De Maand Juni
De Maand Juni

De maand juni was super snel voorbij, heerlijk weer. Mooie loopjes, twee medailles, één museum, veel motoren, leuke feesten, spannende kermis, kortom; geslaagd!

Hardlopen

Op 1 juni is mijn eerste actie hardlopen. Een prima loopje, tweede van deze week. Tijdens de 3,5 km wandel ik nog maar 3 minuten. Dat voelt als een vliegende start deze maand.

Juni, Maandoverzicht,

1 juni loopje

Van de maand mei heb ik een overzichtje van alle loopjes en twee fietsritjes in kaart gebracht. Nouja, gekregen via de app Velographic. Leuk om alle rondjes bij elkaar te zien. Ik ben vorige maand een dag of 16 niet in beweging geweest door niet fit zijn. Benauwdheid, hooikoorts. Hopelijk blijft die ellende in Mei achter..

Juni, Velographic, routes, hardlooprondjes, rondjes lopen,

De twee rechte lijnen zijn fiets etappes. Heen en terug.

Bosloop Veenhuizen – 9 juni

De inschrijving is een uur voor de start, er lopen 40 / 80 mensen mee. Het belangrijkste voor mij was, er is een 3km route. Daar schrijf ik mij een kwartier voor de start dan ook voor in. Mijn startnummer is 13, dag bijgeloof, dat moet geluk brengen. Ik heb op mijn rondjes thuis wel eens een stukje bospad meegenomen, maar nog geen 3km. Überhaupt loop ik nog geen 3km achter elkaar. De nacht voor de bosloop kwam het hier met bakken uit de hemel, dat is op het parcours dan ook goed merkbaar. Het is glibberen en glijden op sommige stukken. En ook de plassen ontwijken door te springen kosten mij meteen bakken energie. Op de 3 km lopen voornamelijk kids met of zonder een ouder mee, die kids zijn snel joh! Onderweg wandel ik 1.30 minuten, door het wedstrijd element wil ik eigenlijk aan 1 stuk door rennen. Na 1x wandelen ren ik de run uit. Dat is fijn. Mijn man is mee voor support en voor foto’s.

Bosloop Veenhuizen, Veenhuizen, Drenthe, hardlopen, Rennen, Run2Day, Run2DayAssen

Voor de start

Veenhuizen, Bosloop Veenhuizen, Hardlopen, Rennen, Run2Day

Het laatste stuk van de run.

Medaille, hardlopen, Bosloop Veenhuizen, Veenhuizen, Rennen, Run2Day

Yeah! Mijn eerste medaille.

TT-Run

Eindelijk is de datum van de TT-run daar. 23 juni. 93 dagen geleden trok ik voor het eerst mijn hardloopschoenen aan en ging op pad.

Nu sta ik hier op de startgrid van het TT-circuit.

Ik schreef een blog over de TT-Run en de aanloop hier naar toe. En waarom ik zo blij was met de clinic die ik 7 dagen voor die tijd nog heb gevolgd.

TT-Run Assen

Kunst Momenten – Kunstroute Norg.

In het eerste weekend van juni vindt er in Norg een kunstroute plaats. De route brengt ons naar een prachtige tuin met veel beelden. Het is een lust voor het oog. Ook de locaties in de Molen en op het Kunsterf zijn prachtig.

De Maand Juni, Juni, Maandoverzicht, Noordenveld, Kunst Momenten, Open Atelier Route.

De beelden onder de molen zijn van Tine de Groot

Beelden, buitenbeeld, Tine de Groot, Norg, Kunstroute, KunstMoment

Buitenbeeld – Tine de Groot

Kunsterf, Norg, Kunst, Brons, kunstMoment

Op het Kunsterf in Norg. (Kunstenaar onbekend)

Kunst, Schilderijen, Atelier Route, kunst momenten, Norg

Kunstwerken gemaakt door cursisten van Kunsterf in Norg

Ilona Molenaar, Atelier, Kunst Momenten, Norg,

Vrolijke vogels voor de entree bij Ilona Molenaar

Trouwjurk weer aan.

In mijn blogje over deze avond kan je alles lezen over het hoe en waarom. Hier alleen wat foto’s.

Trouwjurk, Bruid, Bruidsfoto, Huwelijk, Trouwen, Liefde

Op Landgoed Valkenstijn

Trouwjurk, Bruid, Bruidsfoto, Huwelijk, Trouwen, Liefde

Trouwjurk, Bruid, Bruidsfoto, Huwelijk, Trouwen, Liefde

Trouwjurk, Bruid, Bruidsfoto, Huwelijk, Trouwen, Liefde

Genieten in de jurk

Geschreven blogjes.

Dat waren er een aantal. Twee over de exposities in het Groninger museum. Wat mij betreft beide aanraders. Wel van totaal verschillende aard. In het kader 100 jaar de ploeg is er een expositie in en om Groningen. De Ploeg – Avant Garde in Groningen
Deze blog gaat over de expositie die op de 1e verdieping te zien is. Het grijpt mij meteen aan. Het zijn foto’s waar ik een glimlach van om mijn mond krijg. Ik herken een paar geporteerde, David Bowie, Lil’ Kim, zijn eigen Marilyn & Liz. Het is echt heel erg tof. Dit is de expositie van David LaChapelle – Good news for modern man

Ook een blog over de wandelingen in Orvelte & Ruinen. Prachtige gebieden met veel variatie in natuur. En woeste luchten, daar hou ik van.

Oer’t veld route – Orvelte

Natuurpad in Ruinen

De klapper van afgelopen maand was wel het blogje met de foto’s van mijn trouwjurk. Wat een feest de jurk nog eens te dragen. Na het dragen belande hij in de wasmachine.

Nogmaals het linkje naar mijn Trouwjurk dragen voor een goed doel.

TT Assen

De laatste week van juni is traditiegetrouw TT in Assen. Dat begon met de TT-run op 23 juni. Het eindigde op 1 juli met de racedag op het circuit. Er zijn tal van activiteiten, TT Ballooning, TT Festival, Kids TT Festival, op vrijdagavond zijn er bijna 2000 motoren die mee doen aan de TT Nightride, Vuurwerkshow en de TT Kermis. En eigenlijk wil ik ook niks missen van de races, trainingen en kwalificaties op het TT circuit.

Zondag avond werden de luchtballonnen afgelast ivm regen, het werd verplaatst naar woensdagavond. Op de fiets ging ik met een vriendin, die de hele week bij mij heeft gelogeerd, naar de TT hall.

TT Ballooning, TT Festival, TT Assen, DutchGP

Ballonnen bij het TT Circuit

TT Ballooning, TT Festival, Juni, Quick

Na de TT Ballooning barst het feest in de stad los. Op verschillende podia door het centrum van de stad spelen DJ’s en bandjes muziek, staan er biertaps en heerst er gezelligheid.

Mooi Wark, Petje, Rock, Boerenrock, Feest, TT Festival

Bij Mooi Wark op het Koopmansplein

TT Festival, Koopmansplein, Assen, Drenthe, Feest, TT Assen, Dutch GP

Podium Koopmansplein

Great piano's, Confetti, Feest, Assen, TT Festival, DutchGP

Great Piano’s maken er een feest van op vrijdagavond.

TT Nightride, TT Festival, Assen, Drenthe, DutchGP, Motoren, Motor

De TT Nightride laat veel mooie motoren zien.

TT Festival, TT Nightride, Clown, Trike, Motoren, Assen, Drenthe, TT Assen

Moto 3, Kwlificatie, TT Baan, TT Circuit, Assen, Drenthe

Moto 3 kwalificatie op zaterdag 30 juni

De racedag is voor het eerst sinds jaren in juli. Wat dus betekend dat ik in het maand overzicht van juli meteen aftrap met een foto verslag van de race. Volgend jaar is het weer ”gewoon” in juni. Zie het als een cliffhanger….

Wat zijn jullie plannen in juli?

bedankt voor het lezen, reageren en liken in juni!

Liefs, Jeanine.

Geef een reactie

2 Reacties

 1. wiebie74

  Top dat je het hardlopen weer hebt opgepakt en aan diverse runs hebt mee gedaan! De TT hebben we dit jaar overgeslagen omdat er ook een formule 1 race was maar gelukkig overlapte het elkaar niet qua tijden dus heb ik eerst de Motogp gekeken en daarna de Formule 1.

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Dank je wel, ik ben blij dat het lopen een stuk beter gaat deze maand. Ja, irritant dat alle racewedstrijden elkaar net opvolgen. Vandaag heb ik F1 nog even terug gekeken. Kippenvel!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest