Blog

Wandelen in Oudemolen
Gepubliceerd op: 8 december 2018
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Dagje uit | Herfst

Het klaart straks vast wel op, zei ik toen wij op de meest druilerige zondag vertrokken richting Oudemolen. Deze route van Staatsbosbeheer wordt aangegeven met blauwe paaltjes. Wij parkeren bij Herberg De Fazant. Na het rondje willen wij hier wat gaan drinken. Vanaf de parkeerplaats loop je richting Gasteren, al snel zie je de eerste paaltjes.

Oudemolen ligt in het Beek- en Esdorpengebied. Wij lopen richting de molen. De weg hiernaartoe voelt als een echt Drents dorp, met open schuren, trekkers en werkende boeren. Vervolgens zien wij al snel molen De Zwaluw.

Oudemolen, Molensteeg, Wandelen, Wandeling, de fazant, wandelen in Drenthe, wandeling Oudemolen.

De Zwaluw

Wandelen in Drenthe, Wandelen in Oudemolen, De zwaluw, Beek- Esdorpengebied, Natuur

De Zwaluw

De Zwaluw is een rietgedekte molen, in de jaren 50 en 80 is hij gerestaureerd. Wij lopen langs de molen over een veerooster. In de verte zien wij de grote horens van de Schotse Hooglanders. Gelukkig blijven ze op afstand. Er volgt een stuk door het bos en over de essen deze rechte paden vinden wij het minst leuke deel van de route. Hier regent het ook echt hard en hebben weinig beschutting. Aan het eind van rechte weg komen wij uit bij een brug. Dit maakt de route wel erg afwisselend.

Wandelen, wandelen in Drenthe, Oudemolen, Drenthe, Wandelen, Staatsbosbeheer

Brug over het diepje

Inmiddels zijn onze jassen niet meer helemaal waterdicht, ook mijn voorspelling komt niet uit, het regent gestaag door. In de bossen hebben wij hier weinig last van. Het laatste deel van de wandeling is heel erg mooi. Langs het Oudemolensediep kronkelt de weg, hoog boven het diepje.

Wandelen, wandelen in Drenthe, Drenthe, Oudemolen, Wandel

Blauwe paaltjes geven de route aan

Wandelen in Drenthe, Wandelen, Oudemolen, Drenthe

De vlonders zijn veel op de route te vinden.

Het is een veelzijdig route, die de aspecten van dit gebied mooi laat zien. Ondanks de regen en het grauwe weer loopt het prima. Het grootste deel is wel onverhard, houdt hier rekening mee qua schoenen. Ook zitten en een paar leuke klimmetjes in.

Als wij weer bij het beginpunt aankomen lopen wij bij De Fazant naar binnen en drinken een warme chocolademelk. Heerlijke afsluiting na zo’n natte wandeling. De chocolademelk maak je bij De Fazant zelf, je krijgt de chocoladetabletjes in een zakje, deze doe je in de hete melk even roeren en je hebt heerlijke chocolademelk. Je kan kiezen uit de smaken puur, melk en wit. Aanrader!

Herberg de Fazant, fazant, restaurant, Oudemolen, Drenthe, Chocolademelk, Appeltaart

Herberg de Fazant

Chocolade, chocolademelk, fazant, slagroom, appeltaart

De chocolademelk, in het zakje de chocolade.

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 146 andere abonnees

Geef een reactie

3 Reacties

 1. Villasappho

  Je bent wel een bikkel om met dat weer op pad te gaan. Waren die vlonders niet glad??

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Ja, het weer bleef echt slecht helaas. Nee,. Die waren allemaal voorzien van een stroef laagje. Of kippengaas. Dus dat ging helemaal prima.

   Antwoord
 2. verawandelt

  Prachtige route om te zien. Ik vind het altijd erg leuk een wandeling met vlonderpaden te lopen. Fijne zondag gewenst! Groeten Vera

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven klinkt niet als een enorme klus. Dat is het ook bepaald niet, maar ik had het ook nog nooit gedaan. Ik voel mij net Pippi Langkous; “ik heb dat nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik dat wel kan.” Om te kunnen beginnen.. De voorbereidingen zijn al...

Lees meer
Boterkoek van Abel Bakt.

Boterkoek van Abel Bakt.

Abel Bakt brengt geluk in de brievenbus! Wat een fijne verrassing om een boterkoek uit de brievenbus te halen.Na mijn revalidatie-dag kom ik moe thuis, het is intens om jezelf opnieuw te leren kennen en te ontdekken wat wel en niet kan. Uit gewoonte kijk ik in de...

Lees meer
Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer

Pin It on Pinterest