De Maand Mei
De Maand Mei

De maand mei vliegt voorbij, het was een heftige maand. Met uiterste, van ziekenhuis opname tot museum bezoek en een swap. Het weer was heerlijk, de hooikoorts extreem. snotter, snif! In dit maandoverzicht lees je wat ik allemaal heb mee gemaakt. Voor het eerst heb ik door de maand heen af en toe wat activiteiten opgeschreven in deze blog, opgebouwd door de maand heen. Het is completer dan ooit! Veel leesplezier.

Tulpen

In het begin van mei staan de tulpen nog fier overeind hier in Drenthe, samen met mijn moeder fiets ik een ronde langs de velden. Met een mooie ondergaande zon als extra’tje.

Tulpen, Royal Ten, Sunset, Zonsondergang, Drenthe, Tulpenvelden

Zonsondergang bij de tulpen in Smilde.

Tulpen, Tulpenvelden, Drenthe, Smilde, Rood, Red,

Schaduwen over de velden

Tijdens ons rondje fietsen ontstaat nog een hachelijk momentje, ik sta foto’s te maken van de watersproeiers, als die langzaam uit gaan. een paar meter voor ons, staat een soortgelijk rijtje sproeiers. De boer was al onderweg naar deze rij watermonstertjes. Nadat wij snel de fiets hebben gepakt, en ons uit de voeten hebben gemaakt gaan deze sproeiers inderdaad aan.

Water, Sproeien, Zonsondergand, Bollenteelt, Drenthe, Bloembollen

Watersproeiers boven de landerijen, tegen de ondergaande zon

Schaap, Ogen, Drenthe. Dieren,

Lieverd!

4 & 5 mei

4 mei, vanaf de bank kijk ik naar de herdenking op de Dam in Amsterdam. Wat is het toch indrukwekkend om dat elk jaar weer te zien. Normaal gesproken ga ik naar Voormalig Kamp Westerbork, wij lopen dan de route mee naar het welbekende gekrulde spoor.

5 mei, bevrijdingsfestival bij de Baggelhuizerplas in Assen. Er zijn vier podia, waarvan één met lokaal talent. Jett Rebel doet de officiële opening. Het vrijheidsvuur komt dit jaar vanuit Wageningen naar Assen middels de hardloopgroep uit een wijk in Assen. Zij lopen de hele nacht in estafette richting het festival aan de Baggelhuizerplas.

Vrijheid, 5 mei, Vuur, Bevrijdingsfestival, Assen, Loopgroep Kloosterveen

Het aansteken van het vuur dat uit Wageningen naar Assen is gebracht

Talent, Assen, Bevrijdingsfestival, Optreden,

Talent stage

Kunstbende Drenthe, Playground, Relaxen, Assen, Bevrijdingsfestival

Welkom to the playground

Het is heerlijk weer! Echt een zomersedag. Het festivalterrein in Assen ligt aan het water. De Baggelhuizerplas is een recreatiegebied waar veel word gezwommen & gespeeld. En er liggen veel mountainbike routes om de plas.

Hardlopen

Sinds half maart ben ik begonnen met hardlopen. Om mijzelf gemotiveerd te houden heb ik mij opgegeven voor de TT-run. Op het TT-Circuit in Assen. 1 rondje is 4,4 kilometer.

Voor ik begon, heb ik hardloopschoenen laten aanmeten. Mijn start was 1 minuut hardlopen, 2 minuten wandelen. En dat 5 keer herhalen. Inmiddels ben ik een aantal trainingen verder. Begin mei loop ik 5 minuten hard, en wandel 3 minuten. Dit wordt per training uitgebreid. Wat een verschil al in vergelijking met training één.

Op strava kan je mijn prestaties volgen. Ook tijdens het hardlopen maak ik (tijdens de wandel minuten) gewoon foto’s. Met mijn telefoon weliswaar.

Hardlopen, strava, TT run, Training, Hardloopschema

Via Instagram deel ik ook mijn loopjes ( 4 mei 2018 gelopen)

Velographic, hardlopen, TT-run,

Via de app velographic krijg je hele mooie overzichtje van de activiteiten per maand.

strava, hardlopen, hardloopsessie, tijd, tempo, kilometers, rennen, TTrun

Op 30 mei loop ik voor het eerst weer na een griepje. En na een vastzittende hoest die 16 dagen .. Ellende, maar het ging best lekker.

Geschreven blogs.

In April zijn er geen blog gepubliceerd. Maar in mei maak ik dat weer goed. Ik schrijf over een wandeling die ik in april maak: Veenpluisroute – Grolloo

Veenpluisroute, wandelen, Drenthe, mei,

Uitgelichte afbeelding van de blog over de veenpluisroute.

Museum Schokland bezocht ik samen met mijn moeder tijdens het tulpenfestival in de Noordoostpolder. Dit museum stond al op mijn to-do list. Ook wel eens fijn dat ik een museum kan afstrepen!

Museum Schokland

Schokland, Museum, Noordoostpolder, Museum Schokland, Blog, Museumblog, Museumblogger

Uitgelichte afbeelding boven mijn blog over Museum Schokland

Op tweede pinksterdag liep ik met mijn man de route in Dwingeloo nog eens. Deze liep ik in de herfst als eens met een vriendin. De sfeer is in het voorjaar echt totaal anders. Voor foto’s en het blog linkje: Boswandeling – Spier.

Spier, Dwingeloo, Drenthe, Wandelen, Staatsbosbeheer

Uitgelichte foto van de blog over de Boswandeling in Spier

SwaperdeSwap

In april schreef ik mij in voor de instaswap Spring edition 2018. Georganiseerd door instaswapfoudation. Een swap is dat je door loting een cadeau pakket voor iemand maakt. En iemand voor jou. Via instagram zet ik dan een moodboard online zodat de gever een beetje inspiratie heeft.

Swap, instaswap, springe edition,

Moodboard voor degene die een pakketje voor mij samengesteld

Ook staan er in de tekst nog wat steekwoorden die bij mij passen. Mijn swapmaatje heeft dit keer geen moodboard geplaatst, maar bij een vorige editie wel. Daar kan ik best mee uit de voeten. Ik stel een pakketje samen en op 7 mei post ik deze.

Swap, instaswap, echtepostiscool, Epic,

Ik plaats deze foto op insta, als een kleine hint naar de ontvanger.

Swap, instaswap, Instaswapfoundation, Echte Post

Dit is de inhoud van mijn verzonden pakket

Yes! Op 8 mei ontving ik dan ook mijn swap. En leuk dat ie was. Wat een lentefeestje. Het is heel leuk dat ik zo druk bent met maken, dat ik mij pas besef na het versturen dat ik er ook één ga ontvangen. Marieke maakte voor mij een bijzonder leuk pakket. Zij heeft mij echt heel goed ingeschat. Ontzettend leuk.

Swap, instaswap, Instaswapfoundation, dankbaar,

De inhoud van alle mooie cadeautjes.

Moederdag

Ook mijn moeder heeft het geweten. Het was moederdag. Normaal komen wij aan met een geurtje, bloementje, je kent het wel. Dit keer heb ik met broerlief geregeld dat zij als verassing met ons ging brunchen in Abdij de Westerburcht in Westerbork. S ochtend heb ik mam geappt dat zij om 10.15 klaar moest staan, samen met pap. Om na een ritje van 30 minuten aan te komen op de locatie. Wij hebben heerlijke soep, vis, wraps, beenham, broodsoorten, verse jus etc etc gegeten. Bekijk de foto’s hieronder maar eens goed. Zoveel keus!

Abdij de Westerburcht, Westerbork, Brunch, Moederdagbrunch, zondag

Abdij de Westerburcht

Abdij de Westerburcht, Westerbork, Brunch, Moederdagbrunch, zondag

Abdij de Westerburcht

Abdij de Westerburcht, Westerbork, Brunch, Moederdagbrunch, zondag

Abdij de Westerburcht

Pinksteren

1e pinksterdag: Super Car Sunday, een event op het TT-circuit. Ieder jaar keer het weer terug. Het was mooi weer en daarom besloten wij eens te kijken tussen de bolides. Wel leuk om eens de fotocamera op iets anders te richten.

Super car sunday, Ferrari, sportauto, bolide, TT-circuit, Assen, Drenthe

De neusjes van de zalm.

Porsche, Auto, Super car Sunday, TT-CIRCUIT, Assen, Drenthe

De kontjes van de Porsche’s

2e pinksterdag. Nog een zonnige dag, wat héérlijk. Wij hebben de wandeling in Dwingeloo nog eens gelopen. Nu was het prachtig groen. Veel varens onderweg, ook bloeiende veenpluis. Echt een cadeautje om hier te wonen. Geniet even mee:

Veenpluis, Bloei, Dwingeloo, Drenthe, Wandelen

Veenpluis.

Dwingeloo, Drenthe, Wandelen, Staatsbosbeheer, Houten Vlonders

Houten vlonders in Dwingeloo

Dwingeloo, Drenthe, Wandelen, Spier, Natuurpoort, Buiten

Varens zo ver het oog rijkt

Wandelbankje, Drenthe, Dwingeloo, Wandelen,

Gelukkig was er ook een bankje onderweg

The Black Tie

Op 10 mei is de opening van een nieuwe bar bistro in Assen. Samen met mijn camera ben ik daar geweest. Lijkt het jou wat om hier te eten. Reserveren kan hier The Black Tie Assen

Alle foto’s zijn te zien op mijn facebookpagina. Twee series in totaal, één met het prachtige interieur van The Black Tie en een serie met de culinaire lekkers wat hier geserveerd wordt.

Buikspek, The Blackt tie, Assen, Culinair, Drenthe, Black Tie, Eten, Uit Eten.

The Black Tie Assen

Opname…

Tja, je kan ineens iets hebben. Mijn man kreeg last van zijn elleboog. Zo erg dat wij ’s avonds op de huisartsenspoedpost van het ziekenhuis zijn beland. De conclusie was een slijmbeursontsteking. Ontstekingsremmers en pijnstillers mee, na een paar dagen moest het weer beter gaan. Helaas was dit niet het geval, de elleboog werd roder en dikker. Uiteindelijk blijkt het een bacteriële infectie te zijn. Hij wordt opgenomen in het ziekenhuis, aan het infuus gelegd in de hoop op een snelle verbetering. Als dit de artsen nog te lang duurt besluiten zij hem op vrijdag avond om 23.00 alsnog te opereren. De elleboog wordt open gemaakt en gespoeld. Daarna gaat het beter. De wond is nog steeds open en ik spoel 2x per dag deze plek op zijn elleboog.

Opname, Ziekenhuis, Infuus, Infectie,

Infuus

Infuus, Naald, Injectie, Pleister, Ziekenhuis, Opname

Infuus

Groninger Museum

Eindelijk weer eens een museum van binnen gezien. Dit was een praktische oplossing voor een logistiek probleem. Ik heb ik Groningen tijd moeten overbruggen en ik kon eindelijk eens naar het Groninger Museum. Volgende maand volgt het blog. Hier alvast een sneak peak van de tentoonstelling van fotograaf David LaChapelle. Ik was zwaar onder de indruk. Wat een prachtige werken hangen hier in het Groninger Museum.

David LaChapelle, Fotograaf, Expositie, Foto expositie

Overzicht van één van de expositie ruimten

Eigenlijk bezocht ik twee exposities dus ik probeer twee blogjes te schrijven volgende maand. Verder zal de maand Juni in het teken staan van de TT-run, hopelijk komt het goed. De hooikoorts maakt het hardlopen er niet makkelijker op deze maand. Dat valt mij tegen. Ik hoop in Juni nog de goede stappen te kunnen maken. Je kan mij altijd blijven volgen op mijn sociale media, daar post ik zeker over mijn hardloop avontuur.

volgen kan via Twitter, Facebook of Instagram

Liefs, Jeanine.

Geef een reactie

6 Reacties

 1. Stien den Braber

  Hoi Jeannine, een goedgevulde maand! Lag jij in het ziekenhuis? Of iemand in je omgeving? groetjes, Stien

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Als je de hele maand samenvat lijkt het best veel inderdaad. Mijn man was opgenomen. Inmiddels gaat het weet de goede kant op.

   Fijn weekend.
   Jeanine.

   Antwoord
 2. Wanda

  Een heerlijke maand zo te zien, alleen dat van je man was natuurlijk minder maar gelukkig gaat het weer de goede kan op met hem. Mooie foto’s ook trouwens, vooral dat tulpenveld met die ondergaande zon. Echt heel erg mooi!

  Antwoord
 3. natuurfreak

  Je maakt heerlijke foto’s.De tulpenvelden in bloei vind ik top

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest