Groninger Museum – David LaChapelle

Eindelijk maar toch, het Groninger Museum. Al menig keer liep ik hier langs. Nu stap ik naar binnen. Niet voorbereid, dus klaar om verrast te worden. Op de benden verdieping is een expositie van de Groningse kunstkring ”De Ploeg, Avant-Garde in Groningen”

Deze blog gaat over de expositie die op de 1e verdieping te zien is. Het grijpt mij meteen aan. Het zijn foto’s waar ik een glimlach van om mijn mond krijg. Ik herken een paar geporteerde, David Bowie, Lil’ Kim, zijn eigen Marilyn & Liz. Het is echt heel erg tof. Dit is de expositie van David LaChapelle – Good news for modern man

Groninger Museum

Het Groninger Museum is een opvallend noem het, extravagant gebouw. Met veel uitbundige vormen en kleuren. Het ligt tegenover het centraal station. In vroegere tijden heette het Groninger Museum Provinciaal Kabinet van Oudheden. Architect Alessandro Mendini is verantwoordelijk voor de vormgeving. De trap binnenin het museum is echt fantastisch. Regelmatig zag ik hem op foto’s voorbij komen. Vandaag heb ik hem zelf vastgelegd.

Groninger Museum, Kunst, Museum, Uit, Alessandro Mendini, Architect
Het is van alle kanten een gaaf gebouw
Alessandro Mendini, Architect, Museum, Groninger Museum
Als ik aan kom lopen zie ik dit tussen de bomen door

David LaChapelle 

De in 1963 geboren David LaChapelle is werelds meest invloedrijke fotograaf. LaChapelle is begonnen met fotograferen voor Andy Warhols tijdschrift Interview. Zijn werk is heel kleurrijk en surreal. Ik blijf kijken, wat zie ik nu precies? Er zijn in de expositie verschillende reeksen te zien.

David Chapelle, Groninger Museum, Fotografie, New York, Groningen, Musseum, Expositie,
David Chapelle – When The World Is Through New – York 2015

”Earth Laughs in Flowers” deze reeks is gebaseerd op de stillevens uit de Nederlandse gouden eeuw, gecombineerd met het thema Vanitas; Verwelkte bloemen, doodshoofden, gedoofde kaarsen. Deze foto’s vond ik persoonlijk heel erg gaaf. In de Gas & land SCAPE serie onderzoekt hij de negatieve relatie tussen industrie en natuur. De Deluge (zonnevloed) serie staat centraal in deze expositie van David LaChapelle.

Ook de laatste ruimte waar je in terecht komt is heel erg tof, New World heet deze serie, het is een zoektocht naar het paradijs.

David LaChapelle, Fotograaf, Expositie, Foto expositie
David Chapelle – Expositie ruimte in Groninger Museum

De expositie ruimten zijn heel mooi ingericht. De kleuren van de muren zijn hier heel zacht. Waardoor de kleuren van de schilderijen enorm goed uitkomen. Ze springen je echt tegemoet. Als je van fotografie houdt, dan is dit echt een expositie waar je naar toe moet.

Marilyn, Liz, David LaChapelle, Fotograaf, Fotografie, Kunst, Art, Artist.
My Own Marilyn uit 2002 & My Own Liz uit 2007 David LaChapelle New – York

De expositie van David Chapelle is nog tot 28 oktober 2018 te zien  in het Groninger Museum. Het bezoek adres van het Groninger museum is Museumeiland 1
9711 ME Groningen. Op maandag is het museum gesloten.

Welke expositie is jou het meest bijgebleven?

Liefs, Jeanine.

Niks missen? volg mij dan op Facebook, Instagram of Twitter

Groninger Museum, Trap, Mozaiek, Kunst, Art, Architectuur, Alessandro Mendini, Architect
Eindelijk dé trap van het Groninger Museum gefotografeerd

 

 

 

5 gedachten over “Groninger Museum – David LaChapelle

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: