Blog

Wandelen in Oudemolen
Gepubliceerd op: 8 december 2018
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Dagje uit | Herfst

Het klaart straks vast wel op, zei ik toen wij op de meest druilerige zondag vertrokken richting Oudemolen. Deze route van Staatsbosbeheer wordt aangegeven met blauwe paaltjes. Wij parkeren bij Herberg De Fazant. Na het rondje willen wij hier wat gaan drinken. Vanaf de parkeerplaats loop je richting Gasteren, al snel zie je de eerste paaltjes.

Oudemolen ligt in het Beek- en Esdorpengebied. Wij lopen richting de molen. De weg hiernaartoe voelt als een echt Drents dorp, met open schuren, trekkers en werkende boeren. Vervolgens zien wij al snel molen De Zwaluw.

Oudemolen, Molensteeg, Wandelen, Wandeling, de fazant, wandelen in Drenthe, wandeling Oudemolen.

De Zwaluw

Wandelen in Drenthe, Wandelen in Oudemolen, De zwaluw, Beek- Esdorpengebied, Natuur

De Zwaluw

De Zwaluw is een rietgedekte molen, in de jaren 50 en 80 is hij gerestaureerd. Wij lopen langs de molen over een veerooster. In de verte zien wij de grote horens van de Schotse Hooglanders. Gelukkig blijven ze op afstand. Er volgt een stuk door het bos en over de essen deze rechte paden vinden wij het minst leuke deel van de route. Hier regent het ook echt hard en hebben weinig beschutting. Aan het eind van rechte weg komen wij uit bij een brug. Dit maakt de route wel erg afwisselend.

Wandelen, wandelen in Drenthe, Oudemolen, Drenthe, Wandelen, Staatsbosbeheer

Brug over het diepje

Inmiddels zijn onze jassen niet meer helemaal waterdicht, ook mijn voorspelling komt niet uit, het regent gestaag door. In de bossen hebben wij hier weinig last van. Het laatste deel van de wandeling is heel erg mooi. Langs het Oudemolensediep kronkelt de weg, hoog boven het diepje.

Wandelen, wandelen in Drenthe, Drenthe, Oudemolen, Wandel

Blauwe paaltjes geven de route aan

Wandelen in Drenthe, Wandelen, Oudemolen, Drenthe

De vlonders zijn veel op de route te vinden.

Het is een veelzijdig route, die de aspecten van dit gebied mooi laat zien. Ondanks de regen en het grauwe weer loopt het prima. Het grootste deel is wel onverhard, houdt hier rekening mee qua schoenen. Ook zitten en een paar leuke klimmetjes in.

Als wij weer bij het beginpunt aankomen lopen wij bij De Fazant naar binnen en drinken een warme chocolademelk. Heerlijke afsluiting na zo’n natte wandeling. De chocolademelk maak je bij De Fazant zelf, je krijgt de chocoladetabletjes in een zakje, deze doe je in de hete melk even roeren en je hebt heerlijke chocolademelk. Je kan kiezen uit de smaken puur, melk en wit. Aanrader!

Herberg de Fazant, fazant, restaurant, Oudemolen, Drenthe, Chocolademelk, Appeltaart

Herberg de Fazant

Chocolade, chocolademelk, fazant, slagroom, appeltaart

De chocolademelk, in het zakje de chocolade.

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 143 andere abonnees

Geef een reactie

3 Reacties

 1. Villasappho

  Je bent wel een bikkel om met dat weer op pad te gaan. Waren die vlonders niet glad??

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Ja, het weer bleef echt slecht helaas. Nee,. Die waren allemaal voorzien van een stroef laagje. Of kippengaas. Dus dat ging helemaal prima.

   Antwoord
 2. verawandelt

  Prachtige route om te zien. Ik vind het altijd erg leuk een wandeling met vlonderpaden te lopen. Fijne zondag gewenst! Groeten Vera

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Het boek van Marleen Hartog draagt de titel Skoftig, dat woord is in 2014 gekozen tot mooiste woord in het West-Fries, Skoftig. De betekenis is vet, cool of tof. Een positieve krachtterm dus. Skoftig is de eerste thriller van de in West Friesland geboren Marleen...

Lees meer
Persoonlijke update deel III

Persoonlijke update deel III

Tja, deze persoonlijke update had ik met alle liefde niet gescheven. Maar helaas kamp ik exact vandaag 6 maanden met de gevolgen van een herseschudding. Wat die gevolgen zijn? Ik neem je mee in mijn opgelopen schade & herstel. Er zijn inmiddels dagen waarvan ik...

Lees meer
Esmeer – Bos van de toekomst

Esmeer – Bos van de toekomst

Tussen Huis ter Heide & Veenhuizen in de kop van Drenthe ligt aan de stille kant van de Kolonievaart de wandeling Esmeer, als je met de auto komt ben je een paar 100 meter te gast op het fietspad, houd hier rekening mee. Het is een korte wandeling van 3km. Maar...

Lees meer

Pin It on Pinterest