Blog

4 mijl Assen
Gepubliceerd op: 16 september 2018
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Geen categorie

De dag begon met een verrassing, Mijn vriendin ging mij ophalen van huis. Toen ik in de auto wilde stappen zag ik ineens mijn andere vriendin achter in de auto zitten! Hilarisch! Ik had geen idee!.. Zij had dochterlief ook meegenomen en dat is echt een motivator in de dop. Super leuk dat ze dat samen hebben bekokstoofd.
Tussen de 850 deelnemers aan de start van de 4 mijl van Assen viel ik op in het shirt van Mijn Buurt Assen. Deze eerste editie van de 6,4 km lange run kende de start in het Anne Frank park, te Marsdijk.

Om exact twee uur schoot de wethouder van sport, Janna Booij, ons weg. Het eerste startvak was voor de snelle lopers, de tweede was voor de bedrijven, het laatste vak was voor de recreanten. In het laatste startvak was het druk, Een bonte verzameling van snel uitziende mensen, die een poging gaan doen hun eigen PR te verbreken. Het eerste gedeelte loopt niet heel fijn. Alle lopers moeten een plekje vinden, sommige willen inhalen, anderen vallen terug. Het is een wirwar, dat is oppassen geblazen, struikelpartijen vermijden.

Nadat wij over de houten fietsbrug Enkeerdpad linksaf slaan lopen wij het zandpad op. Dit begin is best heftig, gelukkig wordt het al snel asfalt en dat loopt een stuk makkelijker. Onderweg staan bordjes met de gelopen afstand, dit werkt voor mij motiverend. Er staan fietsers langs de kant om ons aan te moedigen. ” Jullie zijn toppers, ga zo door”. Ook dat is een stimulans. Net als mijn mam, die bijna halverwege staat om mij succes te wensen. Als ik dan echt halverwege ben wordt er water aangeboden.

4 mijl Assen. Foto J. Snijder

Over de hoge fietsbrug. Even klimmen dus.

Het lint van lopers waaiert mooi uit langs het Noord-Willemskanaal. De hele weg heb ik wind om mijn oren gehad, dat moet toch eens in de rug gaan waaien? Het is een extra uitdaging, die tegen- / zijwind. Als laatste obstakel moet de houten fietsbrug worden bedwongen. De weg daarnaar toe is dan eindelijk een stukje wind mee. Manman, dat loopt heerlijk! Daarna is het Anne Frank park weer in zicht, mijn eindtijd is 48.44. Eigenlijk was mijn bedoeling om het sneller te lopen, de avond voor de 4 mijl heb ik de Midnightwalk in Assen gewandeld, super leuk en gezellig. Maar wel ”even” 10 km. De felbegeerde medaille wordt uitgereikt samen met een flesje water en een appel. Het is mij gelukt! In navolging van de TT-run, die ik in juni heb gelopen. Wat ben ik blij dat ik met hardlopen ben begonnen. En wat fijn dat er zo’n vooruitgang in zit. In maart liep ik mijn eerste training. En nu 6,4 km achtereen, zonder wandelen.

Medaille, Assen, 4 Mijl. Hardlopen, Hardloopschoenen

De felbegeerde medaille

Strava - 4 mijl van Assen 1

De route

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 145 andere abonnees

Geef een reactie

2 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Van 5 naar 10 km – JaJoFotografie - […] volgt weet dat ik afgelopen jaar ben begonnen met hardlopen. De 5km gaat inmiddels prima. Ook de 4 mijl…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Gastblog – de natuur in met: Sandra van Boggelen

Gastblog – de natuur in met: Sandra van Boggelen

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer
GASTBLOG: VERHUIZEN OP KLEUR! @HOUSZ

GASTBLOG: VERHUIZEN OP KLEUR! @HOUSZ

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer
Gastblog: Het huis verbouwen – Yamie Sparidaans

Gastblog: Het huis verbouwen – Yamie Sparidaans

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer

Pin It on Pinterest