Blog

Groninger Museum – David LaChapelle
Gepubliceerd op: 6 juni 2018
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Museum

Eindelijk maar toch, het Groninger Museum. Al menig keer liep ik hier langs. Nu stap ik naar binnen. Niet voorbereid, dus klaar om verrast te worden. Op de benden verdieping is een expositie van de Groningse kunstkring ”De Ploeg, Avant-Garde in Groningen”

Deze blog gaat over de expositie die op de 1e verdieping te zien is. Het grijpt mij meteen aan. Het zijn foto’s waar ik een glimlach van om mijn mond krijg. Ik herken een paar geporteerde, David Bowie, Lil’ Kim, zijn eigen Marilyn & Liz. Het is echt heel erg tof. Dit is de expositie van David LaChapelle – Good news for modern man

Groninger Museum

Het Groninger Museum is een opvallend noem het, extravagant gebouw. Met veel uitbundige vormen en kleuren. Het ligt tegenover het centraal station. In vroegere tijden heette het Groninger Museum Provinciaal Kabinet van Oudheden. Architect Alessandro Mendini is verantwoordelijk voor de vormgeving. De trap binnenin het museum is echt fantastisch. Regelmatig zag ik hem op foto’s voorbij komen. Vandaag heb ik hem zelf vastgelegd.

Groninger Museum, Kunst, Museum, Uit, Alessandro Mendini, Architect

Het is van alle kanten een gaaf gebouw

Alessandro Mendini, Architect, Museum, Groninger Museum

Als ik aan kom lopen zie ik dit tussen de bomen door

David LaChapelle 

De in 1963 geboren David LaChapelle is werelds meest invloedrijke fotograaf. LaChapelle is begonnen met fotograferen voor Andy Warhols tijdschrift Interview. Zijn werk is heel kleurrijk en surreal. Ik blijf kijken, wat zie ik nu precies? Er zijn in de expositie verschillende reeksen te zien.

David Chapelle, Groninger Museum, Fotografie, New York, Groningen, Musseum, Expositie,

David Chapelle – When The World Is Through New – York 2015

”Earth Laughs in Flowers” deze reeks is gebaseerd op de stillevens uit de Nederlandse gouden eeuw, gecombineerd met het thema Vanitas; Verwelkte bloemen, doodshoofden, gedoofde kaarsen. Deze foto’s vond ik persoonlijk heel erg gaaf. In de Gas & land SCAPE serie onderzoekt hij de negatieve relatie tussen industrie en natuur. De Deluge (zonnevloed) serie staat centraal in deze expositie van David LaChapelle.

Ook de laatste ruimte waar je in terecht komt is heel erg tof, New World heet deze serie, het is een zoektocht naar het paradijs.

David LaChapelle, Fotograaf, Expositie, Foto expositie

David Chapelle – Expositie ruimte in Groninger Museum

De expositie ruimten zijn heel mooi ingericht. De kleuren van de muren zijn hier heel zacht. Waardoor de kleuren van de schilderijen enorm goed uitkomen. Ze springen je echt tegemoet. Als je van fotografie houdt, dan is dit echt een expositie waar je naar toe moet.

Marilyn, Liz, David LaChapelle, Fotograaf, Fotografie, Kunst, Art, Artist.

My Own Marilyn uit 2002 & My Own Liz uit 2007 David LaChapelle New – York

De expositie van David Chapelle is nog tot 28 oktober 2018 te zien  in het Groninger Museum. Het bezoek adres van het Groninger museum is Museumeiland 1
9711 ME Groningen. Op maandag is het museum gesloten.

Welke expositie is jou het meest bijgebleven?

Liefs, Jeanine.

Niks missen? volg mij dan op Facebook, Instagram of Twitter

Groninger Museum, Trap, Mozaiek, Kunst, Art, Architectuur, Alessandro Mendini, Architect

Eindelijk dé trap van het Groninger Museum gefotografeerd

 

 

 

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 143 andere abonnees

Geef een reactie

3 Reacties

 1. Stien den Braber

  gave foto Jeannine, van die trap. groetjes Stien

  Antwoord
 2. verawandelt

  Prachtige foto’s weer Jeanine. Het Groninger museum blijft mooi om te bezoeken. Groeten Vera

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Groninger Museum – De Ploeg – jajofotografie - […] mijn blog over David LaChapelle heb ik al geschreven dat dit mijn eerste bezoek aan het Groninger museum is.…
 2. De Maand Juni – jajofotografie - […] Deze blog gaat over de expositie die op de 1e verdieping te zien is. Het grijpt mij meteen aan.…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Het boek van Marleen Hartog draagt de titel Skoftig, dat woord is in 2014 gekozen tot mooiste woord in het West-Fries, Skoftig. De betekenis is vet, cool of tof. Een positieve krachtterm dus. Skoftig is de eerste thriller van de in West Friesland geboren Marleen...

Lees meer
Persoonlijke update deel III

Persoonlijke update deel III

Tja, deze persoonlijke update had ik met alle liefde niet gescheven. Maar helaas kamp ik exact vandaag 6 maanden met de gevolgen van een herseschudding. Wat die gevolgen zijn? Ik neem je mee in mijn opgelopen schade & herstel. Er zijn inmiddels dagen waarvan ik...

Lees meer
Esmeer – Bos van de toekomst

Esmeer – Bos van de toekomst

Tussen Huis ter Heide & Veenhuizen in de kop van Drenthe ligt aan de stille kant van de Kolonievaart de wandeling Esmeer, als je met de auto komt ben je een paar 100 meter te gast op het fietspad, houd hier rekening mee. Het is een korte wandeling van 3km. Maar...

Lees meer

Pin It on Pinterest