Blog

Natuurpad Ruinen
Gepubliceerd op: 17 juni 2018
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Geen categorie

Op het Natuurpad in Ruinen loop je over woeste gronden, deze totaal onverharde route van 6km, kan je starten vanaf hier. En kan je volgen door de rode paaltjes te volgen.

Natuurpad Ruinen

Vanaf de, green planet shell benzinepomp, die bij de afrit van de A28 Ruinen staat, carpool ik samen met mijn vriendin naar het startpunt van het Natuurpad Ruinen. De rode paaltjes komen wij meteen tegen, het is inderdaad een woeste route. Een heel smal pad leidt ons naar het heideveld. Het pad ik zo smal dat ik met mijn armen omhoog nog overal takken voel. Oprecht een natuurpad dus. Aan het einde van deze smalle weg is het uitzicht adembenemend!

Ruinen, Wandelroute, Bladeren, Staatsbosbeheer, Echten, Rode Route

Zoek en vind het pad

Veenpluis, Bomen, lucht, Fotografie, Wandelen, Ruinen, Drenthe

Nog een beetje restant van de Veenpluis

Boswachterij

De Boswachterij Ruinen is 1200 hectare groot, in beheer van Staatsbosbeheer. Het bos is aangelegd in de jaren 40, als houtproductie gebied. Het hout werd gebruikt in de mijnbouw in Limburg.

Ruinen

Ruinen was vanaf de middeleeuwen tot de Franse tijd een hoogheerlijkheid aangeduid als heerlijkheid Ruinen. In een akte van 1139 wordt Otto van Ruinen genoemd als een der dienstmannen van de bisschop van Utrecht. In 1140 werd door benedictijner monniken een klooster gesticht met bij behoorden Mariakapel. Het klooster werd later naar Dickinge verplaatst. (Bron Wikipedia)

Vervolg wandeling Natuurpad Ruinen.

De kilometers lopen wij makkelijk weg. Het is wel warmer dan ik dacht bij de start. Dus mijn jasje verdwijnt in de rugtas en de fles water komt eruit.

Als wij over het heideveld lopen zien wij de vennen opdoemen. De woeste grond, in combinatie met woeste wolken maakt het oer Hollandse plaatje compleet.

Vennen, Ruinen, Staatsbosbeheer, Wandelen, Woeste Grond, Drenthe

Vennen

Natuurpad Ruinen, Ruinen, Wolken, Staatsbosbeheer,

Woeste wolken

Als wij de vennen achter ons laten komt de auto al snel weer in beeld. Samen drinken wij voor weer naar de carpoolplaats gaan, nog een kopje thee. Die hebben wij wel verdiend. Ook op Strava heb ik dit rondje bijgehouden. 6,3 kilometer komen wij op uit.

Natuurpad Ruinen, Drenthe, Wandelen, Staatsbosbeheer

Bijgehouden op Strava

Thee, Wandelen, Staatsbosbeheer, Bijkomen

Ons kopje thee.

Bedankt voor het lezen, tot de volgende!

Groet Jeanine.

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 146 andere abonnees

Geef een reactie

9 Reacties

 1. verawandelt

  Leuk Jeanine dat je zo lekker aan het wandelen bent. En er is heel wat moois te zien in Drenthe.

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Het is echt een heerlijke manier om te ontspannen. Genoeg te zien inderdaad, ook al dacht ik de provincie wel te kennen. Maar dat blijkt niet echt zo.

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. De Maand Juni – jajofotografie - […] Natuurpad in Ruinen  […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven in de bijkeuken

Een muur verven klinkt niet als een enorme klus. Dat is het ook bepaald niet, maar ik had het ook nog nooit gedaan. Ik voel mij net Pippi Langkous; “ik heb dat nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik dat wel kan.” Om te kunnen beginnen.. De voorbereidingen zijn al...

Lees meer
Boterkoek van Abel Bakt.

Boterkoek van Abel Bakt.

Abel Bakt brengt geluk in de brievenbus! Wat een fijne verrassing om een boterkoek uit de brievenbus te halen.Na mijn revalidatie-dag kom ik moe thuis, het is intens om jezelf opnieuw te leren kennen en te ontdekken wat wel en niet kan. Uit gewoonte kijk ik in de...

Lees meer
Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Gastblog Pettercreations – Het atelier van Tamara

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer

Pin It on Pinterest