Boswandeling – Spier II

Dezelfde wandeling nog eens maken saai? Welnee! Vorig jaar liep ik deze route met een vriendin, vlak na een storm. Nu liep ik deze wandeling met manlief, in de zon met zo’n 20 graden. Een wereld van verschil kan ik je vertellen.

Verschillen

De witte route ging deze keer in 1x goed, geen gek gedoe op het mountainbike pad zoals de vorige keer dat ik de Boswandeling in Spier liep. Ook leuk om de foto’s even te vergelijken met elkaar.

Wij komen in het bos, daar staan de varens te stralen. Zo ver het oog rijkt staan deze prachtige groene planten. Het is zo’n mooi gezicht. Alleen hiervoor al raad ik je aan deze wandeling in het voorjaar te maken.

Boswandeling, plankenpad, Dwingeloo, Spier, witte route, Staatsbosbeheer
Varens tussen de bomen

Dwingelderveld

Een prachtig gebied in Drenthe, vroeger heb ik hier veel kilometers gefietst. Tegenwoordig wandel ik er vaker. Het gebied is heel erg variërend. Als je de “Kibbelhoek” wandeling maakt kom je een heel ander landschap tegen. Veel vennen. De uitkijktoren kom je hier ook tegen. Het startpunt van beide wandelingen ligt op hetzelfde punt. Ik heb mij daar echt over verbaasd.

Pluisjes

Ondertussen zijn wij op het zandpad gekomen en kijken wij tegen een zacht uitziende witte zee van pluisjes aan. Wat gewéldig mooi. Nog een reden om nú nog je wandelschoenen aan te trekken en op pad te gaan. Dit wil je echt zien. Ik vroeg mij af of ik dit ooit eerder zo bewust heb gezien. Of zou het komen door de veenpluisroute die ik onlangs liep?

Veenpluis, boswandeling, Dwingeloo, Drenthe, Spier, Wandelen
Veenpluis

De pluisjes blijven om ons heen verschijnen en geven een leuke sfeer op het Dwingelderveld.

Plankenpad

Het hoogtepunt van deze wandeling zijn de planken. Het plankenpad dat je over het Dwingelderveld laat zweven. Dit zijn echt de leuke dingen op een wandeling waar wij heel blij van worden. Het plankenpad is opgedeeld in verschillende stukken. Het laatse deel is ook echt wel hoog boven de grond. Houd er wel rekening mee dat een kinderwagen / buggy / rolstoel hier niet over heen kan.

Boswandeling, Dwingeloo, Drenthe, Wandelen, Plankenpad, Natuur, Route
Plankenpad

Als wij het laatste stuk van de wandeling over een verhard pad lopen, komen wij al snel weer bij het beginpunt. Daar kan je genieten van een ijsje, kopje koffie of koude versnapering.

Wandelen, Drenthe, Spier, Natuurpoort, Boswandeling, Dwingeloo
Wandelbankje

10 gedachten over “Boswandeling – Spier II

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: