Fotowandeling – Amersfoort

Een dagje Amersfoort, een stad die wij alle twee totaal niet kennen. Wij downloaden vooraf een route die te vinden is op de site van de VVV Amersfoort. Het is de fotowandeling. Het lijkt mij erg toepasselijk voor mijn blog.

Als wij aankomen kijken wij waar onze route begint. Het start bij de kei, Amersfoort wordt ook wel Keistad genoemd. Je kan er op de eerste meters van deze route dan ook niet om heen. Er zijn nogal wat keien achtergebleven in de laatste ijstijd. Allemaal afkomstig uit Scandinavië.

De start van de route is ook een bewegingspad, elke 100 meter staat op de grond aangeven. Een mooi hardlooprondje lijkt mij dit. Maar goed, daar zijn wij niet voor naar Amersfoort gekomen.

Waterpoort, Monnikendam, Restaurant, Amersfoort, Fotowandeling, Provincie Utrecht
Monnikendam – Waterpoort

Wel voor de schoonheid van de stad. Het is werkelijk niet te geloven dat wij deze stad zo vaak voorbij zijn gereden met de trein. Als wij over de Monnikendam zijn gewandeld, lopen wij wat meer richting centrum. Er is markt op het Hofplein. Het is vast een mooi plein met een kerk en en waag. Maar het valt een beetje weg tussen de kramen.

Het winkelaanbod is wel ontzettend leuk. Kleine boetiekjes, leuke koffie plekjes. De bruggetjes die wij op onze wandelronde tegen komen zijn erg leuk.

Fotowandeling, Amersfoort, Stad, Tijd voor Amersfoort, Wandeling, Stadswandeling, Luchtballon
Één van de bruggetjes. Zie jij de luchtballon?

Wij hebben een luchtballon gespot tijdens het wandelen, even later verdween deze in het dichte wolkendek. Zo apart in December. Of ligt dat aan mij?

De wandeling is nog geen 3 kilometer. Maar wij krijgen op deze manier een goede indruk van de stad. Zo lopen wij langs het Mondriaan huis. En ook langs Museum Flehite, helaas was deze gesloten. Maar ook wederom een prachtig pand.

Museum Flehite, Fotowandeling, Amersfoort, vanaf de Koppelpoort, Tijd voor Amersfoort
Museum Flehite

Het hoogtepunt van de wandeling, is tevens het eindpunt, “De Koppelpoort”. Deze zie je vanuit de trein. En nu lopen wij er eens langs, de duiven trekken meteen de aandacht. Die wonen hier blijkbaar op de poort. De Koppelpoort is een combinatie van land- en Waterpoort. De poort is gebouwd tussen 1380 en 1425. In 1996 werd de laatste restauratie aan de poort verricht.

Foto, Amersfoort, Fotowandeling, Route, wandelblog, Wandeling, Provincie Utrecht, Tijd voor Amersfoort
Ongetwijfeld het meest gefotografeerde bouwwerk van de stad
Koppelpoort, lange sluitertijd, Amersfoort, Tijd voor Amersfoort, Provincie Utrecht
De Koppelpoort.
Duiven, Koppelpoort, Amersfoort, Tijd voor Amersfoort, Provincie Utrecht.
Duiven bij de Koppelpoort

Na deze leuke wandeling, hebben wij bij ’t Kannetje een warme chocolademelk gedronken en een appeltaart gegeten. Ook bezochten wij het Mondriaan huis.

Ben jij al eens in Amersfoort geweest?

Groeten Jeanine.

Tot de volgende blog!

3 gedachten over “Fotowandeling – Amersfoort

Voeg uw reactie toe

  1. Ha ha Jeanine, en of ik wel eens in Amersfoort ben geweest! Ik woon daar namelijk. En je hebt gelijk: het is een fotogenieke stad in alle jaargetijden. Ik wens je veel mooie wandelingen in het nieuwe jaar toe.
    Hartelijke groet, Stien

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: