Blog

Fotowandeling – Amersfoort
Gepubliceerd op: 2 januari 2019
Geplaatst door: Jeanine Bijker

Een dagje Amersfoort, een stad die wij alle twee totaal niet kennen. Wij downloaden vooraf een route die te vinden is op de site van de VVV Amersfoort. Het is de fotowandeling. Het lijkt mij erg toepasselijk voor mijn blog.

Als wij aankomen kijken wij waar onze route begint. Het start bij de kei, Amersfoort wordt ook wel Keistad genoemd. Je kan er op de eerste meters van deze route dan ook niet om heen. Er zijn nogal wat keien achtergebleven in de laatste ijstijd. Allemaal afkomstig uit Scandinavië.

De start van de route is ook een bewegingspad, elke 100 meter staat op de grond aangeven. Een mooi hardlooprondje lijkt mij dit. Maar goed, daar zijn wij niet voor naar Amersfoort gekomen.

Waterpoort, Monnikendam, Restaurant, Amersfoort, Fotowandeling, Provincie Utrecht

Monnikendam – Waterpoort

Wel voor de schoonheid van de stad. Het is werkelijk niet te geloven dat wij deze stad zo vaak voorbij zijn gereden met de trein. Als wij over de Monnikendam zijn gewandeld, lopen wij wat meer richting centrum. Er is markt op het Hofplein. Het is vast een mooi plein met een kerk en en waag. Maar het valt een beetje weg tussen de kramen.

Het winkelaanbod is wel ontzettend leuk. Kleine boetiekjes, leuke koffie plekjes. De bruggetjes die wij op onze wandelronde tegen komen zijn erg leuk.

Fotowandeling, Amersfoort, Stad, Tijd voor Amersfoort, Wandeling, Stadswandeling, Luchtballon

Één van de bruggetjes. Zie jij de luchtballon?

Wij hebben een luchtballon gespot tijdens het wandelen, even later verdween deze in het dichte wolkendek. Zo apart in December. Of ligt dat aan mij?

De wandeling is nog geen 3 kilometer. Maar wij krijgen op deze manier een goede indruk van de stad. Zo lopen wij langs het Mondriaan huis. En ook langs Museum Flehite, helaas was deze gesloten. Maar ook wederom een prachtig pand.

Museum Flehite, Fotowandeling, Amersfoort, vanaf de Koppelpoort, Tijd voor Amersfoort

Museum Flehite

Het hoogtepunt van de wandeling, is tevens het eindpunt, “De Koppelpoort”. Deze zie je vanuit de trein. En nu lopen wij er eens langs, de duiven trekken meteen de aandacht. Die wonen hier blijkbaar op de poort. De Koppelpoort is een combinatie van land- en Waterpoort. De poort is gebouwd tussen 1380 en 1425. In 1996 werd de laatste restauratie aan de poort verricht.

Foto, Amersfoort, Fotowandeling, Route, wandelblog, Wandeling, Provincie Utrecht, Tijd voor Amersfoort

Ongetwijfeld het meest gefotografeerde bouwwerk van de stad

Koppelpoort, lange sluitertijd, Amersfoort, Tijd voor Amersfoort, Provincie Utrecht

De Koppelpoort.

Duiven, Koppelpoort, Amersfoort, Tijd voor Amersfoort, Provincie Utrecht.

Duiven bij de Koppelpoort

Na deze leuke wandeling, hebben wij bij ’t Kannetje een warme chocolademelk gedronken en een appeltaart gegeten. Ook bezochten wij het Mondriaan huis.

Ben jij al eens in Amersfoort geweest?

Groeten Jeanine.

Tot de volgende blog!

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 143 andere abonnees

Geef een reactie

2 Reacties

 1. Stien den Braber

  Ha ha Jeanine, en of ik wel eens in Amersfoort ben geweest! Ik woon daar namelijk. En je hebt gelijk: het is een fotogenieke stad in alle jaargetijden. Ik wens je veel mooie wandelingen in het nieuwe jaar toe.
  Hartelijke groet, Stien

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Nu je het zegt wist ik het. Je woont echt prachtig. Ik zag al foto’s van krokussen. Dat zag er geweldig uit! Lijkt me leuk om dan weer terug te komen. Alle goeds voor 2019!
   Groet Jeanine.

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Mondriaanhuis – Amersfoort – JaJoFotografie - […] mooie stad. Nadat wij de fotowandeling hebben gelopen besluiten wij het Mondriaanhuis te bezoeken. Bij Mondriaan denken wij alle…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Het boek van Marleen Hartog draagt de titel Skoftig, dat woord is in 2014 gekozen tot mooiste woord in het West-Fries, Skoftig. De betekenis is vet, cool of tof. Een positieve krachtterm dus. Skoftig is de eerste thriller van de in West Friesland geboren Marleen...

Lees meer
Persoonlijke update deel III

Persoonlijke update deel III

Tja, deze persoonlijke update had ik met alle liefde niet gescheven. Maar helaas kamp ik exact vandaag 6 maanden met de gevolgen van een herseschudding. Wat die gevolgen zijn? Ik neem je mee in mijn opgelopen schade & herstel. Er zijn inmiddels dagen waarvan ik...

Lees meer
Esmeer – Bos van de toekomst

Esmeer – Bos van de toekomst

Tussen Huis ter Heide & Veenhuizen in de kop van Drenthe ligt aan de stille kant van de Kolonievaart de wandeling Esmeer, als je met de auto komt ben je een paar 100 meter te gast op het fietspad, houd hier rekening mee. Het is een korte wandeling van 3km. Maar...

Lees meer

Pin It on Pinterest