Blog

TT-Run Assen
Gepubliceerd op: 24 juni 2018
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Geen categorie

Het is maart 2018, al een tijdje denk ik: het zou fijn zijn om te kunnen hardlopen. Maar als ik dan runners zag lopen dacht ik ” ik word er al moe van als ik het zie”. Bovendien heb ik een knie geschiedenis, kapotte meniscus gehad 3x geopereerd in mijn tienerjaren.

Schoenen

Ik besluit om naar de Run 2 Day in Assen te gaan. Daar wordt er na een video opname van mijn looptechniek een schoen bijgepakt. Het tweede paar zit perfect. De tip om met een trainigsschema van Run 2 Day te gaan lopen neem ik mee.

Kleding

Wat is toeval? Toevallig was er in deze periode bij de Lidl loopkleding te koop. Ik kocht een broek, shirtje, sport BH & sokken. Een prima begin wat mij betreft. Ik geloof namelijk nog steeds niet helemaal dat dit mij gaan lukken.

Beginnen

Er zit maar één ding op: beginnen. Alle begin is moeilijk. Mijn man gaat mee op de fiets. Hij houdt mijn tijd bij, één minuut hardlopen 2 minuten wandelen. Elke training wordt dit uitgebreid. Maar de eerste keer lopen valt mij 100% mee. Dit heb ik denk ik wel 372 keer gezegd.

In April ga ik wat meer in de ochtend lopen, opstaan nuchter een rondje lopen. Dat bevalt mij toch beter. Als ik s avonds 2 uur na het eten loop heb ik nog last van zuurbranden.

Hardlopen, TTRun, TT-circuit, Ik Loop Hard, Run2Day, Assen, Drenthe

Rondjes gelopen in April.

TT- Run

Voor ik mijn schoenen koop heb ik mij opgegeven voor de TT-Run. Ik moest een doel hebben. En voor mij is er maar één hardloopevent wat op mijn lijf geschreven is: De TT-run. Het TT-Circuit speelt een belangrijke rol in mijn (ons) leven. Wij zijn getrouwd op het TT-Circuit, mijn man is baco op het circuit hij vlagt bij de wedstrijden. Ik kom er al van kinds af aan, dit jaar zit ik samen met familie en vrienden voor de 10e keer op de Rossi-tribune op de Stekkenwal. Het kan niet anders dan dat ik deze wedstrijd ga lopen.

Hardlopen, TT-RUN, Tt-circuit, Assen, Run2day, Drenthe

In het begin liep ik hetzelfde stuk heen en terug.

Trainen.

Toen ik begon was ik per minuut aan het opbouwen, liep ik heen en terug over dezelfde weg. Pas later dacht ik aan een rondje. Ik kan hier in de buurt hele mooie rondjes lopen weet ik nu.

Qua kilometers ging ik steeds verder. Alleen aan één stuk lopen lukte mij gewoon niet. Tegen de tijd dat ik van mijn schema 15 minuten achterelkaar zou moeten lopen, ben ik daar nog niet aan toe. Dat lukte mij gewoonweg niet. Ik blijf wel hardlopen, maar telkens met een stuk wandelen erin. Daar ging ik van balen, want dat doet toch een echte hardloper niet?

TT-Run, Assen, Drenthe, TT-circuit

Inmiddels weet ik wat ik fout doe, te zien op deze foto.

Oefenwedstrijd Bosloop Veenhuizen

Op 9 juni is er in Veenhuizen een bosloop, 4x per jaar kan je meelopen aan deze run. Ik loop mee aan de zomer editie, je kan ook meedoen aan de winter, herfst & lente editie. De ochtend zelf besluit ik te gaan lopen. Er is namelijk een 3km optie. Dat moet ik toch kunnen? Bovendien lijkt het mij fijn om te weten hoe het gaat tijdens een wedstrijd. Ik schrik echt ontzettend van de snelheid waarmee iedereen van start gaat. Dat kan ik toch niet bijhouden dus trek ik mij er niet zoveel van aan. Het lopen door het bos vind ik leuk, thuis neem ik altijd een stukje bospad mee. Het heeft de nacht voor deze run geregent. Ik moet springen om de plassen te omzeilen, dat kost energie. Maar ik volbreng de 3 km. Weer met een stuk wandelen (1,5 minuut). Het is leuk om eens ergens anders te lopen.

Hardloop Clinic

Een voordeel van het tussentijds wandelen is het foto’s maken. Dat vind ik moeilijk om niet te doen! Ik zie allemaal mooie dingen onderweg.

Hardlopen, TT-Run, Run2Day, Assen, TT-CIRCUIT

Zonsondergang tijdens mijn rondje

Oké, terug naar mijn “fout”. Op 16 juni (één week voor de TT-Run) is er een loopclinic in Nieuw-Buinen bij de Dorpsgarage aldaar. De clinic wordt gegeven door Karel Jonker van LopenEnzo. Echt ontzettend interessant om hier bij aanwezig te zijn. De presentatie gaat over techniek, ademhaling, je hersenen en fitale leeftijd. Maar ook over lopen op hartslag, hier ging een lampje branden bij mij.. 💡 Daardoor gaat het mis. Ik loop simpelweg te snel, daar gaat mijn hartslag skyhigh en ben ik in no-time buiten adem, waardoor ik moet wandelen.

Er is op 4 augustus om 13.00 uur weer een looptraining in de dorpsgarage Nieuw – Buinen. Je kan je aanmelden via dit contactformulier.

Uitvoering.

Met alle wijsheid in pacht sta ik te trappelen om aan de volgende training te beginnen.

Ik loop, kijk op mijn horloge om mijn hartslag in de gaten te houden. Hij loopt snel op, ik ga langzamer lopen en pas de ademhalingtips toe. Mijn hartslag zakt, ik loop “makkelijk” heb voor het eerst het gevoel dat ik nog kan praten tijdens het hardlopen. Als ik thuis kom staat er 5km op mijn horloge & strava. Wat geweldig. Geen enorm zere benen, niet belachelijk buitenadem, gewoon lekker gelopen. Prima herstellend ook nog. De harsloopclinic is echt mijn redding geweest voor de TT-RUN.

Hardlopen, TT-circuit, TT-RUN, Assen, loopClinic, Drenthe, Groningen

Mijn eerst loop ná de loopclinic

Op deze koeien na ben ik geen obstakels tegen gekomen. Wat een verademing, letterlijk.

Race Day TT Run 2018

Het is nu precies 93 dagen geleden dat ik voor de eerste keer hardloopschoenen aantrok. Bijna drie maanden. Mijn ongeloof van de eerste week is omgeslagen in plezier, en fitheid. In de kilo’s merk ik er weinig van, maar ik merk wel verschil, kleding zit ruimer en mijn benen hebben meer spieren.

Let’s go! …

Om 13.00 gaan de hekken open, met een beetje tegenzin loop ik alleen naar het heilige asfalt. Op de enorme hoofdtribune zitten veel mensen. Dat voelt ongemakkelijk. Ik probeer mijn familie en vrienden te vinden maar dat lijkt vrij onmogelijk. Zij zien mij wel, dus heb ik een beetje afleiding.

TT-Run Assen, Hardlopen, Startgrid, TTCircuit

Even praten door het hek. Man, wat veel mensen.

Als het startschot klinkt, start ik Strava & mijn Fitbit horloge. Mensen schieten mij rechts en links voorbij. Diederick de Vries roept over de speaker “De laatsen zullen de eerste zijn, en de eerste zullen de laatste zijn” Dank je wel, daar kan ik wel wat mee. Op mijn eigen tempo loop ik dan ook verder.

Als ik richting de Haarbocht ga en voorbij de pitboxen ben, is het een geweldig gezicht om de sliert mensen richting de Strubben te zien gaan. Nog nooit liep ik óp het circuit, wat een bijzonder gevoel. De verkantingen zijn duidelijk voelbaar in mijn kuiten.

TT-Run Assen, Assen, Hardlopen, Rennen, TT-circuit

Vanaf de startgrid

Inmiddels beginnen mensen al te wandelen, ik kijk op mijn horloge om mijnhartslag te zien, prima! Heel fijn. Ondertussen komt het lange lint van mensen langs de eerste DJ. De opzwepende muziek maakt het lopen makkelijk. Als wij de Veenslang oplopen komt de wind van de zijkant. De wind heeft vrijspel en blaast stevig. Vlak voor de Ruskenhoek staat iemand mensen te motiveren door je bij naam te noemen. Heel leuk! Als ik voor De Bult langsloop heb ik het zwaar. Volle bak tegenwind. Tussen Mandeveen en Duikersloot staat het bord 3km, nog 1,4 te gaan. Via Meeuwenmeer & Hoge Heide gaat het lekker, hier staat weer een DJ “I Like to Move it Move it” schalkt hier uit de speakers. Bij de Ramshoek begint de nieuwe Winterdijk tribune, wat een aanwinst is dat. Groot en mooi, de tribune zie je bijna over het hele circuit, dus anders om ook lijkt mij.

Als ik de Ramshoek achter mij laat zie ik al snel mijn vader moeder, broertje & schoonzus staan. Ik zwaai even om vervolgens de pitstraat in te duiken op naar de finish. Vanaf daar zie ik mijn man en vriendinnen zitten ik zwaai nogmaals. In de laatste 10 meter word in ingehaald door de snelste vrouw over twee rondes. Wat een snelheid! Tof om te zien!

Hardlopen, TT-RUN, TT Circuit, Assen, Drenthe

Achter mij de Winterdijk tribune.

Ik krijg mijn medaille omgehangen gevolgd door een knuffel! Yes, ik ben er! En ik heb het in 1x gelopen. Wat een fijn gevoel. Er worden flesjes water van AnL’eau uitgedeeld. Die smaakt lekker hoor na 4,5 km hardlopen.

Op de tribune komt iedereen weer samen en word ik verwent met cadeautjes, een roos en een chocolade medaille. Het is gewoon gelukt, om in één stuk het TT-Circuit rond te rennen.

TT-Run Assen, Hardlopen, TT-circuit, Drenthe

Yes! Daar is de medaille 🏁🎖

TT-Run Assen, TT-RUN, TT-CIRCUIT, Drenthe,

Blij dat dit gelukt is.

Bedankt voor alle tips, hulp, steun en support op welke manier dan ook! Ik waardeer het enorm!

Liefs Jeanine.

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 146 andere abonnees

Geef een reactie

8 Reacties

 1. Linda Bults

  Wat fijn dat de hardloopclinic het verschil heeft gemaakt!
  Goed gedaan hoor!

  Antwoord
 2. Stien den Braber

  Geweldig! Doe ik je niet na. In je eigen tempo kom je toch het verst.
  Groetjes, Stien

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Dank je wel Stien. Absoluut waar, lekker in mijn tempo kunnen lopen.
   Groet Jeanine.

   Antwoord
 3. Angelina Haanstra

  Jaaaaa, zo goed gedaan! Was overigens niet makkelijk om je tussen al die mensen te vinden hoor voor de start, in zwart.. 😉

  Wij zijn heel trots op je! 😘

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Super lief! De volgende keer zal ik een ander kleurtje aan doen. Rood ofzo. 😉 Dan spring ik er wel uit misschien.
   😘😘

   Antwoord
 4. Villasappho

  Gaaf dat je er überhaupt aan begint. Is de kleding van lidl goed?

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Ja, fijne kleding. Vooral de broeken. De combinatie broek en shirt is wat glad dus dan trek ik steeds mijn shirtje naar beneden. Maar ik loop liever in een katoenen koete broek met een lidl shirt. Of in een lidl broek net katoenen shirt. Het blijft ook goed tijdens de wasjes.

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. De Maand Juni – jajofotografie - […] TT-Run Assen […]
 2. De maand Augustus – jajofotografie - […] der Mark, rijdt een bloedsnel demo rondje over het heilige asfalt. Op datzelfde asfalt liep ik de TT-Run. Dat…
 3. 4 mijl Assen – jajofotografie - […] wordt uitgereikt samen met een flesje water en een appel. Het is mij gelukt! In navolging van de TT-run,…
 4. Van 5 naar 10 km – JaJoFotografie - […] Meer lezen over mijn hardloop hoogtepunt tot nu toe: TT-Run […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven klinkt niet als een enorme klus. Dat is het ook bepaald niet, maar ik had het ook nog nooit gedaan. Ik voel mij net Pippi Langkous; “ik heb dat nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik dat wel kan.” Om te kunnen beginnen.. De voorbereidingen zijn al...

Lees meer
Boterkoek van Abel Bakt.

Boterkoek van Abel Bakt.

Abel Bakt brengt geluk in de brievenbus! Wat een fijne verrassing om een boterkoek uit de brievenbus te halen.Na mijn revalidatie-dag kom ik moe thuis, het is intens om jezelf opnieuw te leren kennen en te ontdekken wat wel en niet kan. Uit gewoonte kijk ik in de...

Lees meer
Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer

Pin It on Pinterest