Blog

Van 5 naar 10 km
Gepubliceerd op: 6 januari 2019
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Persoonlijk

Iedereen die mijn blog een beetje volgt weet dat ik afgelopen jaar ben begonnen met hardlopen. De 5km gaat inmiddels prima. Ook de 4 mijl loop ik af en toe.

Hardlopen, TTRun, training, schema, running,

Één van mijn eerste trainingen, op weg naar de TT-run

Uitdaging

Vorig jaar had ik doelen. Voor dit jaar zijn die er nog niet. Ik heb dat wel nodig. Er staan geen loopjes op de agenda, dat maakt mij ongemotiveerd. Hoe gek dat ook klinkt. Ergens naar toe trainen vind ik blijkbaar prettig. Ook het vergroten van de afstand middels een trainingsschema wil ik graag gaan doen.

5 km, hardlopen, running, Assen, Run2Day, Schoenen, Brooks, Runnersworld

Mijn eerste 5 km ooit gelopen.

Trainen

Zoals gezegd, de 5 km dat lukt mij nu wel. Op harde ondergrond, maar ook als trailrun. Beide onderdelen vind ik erg leuk om te doen. Wij wonen vlak bij het bos, dus aan het eind van mijn rondjes eindig ik vaak door het bos.

Op internet vond ik een hardloopschema “van 5 naar 10 km”. Die ga ik nu stap voor stap uitvoeren. Als een gek 10 km gaan lopen lijkt mij een heel slecht idee. Daarom maar met geduld opbouwen zodat ik er ook op de lange termijn wat aan heb.

Hardlopen, Run2Day, Running, Assen, 5km, 10km

Door alle trainingen bij te houden kan ik goed de vooruitgang zien

Doel

Ik ga mij aanmelden voor de Forte 10 van Assen, op 31-03 moet ik dan 10 km kunnen lopen. Eigenlijk vind ik het aanmelden al heel erg spannend. Dan moet ik. Maar als ik dat niet doe, dan ga ik echt mijn motivatie verliezen, of in ieder geval af en toe een beetje lopen. Ipv lekker trainen.

Hardlopen, 5km, Running Run2Day, Assen, TTRoute

Mijn laatste loopje van 2018

Volgen?

Via Strava kan je mijn sportieve uitspattingen volgen, ook op de fiets. Als je mij zoekt, typ: Jeanine Bults in en dan kom je mij tegen.

Ook op Instagram deel ik vaak mijn loopjes. @Jajofotografie

Meer lezen over mijn hardloop hoogtepunt tot nu toe: TT-Run

Tot een volgende (hardloop)blog!

Groet Jeanine.

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 146 andere abonnees

Geef een reactie

7 Reacties

  1. Angelina

    Wow, mooi doel! Jou kennende gaat je dat zeker lukken! 😘

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven klinkt niet als een enorme klus. Dat is het ook bepaald niet, maar ik had het ook nog nooit gedaan. Ik voel mij net Pippi Langkous; “ik heb dat nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik dat wel kan.” Om te kunnen beginnen.. De voorbereidingen zijn al...

Lees meer
Boterkoek van Abel Bakt.

Boterkoek van Abel Bakt.

Abel Bakt brengt geluk in de brievenbus! Wat een fijne verrassing om een boterkoek uit de brievenbus te halen.Na mijn revalidatie-dag kom ik moe thuis, het is intens om jezelf opnieuw te leren kennen en te ontdekken wat wel en niet kan. Uit gewoonte kijk ik in de...

Lees meer
Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer

Pin It on Pinterest