beetje lopen. Ipv lekker trainen.

Hardlopen, 5km, Running Run2Day, Assen, TTRoute
Mijn laatste loopje van 2018

Volgen?

Via Strava kan je mijn sportieve uitspattingen volgen, ook op de fiets. Als je mij zoekt, typ: Jeanine Bults in en dan kom je mij tegen.

Ook op Instagram deel ik vaak mijn loopjes. @Jajofotografie

Meer lezen over mijn hardloop hoogtepunt tot nu toe: TT-Run

Tot een volgende (hardloop)blog!

Groet Jeanine.

7 gedachten over “Van 5 naar 10 km

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: