Blog

Openluchtmuseum het Hoogeland – Warffum
Gepubliceerd op: 25 maart 2018
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Museum

Ain Pronkjewail in golden raand
is Grönnen, Stad en Ommelaand;
Ain Pronkjewail in golden raand
is Stad en Ommelaand!

Het Grunninger laid neurie je als vanzelf mee, als je een eeuw in tijd teruggaat. Zo gauw jij het openluchtmuseum in Warffum binnenstapt ben je in 1900. Wij beginnen in de school, op het schoolbord staat in zwierige letters een vakantiegroet aan klas 2. Het lijkt inderdaad alsof de leerlingen net naar buiten zijn gelopen, de letterbakjes en aap, noot, mies plankjes liggen op tafel.

Aansluitend komen wij in een oude keuken van het kosterhoes. De keuken uit vervlogen tijd doet eigenlijk wel gezellig aan. Wij vervolgen onze weg naar buiten. Je mag hier alle deuren van de huizen zelf open maken, ook het licht in de huizen mag jezelf bedienen. Er is een kroeg annex kruideniershuis. Het huis van de dierenarts is ook erg mooi, vooral de apothekerskast spreekt, vanuit haar vakgebied, mijn moeder erg aan.

De krokussen en sneeuwklokjes steken ook de kopjes al boven de grond in de tuin van het museum. De tekenen van het voorjaar zijn er nu echt. Je zou bijna in de woonwagen gaan leven voor een tijdje. Rondtrekken door het groningerland en dan koffie drinken in Noordpolderzijl zoals je kan lezen op de blog van Davides.nl.

In de schipperswoning zijn de kozijnen echt extreem laag, al bukkend lopen wij hier door de vertrekken. Als jij je schoenen uittrekt mag jij de bedstee in, ik heb het even geprobeerd, met mijn 1.73m pas ik lang niet in dit kleine slaapvertrek.

In het Grand museum café Het Spijslokaal eindigen wij onze tocht door het verleden. Hier drinken wij een heerlijke koffie met een notenkoek. De kaart is echter veel uitgebreider dan dat, je kan dit museum café bezoeken zonder het museum te bezoeken. vanuit het dorp is het toegankelijk. Je vind het Grand café aan de Oosterkerkpad 3 in Warffum.

Openluchtmuseum het Hoogeland

Schoolstraat 4
9989 AG Warffum

T. 0595 – 42 22 33
F. 0595 – 42 49 51

info@hethoogeland.com
www.facebook.com/HetHoogeland

Geef een reactie

7 Reacties

 1. Villasappho

  Mooie foto’s bijzonder maar helaas te ver weg voor mij.

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Dank je wel. Ja, kan ik mij voorstellen. Eigenlijk best jammer. 😉

   Antwoord
 2. Wanda

  Wat leuk om te zien! Voor mij is het redelijk dichtbij maar toch ben ik er om de één of andere reden nog nooit geweest, daar moet dus maar eens verandering in komen!

  Antwoord
 3. verawandelt

  Dag Jeanine,

  Wat een aller schattigst openluchtmuseum. Ik heb veel in Groningen gezien, maar deze nog niet. Weer iets voor op mijn to do lijstje.

  Fijne zondag.

  Groetjes Vera

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Wat een leuke omschrijving Vera, maar het klopt wel. Een ontzettend leuk museum. Leuk dat jij hem op je to do lijstje zet.

   Fijne zondag.

   Groet Jeanine

   Antwoord
 4. Waar was Paulien?

  Wat een leuk museum. Het doet me een beetje aan het Zuiderzeemuseum denken, waar ik tig jaar geleden was. Wandelen door het verleden.

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Klopt idd, in enkhuizen was ik afgelopem oktober. Wat een feest om daar te zijn. Dit museum is wel kleiner hoor. Maar de sfeer klopt wel.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Het boek van Marleen Hartog draagt de titel Skoftig, dat woord is in 2014 gekozen tot mooiste woord in het West-Fries, Skoftig. De betekenis is vet, cool of tof. Een positieve krachtterm dus. Skoftig is de eerste thriller van de in West Friesland geboren Marleen...

Lees meer
Persoonlijke update deel III

Persoonlijke update deel III

Tja, deze persoonlijke update had ik met alle liefde niet gescheven. Maar helaas kamp ik exact vandaag 6 maanden met de gevolgen van een herseschudding. Wat die gevolgen zijn? Ik neem je mee in mijn opgelopen schade & herstel. Er zijn inmiddels dagen waarvan ik...

Lees meer
Esmeer – Bos van de toekomst

Esmeer – Bos van de toekomst

Tussen Huis ter Heide & Veenhuizen in de kop van Drenthe ligt aan de stille kant van de Kolonievaart de wandeling Esmeer, als je met de auto komt ben je een paar 100 meter te gast op het fietspad, houd hier rekening mee. Het is een korte wandeling van 3km. Maar...

Lees meer

Pin It on Pinterest