PS Speicher – Einbeck (Harz Duitsland)

Een reis door de tijd op het gebied van vervoer. Museum PS Speicher in Einback is een zes verdiepingen tellend museum. Deze zes verdiepingen zijn een tijdreis, Beginnend bij een loopfiets en de Hoge Bi, tot aan de motor van de toekomst.

Wij beginnen de tijdreis op de bovenste verdieping, in de lift kunnen wij plaatsnemen in twee fauteuils. Dat doen wij dan ook, wie kan dat zeggen, relaxen in de lift.

Op de wereldtentoonstelling van 1867 in Parijs komt Pierre Michaux met de Hoge Bi, het levensgevaarlijke vervoersmiddel uit de 19e eeuw staat op een veilige manier in dit museum, je kan er op plaatsnemen om een foto maken. Dat doen wij natuurlijk.

Hoge Bi, SP Speicher, Einbach, Harz, Museum, Auto's, fietsen,
Peter op de Hoge Bi

Victoria Werke A-G Uit Nürberg is een voorbeeld van een duits merk dat in 1886 werd opgericht als fietsenfabriek. In 1899 bouwde dit bedrijf de eerste motorfiets. Het merk verdween in 1966.

SP Speicher, Einbach, Motorfiets, Neurenberg, Museum,
Motorfiets van Victoria AG.

In het museum kom je door de tijdperken van de vorige eeuw heen. In het gedeelte van de jaren 50 stappen wij een heuze milkshakebar in. Wij mogen een nummertje kiezen van de jukebox. Dus wij dansen een rondje door de bar!

received_10212190432303306-01364097819.jpeg
Milkshakebar
BMW, Isetta, Einbach, PS Speicher, Museum, Duitsland, Germany, Harz
BMW Isetta – Ook wel Bubblecar genoemd

In de jaren na de oorlog zijn, door materiaal te kort, deze compacte auto’s erg populair. De BMW Isetta is daar een voorbeeld van, de bijnaam is Bubblecar. In 1962 is de productie van dit guitige autootje gestopt.

Ook voor de vrouwen komt er in de loop van de jaren reclame voor een voertuig. Namelijk een tof gekleurde Vespa. Deze Vespa kan wat mij betreft zo de garage in hoor. Super ding.

Wat ook in de jaren 60 van de grond kwam waren de vakanties, het gevoel van avontuur, reizen en vrijheid komt helemaal los. Hier hebben ze ook aandacht aanbesteed in dit leuke museum. Ik had bij voorbaat een beetje tegenzin om naar binnen te gaan. Een museum met enkel voertuigen door de eeuwen heen. Maar het is ook voor vrouwen echt heel leuk. Althans ik heb mij er prima vermaakt.

PS Speicher, Einbach, Vespa, Reclame, Harz,
Vespa reclame
PS Speicher, Einbach, Harz, Kamperen,
Je krijgt spontaan zin om te kamperen

Door naar de seventies! Yeah! Lekker de disco in, helemaal geweldig is deze entree. Rock and Roll dringt ook in Duitsland door. Elvis komt daar optreden, dan is de hype compleet. Ze rijden op Mopads dragen spijkerbroeken, denim shirts en hebben lang haar.

Museum, PS Speicher, Einbach, Harz, Vakantie,
Love & Peace

Langzaam maar zeker komen de veiligheidseisen in het verkeer. Er worden helmen gedragen, leren pakken nemen een sprint. En de motoren worden ook steeds gestroomlijnder. Er is ook nog een stuk in het museum waar je in de toekomst loopt. Hele aparte motoren, elektrisch & waterstof gedreven voertuigen krijgen hier vorm. Ik ben benieuwd hoe de ”tens” (nu dus) over een paar jaar wordt weer gegeven in dit museum.

PS Speicher, Einbach, Museum, Auto Museum, Motor Museum, Bezoek, Vakantie

PS Speicher, Einbach, Museum, Museum Bezoek, Museum blog
De tunnel naar de toekomst

Wij komen ook nog een echte TT poster tegen! Te gek! De TT von Bern in 1938.

TT Bern, TT, Einbach, Harz, SP Speicher.
TT van Bern.

Wij zijn wel even zoet in dit mega museum!

De stad Einback is ook zeker een bezoek waard. Geweldige vakwerkhuizen, een plein met een prachtige kerk.

Einbach, Harz, Museum, Museumblog, MuseumBezoek,
Einbach

2 gedachten over “PS Speicher – Einbeck (Harz Duitsland)

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: