Blog

PS Speicher – Einbeck (Harz Duitsland)
Gepubliceerd op: 21 juli 2018
Geplaatst door: Jeanine Bijker

Een reis door de tijd op het gebied van vervoer. Museum PS Speicher in Einback is een zes verdiepingen tellend museum. Deze zes verdiepingen zijn een tijdreis, Beginnend bij een loopfiets en de Hoge Bi, tot aan de motor van de toekomst.

Wij beginnen de tijdreis op de bovenste verdieping, in de lift kunnen wij plaatsnemen in twee fauteuils. Dat doen wij dan ook, wie kan dat zeggen, relaxen in de lift.

Op de wereldtentoonstelling van 1867 in Parijs komt Pierre Michaux met de Hoge Bi, het levensgevaarlijke vervoersmiddel uit de 19e eeuw staat op een veilige manier in dit museum, je kan er op plaatsnemen om een foto maken. Dat doen wij natuurlijk.

Hoge Bi, SP Speicher, Einbach, Harz, Museum, Auto's, fietsen,

Peter op de Hoge Bi

Victoria Werke A-G Uit Nürberg is een voorbeeld van een duits merk dat in 1886 werd opgericht als fietsenfabriek. In 1899 bouwde dit bedrijf de eerste motorfiets. Het merk verdween in 1966.

SP Speicher, Einbach, Motorfiets, Neurenberg, Museum,

Motorfiets van Victoria AG.

In het museum kom je door de tijdperken van de vorige eeuw heen. In het gedeelte van de jaren 50 stappen wij een heuze milkshakebar in. Wij mogen een nummertje kiezen van de jukebox. Dus wij dansen een rondje door de bar!

received_10212190432303306-01364097819.jpeg

Milkshakebar

BMW, Isetta, Einbach, PS Speicher, Museum, Duitsland, Germany, Harz

BMW Isetta – Ook wel Bubblecar genoemd

In de jaren na de oorlog zijn, door materiaal te kort, deze compacte auto’s erg populair. De BMW Isetta is daar een voorbeeld van, de bijnaam is Bubblecar. In 1962 is de productie van dit guitige autootje gestopt.

Ook voor de vrouwen komt er in de loop van de jaren reclame voor een voertuig. Namelijk een tof gekleurde Vespa. Deze Vespa kan wat mij betreft zo de garage in hoor. Super ding.

Wat ook in de jaren 60 van de grond kwam waren de vakanties, het gevoel van avontuur, reizen en vrijheid komt helemaal los. Hier hebben ze ook aandacht aanbesteed in dit leuke museum. Ik had bij voorbaat een beetje tegenzin om naar binnen te gaan. Een museum met enkel voertuigen door de eeuwen heen. Maar het is ook voor vrouwen echt heel leuk. Althans ik heb mij er prima vermaakt.

PS Speicher, Einbach, Vespa, Reclame, Harz,

Vespa reclame

PS Speicher, Einbach, Harz, Kamperen,

Je krijgt spontaan zin om te kamperen

Door naar de seventies! Yeah! Lekker de disco in, helemaal geweldig is deze entree. Rock and Roll dringt ook in Duitsland door. Elvis komt daar optreden, dan is de hype compleet. Ze rijden op Mopads dragen spijkerbroeken, denim shirts en hebben lang haar.

Museum, PS Speicher, Einbach, Harz, Vakantie,

Love & Peace

Langzaam maar zeker komen de veiligheidseisen in het verkeer. Er worden helmen gedragen, leren pakken nemen een sprint. En de motoren worden ook steeds gestroomlijnder. Er is ook nog een stuk in het museum waar je in de toekomst loopt. Hele aparte motoren, elektrisch & waterstof gedreven voertuigen krijgen hier vorm. Ik ben benieuwd hoe de ”tens” (nu dus) over een paar jaar wordt weer gegeven in dit museum.

PS Speicher, Einbach, Museum, Auto Museum, Motor Museum, Bezoek, Vakantie

PS Speicher, Einbach, Museum, Museum Bezoek, Museum blog

De tunnel naar de toekomst

Wij komen ook nog een echte TT poster tegen! Te gek! De TT von Bern in 1938.

TT Bern, TT, Einbach, Harz, SP Speicher.

TT van Bern.

Wij zijn wel even zoet in dit mega museum!

De stad Einback is ook zeker een bezoek waard. Geweldige vakwerkhuizen, een plein met een prachtige kerk.

Einbach, Harz, Museum, Museumblog, MuseumBezoek,

Einbach

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 146 andere abonnees

Geef een reactie

2 Reacties

 1. Villasappho

  O wat een leuk museum! In Nijmegen heb je ook een fietsmuseum maar die houdt het alleen bij fietsen. En die Isetta is zo leuk!

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Leuke tip, dank je wel. Lekker Nederlandseen fietsmuseum!

   In Eindhoven bezocht ik het DAf museum. Enkel (vracht)autos. Dat blog komt nog.

   Groet Jeanine.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven klinkt niet als een enorme klus. Dat is het ook bepaald niet, maar ik had het ook nog nooit gedaan. Ik voel mij net Pippi Langkous; “ik heb dat nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik dat wel kan.” Om te kunnen beginnen.. De voorbereidingen zijn al...

Lees meer
Boterkoek van Abel Bakt.

Boterkoek van Abel Bakt.

Abel Bakt brengt geluk in de brievenbus! Wat een fijne verrassing om een boterkoek uit de brievenbus te halen.Na mijn revalidatie-dag kom ik moe thuis, het is intens om jezelf opnieuw te leren kennen en te ontdekken wat wel en niet kan. Uit gewoonte kijk ik in de...

Lees meer
Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer

Pin It on Pinterest