Blog

PS Speicher – Einbeck (Harz Duitsland)
Gepubliceerd op: 21 juli 2018
Geplaatst door: Jeanine Bijker

Een reis door de tijd op het gebied van vervoer. Museum PS Speicher in Einback is een zes verdiepingen tellend museum. Deze zes verdiepingen zijn een tijdreis, Beginnend bij een loopfiets en de Hoge Bi, tot aan de motor van de toekomst.

Wij beginnen de tijdreis op de bovenste verdieping, in de lift kunnen wij plaatsnemen in twee fauteuils. Dat doen wij dan ook, wie kan dat zeggen, relaxen in de lift.

Op de wereldtentoonstelling van 1867 in Parijs komt Pierre Michaux met de Hoge Bi, het levensgevaarlijke vervoersmiddel uit de 19e eeuw staat op een veilige manier in dit museum, je kan er op plaatsnemen om een foto maken. Dat doen wij natuurlijk.

Hoge Bi, SP Speicher, Einbach, Harz, Museum, Auto's, fietsen,

Peter op de Hoge Bi

Victoria Werke A-G Uit Nürberg is een voorbeeld van een duits merk dat in 1886 werd opgericht als fietsenfabriek. In 1899 bouwde dit bedrijf de eerste motorfiets. Het merk verdween in 1966.

SP Speicher, Einbach, Motorfiets, Neurenberg, Museum,

Motorfiets van Victoria AG.

In het museum kom je door de tijdperken van de vorige eeuw heen. In het gedeelte van de jaren 50 stappen wij een heuze milkshakebar in. Wij mogen een nummertje kiezen van de jukebox. Dus wij dansen een rondje door de bar!

received_10212190432303306-01364097819.jpeg

Milkshakebar

BMW, Isetta, Einbach, PS Speicher, Museum, Duitsland, Germany, Harz

BMW Isetta – Ook wel Bubblecar genoemd

In de jaren na de oorlog zijn, door materiaal te kort, deze compacte auto’s erg populair. De BMW Isetta is daar een voorbeeld van, de bijnaam is Bubblecar. In 1962 is de productie van dit guitige autootje gestopt.

Ook voor de vrouwen komt er in de loop van de jaren reclame voor een voertuig. Namelijk een tof gekleurde Vespa. Deze Vespa kan wat mij betreft zo de garage in hoor. Super ding.

Wat ook in de jaren 60 van de grond kwam waren de vakanties, het gevoel van avontuur, reizen en vrijheid komt helemaal los. Hier hebben ze ook aandacht aanbesteed in dit leuke museum. Ik had bij voorbaat een beetje tegenzin om naar binnen te gaan. Een museum met enkel voertuigen door de eeuwen heen. Maar het is ook voor vrouwen echt heel leuk. Althans ik heb mij er prima vermaakt.

PS Speicher, Einbach, Vespa, Reclame, Harz,

Vespa reclame

PS Speicher, Einbach, Harz, Kamperen,

Je krijgt spontaan zin om te kamperen

Door naar de seventies! Yeah! Lekker de disco in, helemaal geweldig is deze entree. Rock and Roll dringt ook in Duitsland door. Elvis komt daar optreden, dan is de hype compleet. Ze rijden op Mopads dragen spijkerbroeken, denim shirts en hebben lang haar.

Museum, PS Speicher, Einbach, Harz, Vakantie,

Love & Peace

Langzaam maar zeker komen de veiligheidseisen in het verkeer. Er worden helmen gedragen, leren pakken nemen een sprint. En de motoren worden ook steeds gestroomlijnder. Er is ook nog een stuk in het museum waar je in de toekomst loopt. Hele aparte motoren, elektrisch & waterstof gedreven voertuigen krijgen hier vorm. Ik ben benieuwd hoe de ”tens” (nu dus) over een paar jaar wordt weer gegeven in dit museum.

PS Speicher, Einbach, Museum, Auto Museum, Motor Museum, Bezoek, Vakantie

PS Speicher, Einbach, Museum, Museum Bezoek, Museum blog

De tunnel naar de toekomst

Wij komen ook nog een echte TT poster tegen! Te gek! De TT von Bern in 1938.

TT Bern, TT, Einbach, Harz, SP Speicher.

TT van Bern.

Wij zijn wel even zoet in dit mega museum!

De stad Einback is ook zeker een bezoek waard. Geweldige vakwerkhuizen, een plein met een prachtige kerk.

Einbach, Harz, Museum, Museumblog, MuseumBezoek,

Einbach

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 143 andere abonnees

Geef een reactie

2 Reacties

 1. Villasappho

  O wat een leuk museum! In Nijmegen heb je ook een fietsmuseum maar die houdt het alleen bij fietsen. En die Isetta is zo leuk!

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Leuke tip, dank je wel. Lekker Nederlandseen fietsmuseum!

   In Eindhoven bezocht ik het DAf museum. Enkel (vracht)autos. Dat blog komt nog.

   Groet Jeanine.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Het boek van Marleen Hartog draagt de titel Skoftig, dat woord is in 2014 gekozen tot mooiste woord in het West-Fries, Skoftig. De betekenis is vet, cool of tof. Een positieve krachtterm dus. Skoftig is de eerste thriller van de in West Friesland geboren Marleen...

Lees meer
Persoonlijke update deel III

Persoonlijke update deel III

Tja, deze persoonlijke update had ik met alle liefde niet gescheven. Maar helaas kamp ik exact vandaag 6 maanden met de gevolgen van een herseschudding. Wat die gevolgen zijn? Ik neem je mee in mijn opgelopen schade & herstel. Er zijn inmiddels dagen waarvan ik...

Lees meer
Esmeer – Bos van de toekomst

Esmeer – Bos van de toekomst

Tussen Huis ter Heide & Veenhuizen in de kop van Drenthe ligt aan de stille kant van de Kolonievaart de wandeling Esmeer, als je met de auto komt ben je een paar 100 meter te gast op het fietspad, houd hier rekening mee. Het is een korte wandeling van 3km. Maar...

Lees meer

Pin It on Pinterest