Philips museum – Eindhoven
Philips museum – Eindhoven

Dit weekendje weg kreeg ik van mijn vriendin aangeboden op mijn 30e verjaardag. Inmiddels ben ik 33 maar, wat in het vat zit verzuurt niet. Wij houden alle 2 wel van een museum bezoeken dus dat komt mooi uit.

Philips museum

Als je Eindhoven zegt, zeg je Philips. Het voetbalstadion heet zo. Sterker De P van PSV staat voor Philips, de club heet dus zo. Frits Philips staat pontificaal op de markt in Eindhoven. Dus een Philips museum is wel op zijn plaats.

Philips museum, museumBlog, Eindhoven, uitje, Weekendje weg.

Philips museum

Bij binnenkomst nemen wij een tablet mee. Deze interactieve manier van een museum beleven hebben wij als zeer positief ervaren. Je gaat op de aangegeven stippen staan en de tablet vertelt je iets over een bepaald onderwerp. Bijvoorbeeld het ontstaan en ontwikkeling van het logo. De opdracht was om op de tablet het logo te tekenen. Later mag je het gaan vergelijken. Wij kwamen een heel eind. Maar net niet natuurlijk. Aan het begin van de tour kom je in de werk- ontwikkelkamer van de gebroeders Philips.

Medische wereld.

Als je een MRI onderzoek moet ondergaan in het ziekenhuis is de kans groot dat je daar ook het Philips logo op aantreft. In de medische wereld is Philips ook ontzettend groot. In het museum kan je de ontwikkeling lezen. Het begint bij een röntgenfoto. Deze machine is ook ontwikkeld door Philips. Als ik de eerste foto van het röntgenapparaat zie, in het museum, moet ik wel even lachen, de dokter zit ” gewoon” met de röntgenmachine op bed, zonder bescherming in wat voor vorm dan ook.

Voor de kinderen die door de MRI moeten heeft Philips een mini MRI gemaakt. Daar kunnen de kinderen zelf een olifant of ander dier in de MRI leggen. Het beeldscherm vertelt dan wat er aan de hand is met Olifant, en wat de MRI doet.

Mini MRI, MRI scan, Philips, kinderziekenhuis, onderzoek, medisch,

Mini MRI

Huisraad

Kijk eens rond in je huis, wat heb jij allemaal van Philips? Er staan dingen in dit museum die ik ook thuis heb. De Senseo bijvoorbeeld. Of verlichting. Televisie wellicht? Dit museum is de geschiedenis en de toekomst vlak naast elkaar. Van een keurige jaren 70 huiskamer komen wij uit bij een Virtual Reality Bril. Dat laatste mag ik even proberen, ”Ga maar wel even op de kruk zitten” zegt de museummedewerker. Dat neem ik ter harte en ga zitten op de kruk. Als de beelden worden afgespeeld snap ik wel waarom ik moest gaan zitten, ik zweef boven een grote stad, als ik naar beneden kijk zie ik diepte, Brr.. Wel te gek om boven de stad te vliegen als een drone.

Wij zijn hier ruim een uur zoet geweest, zeker door de tablet die je mee krijgt zie je net even wat meer. Door de opdrachten die je doet blijft de informatie echt hangen. Het is heel leuk dat je dingen van vroeger herkent, de tegenwoordige apparaten ziet, maar ook de toekomstige machines zie je hier al. Philips is een innovatief bedrijf dat vooruit denkt daardoor inspeelt op de behoefte van de mens. Dit wordt onderschreven door het aantal patent aanvragen. Philips is Nederlands grootste octrooi aanvrager. Zowel op medisch gebied als persoonlijk welzijn.

Philips, cassettebandjes, Johnny Cash, Muziek, Nostalgisch, Philips museum, Eindhoven

Cassettebandjes

Mocht jij Eindhoven bezoeken is het leuk om dit museum in te duiken, Je leert ook meteen iets over het Philips- en Drentste dorp. Dat laatste intereseerde mij natuurlijk enorm. Wat doet een Drentsdorp in Brabant? Dat heeft een makkelijke uitleg. Het Drents dorp is een buurt in stadsdeel Strijp. In de jaren twintig zijn er veel arbeiders uit Drenthe voor Philips gaan werken. Zij wonen in het Drentse dorp. Op de blog van wandelblogger Vera, kan je lezen over een leuke wandeling door Philipsdorp, stadsdelen Strijp R & Strijp S.

Liefs, Jeanine.

Geef een reactie

4 Reacties

 1. verawandelt

  Dag Jeanine, wat een veelzijdige stad is Eindhoven. Wij wandelden wat af in de omgeving. Dit museum staat nog op mijn lijstje. Leuk dat je mijn blog hebt vermeld in jouw blog. Groeten Vera

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Wij hebben ontzettend genoten in Eindhoven. Inderdaad een veelzijdige stad. Uiteraard weer tijd te kort.
   Graag gedaan,
   Groet Jeanine.

   Antwoord
 2. natuurfreak

  Wat een prachtig bezoek aan het museum met goede informatie en knappe foto’s

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. DAF museum – Eindhoven – jajofotografie - […] mijn vorige museumblog heb je kunnen lezen over het Philips museum. Voor mij veel minder bekent is de geschiedenis…
 2. Eindhoven, wandelen door Philipsdorp, Strijp R en Strijp S – Vera Wandelt - […] do lijstje. Blogger Jeanine van de blog Jajofotografie bracht wel een bezoek aan dit museum. Kijk hier voor haar…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest