Trouwjurk weer aan + wassen

Vorige maand werd er op de facebookpagina van ”Van Straat Tot Laan” een oproep gedaan aan alle vrouwen die het leuk vinden om hun trouwjurk nog eens te dragen. Dit om een wens van een bewoner van een zorginstelling in Assen in vervulling te laten gaan. Elk jaar is er een wensgala waar verschillende wensen uitkomen.

Dit leek mij dit super leuk om te doen. En voor ik het wist was de dag aangebroken. Onze trouwdag was in oktober, mijn jurk was ook prima voor die tijd van het jaar. Op 7 juni was het in Assen bloedheet, te heet voor een trouwjurk.

Mijn moeder komt mij helpen, het aandoen is al een hele uitdaging, hoe moest dat ook alweer? Het is gelukt. Incl dezelfde schoenen. Die lopen vandaag echt minder fijn..

Voor ik naar de locatie ga waar alle bruidjes bij elkaar gaan komen, hebben mijn moeder en ik nog foto’s gemaakt op het Landgoed Valkenstijn in Assen.

Nog steeds vind ik mijn jurk echt heel mooi. Ik had echt geen andere jurk moeten kiezen.

Eenmaal aangekomen bij de ondernemersfabriek in Assen blijken er in totaal 47 bruidjes de jurk weer uit de kast te hebben getrokken. Wat een geweldig mooi gezicht, allemaal verschillende jurken en stralende gezichten. Heel erg tof. De wens ging echt in vervulling, op het wensgala was de reactie zo prachtig. Totaal uit het niets staan er ineens 47 bruidjes op het poduim. Prachtig!

Wassen

Mijn trouwjurk was na de grote dag op 15-10-15 nog niet gestoomd of gewassen. Hij was echt wel vies. Naast een koffievlek die mijn, toen bijna man, erin heeft gesmeerd op dé dag (ja echt) was de sleep aan de boven- én onderkant grijs/zwart/bruin.

Hier kan je de vieze sleep goed bekijken.

De kans dat ik hem nog eens draag is vrij klein. Ik heb het risico genomen om hem te wassen. Eerst met fijnwasmiddel in het bad liggen weken. Vervolgens heb ik hem in een dekbedhoes gedaan en in de wasmachine gestopt. 30 graden + fijnwasmiddel. Mijn was programma duurt 1 uur… het leken wel 4 uren te zijn. Spannend hoor!

De jurk staat sinds onze trouwdag op een paspop op de overloop. Zodat wij hem elke dag zie. Daar wil ik hem heel graag weer op doen als hij de wasmachine goed uitkomt…

** Tromgeroffel…**

Bruidje, trouwejurk, trouwjurk op paspop, trouwjurk wassen
Gelukt!
Trouwen, trouwjurk op paspop, trouwjurk nog eens aan, trouwjurk wassrn
Gelukt!
Trouwjurk weer aan, trouwjurkwens, trouwjurk wassen,
GELUKT! 👰

Het drogen was nog wel even een dingetje. Eerst buiten, later in het trapgat. Maar na een dag of twee was mijn jurk weer droog. En schoon! Hij is weer net zo mooi wit! Echt heel spannend. Maar het is echt heel erg goed gegaan. Op de paspop staat hij weer te stralen 💖

Heb jij iets speciaals met je trouwjurk gedaan?

5 gedachten over “Trouwjurk weer aan + wassen

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: