De maand Juli
De maand Juli

Yeah! Vakantietijd voor ons. Wij vertrekken naar het Harz in Duitsland. 10 dagen niks! Ik kijk er naar uit, zo vlak na de TT is het heerlijk even bij te komen in alle rust.

1 juli TT Zondag

Zoals belooft schrijf ik over race-day! Voor het eerst sinds ik mij kan herinneren is de TT race op zondag. De meest spannende race sinds hele lange tijd. En wij zijn erbij. Op de Rossitribune op de Stekkenwal is het heerlijk. De sfeer is goed, de kleur is lekker doorgevoerd in kleding, de mensen zijn blij. Als de race begint staan alle Rossifans op de banken, tussen de gele rook en grote vlaggen probeer ik de race zo goed mogelijk te volgen. Dat gaat prima.

De uitslag is 1. Marquez 2. Rinz 3. Viñales 4. Dovizioso 5. Rossi.

3 t/m 13 juli VAKANTIE!

Yes! Vakantie. Wij rijden naar het Harz, binnen 5 uur zijn wij op de plaats van bestemming. Wat ideaal, lekker “dicht” bij huis. Maar zo’n andere wereld. Wij zitten in een blokhut op Camping Oderbrücke.

Vakantie, camping Oderbrücke, Hattorf Am Harz, Harz, Duitsland, Zomer, Camping

Onze verblijf voor 10 dagen.

Camping Oderbrücke, Oderbrücke, Hattorf Am Harz, Camping,, Blokhut

Uitzicht vanaf de veranda.

Wij zijn altijd vrij actief op vakantie, maar dan op een ontspannen manier. De eerste dag gaan wij naar de langste hangbrug van Europa. Tof hoor. Je weet dat het veilig is, maar toch krijg ik hier de kriebels van! Wat hoog! En de vloer is natuurlijk ook nog eens van doorzichtig materiaal, ik kom hele bange gezichten tegen op de brug. Manlief heeft ook hoogtevrees, maar slaat zich stoer door deze uitdaging heen. Wij lopen over de stuwdam die naast de hangbrug ligt terug.

Harz, Harzdrenalin, Titan, Hangbrug, Avontuur,

Hangbrug vanaf vaste ondergrond.

Harzdrenalin, Harz, Duitsland, Hangbrug, Titan.

Onder de hangbrug

Mijnmuseum in Goslar, Rammelsberg. Één van de grootste musea in Duitsland is dit Mijnmuseum. Tot 1988 in gebruik, nu te bezoeken, leuke rondleidingen te volgen. Het is zeer uitgebreid. Ongelooflijk dat hier “gewoon” gewerkt is.

MijnMuseum, Goslar, Rammelsberg, Harz, Harzgebergte

Mijnmuseum

Harz, Museum, MijnMuseum, Goslar, Rammelsberg

Prachtig museum in de bergen

Ook doen wij stadjes aan, Dudsrstadt is gaaf! Net als Einback, schitterende vakwerkhuizen, mooie straten, grote kerken. Erg mooi om even in rond te dolen en een ijsje te eten. En natuurlijk foto’s te maken.

Duderstadt, Kerk, sint Cyriakus, Harz, Harzgebergte

Sint-Cyriacuskerk. De kerk heeft als bijnaam de Eichsfelder Dom

Selfie, Vakwerk, Vakwerkhuizen, Duderstadt, Harz

Selfie in het mooiste straatje

Ook heb ik op vakantie mijn rondjes hardgelopen, de hoogtemeters zijn in 1 rondje 103 meter. De Fitbit denkt dat ik 20 trappen heb gelopen. Dat is erg! Er is zelfs 1 dag bij dat ik 57 trappen beklim, aldus de Fitbit. Dan loop ik mijn rondje, en dalen wij af naar de grotten.

Hardlopen, Fitbit, Strava, Hardlopen op vakantie, Harz, Running

Zicht op Hattorf Am Harz

Harz, Hardlopen, Strava, Fitbit, Hardlopen op vakantie,

Graanvelden in het Harz

Hardlopen.

Om meteen maar in het hardlopen te blijven hangen, een overzichtje van de maand Juni:

Hardlopen, Strava, Fitbit, Liefde voor Lopen, TT Run, Velographic.

TT-Circuit springt er echt uit voor mij!

100 kilometer afgelegd. Bizar! Er zit ook een fiets rondje bij. Maar wat een kilometers. Bijna 11 uur gesport.

Op 15 juli heb ik een rondje hardgelopen in Eindhoven. Een dag na thuiskomst van de vakantie, ben ik met een vriendin naar Eindhoven geweest. Hardloopspullen mee doel: een rondje óm het PSV stadion.

Strava, PSV, Fitbit, Hardlopen,

Zien jullie het rondje om het stadion?

Eindhoven

Weekendje Eindhoven, eindelijk zou ik bijna zeggen. Het was een cadeautje voor mijn 30e verjaardag. Aan het eind van deze maand ben ik weer jarig. Check de leeftijd vooral! 😉

Maar goed, Eindhoven. Wij zijn er om 11 uur en kunnen meteen in de kamer. Dat is natuurlijk heel erg prettig na zo’n lange en warme treinreis.

Wij hebben deze maand nog een themafeestje en shoppen hiervoor onze outfit bij de Primark & de So-Low. (Natuurlijk) moet ik naar de Decatlon en koop daar opvallende running shirtjes, fijn om straks in de herfst, donker niet op te gaan in de avond.

Wij gaan na deze geslaagde shop sessie naar het Daf Museum. Wat leuk! Er zijn veel auto’s te zien, de koninklijke bus, en Jan de Rooy zijn Dakar rally vrachtwagen.

DAF, Eindhoven, Daf museum, Vrachtwagens, Auto's, verzameling, Miniaturen

In het DAF Museum

De maand Juli, Eindhoven, Daf, Daf museum, Museumkaart, Museumbezoek

Overzicht over de trucks

De tweede dag in Eindhoven bezoeken wij het Philips Museum. Ontzettend leuk, wij krijgen een tablet mee op onze reis door de tijd van Philips. Na ons bezoek aan dit museum eten wij in het centrum bij Meneer Frits een heerlijke lunch.

Philips Museum, Eindhoven, Weekendje weg,

In het Philips Museum

Eindhoven, Meneer Frits, Tosti, Lunch

Lunch bij Meneer Frits.

Dagje Twente

De hitte golf legt mij een beetje lam. Ik begin aan meerdere blogjes, maar maak niks af. Een blogje dat wel op de valreep gepubliceerd wordt is over het dagje fietsen in Twente. Met mijn moeder leg ik bijna 40 km af op die bloethete donderdag de 26e juli. Het blijft een prachtig stuk nederland en wij genieten hier ontzettend!

Twente wat ben je mooi

ijs van de ijskuip

Op de laatste dag van juli ben ik jarig! ik word 33. Het cadeautje ‘weekendje Eindhoven” is dus best laat…. 😉 Maar dat geeft niks. Ik vier dit jaar mijn verjaardag echt op de dag zelf. Meestal stel ik het uit naar het weekend later. Maar op 1 augustus begin ik in mijn nieuwe baan. Ik denk dat ik dat eerst wel genoeg uitdaging vind.

Ik heb een super leuke dag gehad, gezellig met iedereen bij kunnen kletsen. Koffie gedronken en taart gegeten. Lieve persoonlijke cadeautjes gehad. Echt heel erg fijn!

Feest, verjaardag, drieendertig, ballonnen.

Verjaardag

Geef een reactie

3 Reacties

 1. Stien den Braber

  Wat een volle maand. Ik heb ook heel mooie herinneringen aan een weekje in de Harz, de relaxte sfeer,d e aadige mensen en de mooie natuur. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!! En met je nieuwe baan! Veel succes gewenst. Hartelijke groet, Stien

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Dank je wel Stien. Wat leuk dat je het Harz kent, en leuke herinneringen hebt aan dat gebied.

   Groet Jeanine.

   Antwoord
 2. Wanda

  Allereerst nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! En wat leuk dat jullie naar het Harz op vakantie zijn geweest. Wij waren twee jaar geleden een keer in de winter in Wernigerode en willen altijd nog een keertje terug in een andere seizoen.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest