Openluchtmuseum het Hoogeland – Warffum

Ain Pronkjewail in golden raand
is Grönnen, Stad en Ommelaand;
Ain Pronkjewail in golden raand
is Stad en Ommelaand!

Het Grunninger laid neurie je als vanzelf mee, als je een eeuw in tijd teruggaat. Zo gauw jij het openluchtmuseum in Warffum binnenstapt ben je in 1900. Wij beginnen in de school, op het schoolbord staat in zwierige letters een vakantiegroet aan klas 2. Het lijkt inderdaad alsof de leerlingen net naar buiten zijn gelopen, de letterbakjes en aap, noot, mies plankjes liggen op tafel.

Aansluitend komen wij in een oude keuken van het kosterhoes. De keuken uit vervlogen tijd doet eigenlijk wel gezellig aan. Wij vervolgen onze weg naar buiten. Je mag hier alle deuren van de huizen zelf open maken, ook het licht in de huizen mag jezelf bedienen. Er is een kroeg annex kruideniershuis. Het huis van de dierenarts is ook erg mooi, vooral de apothekerskast spreekt, vanuit haar vakgebied, mijn moeder erg aan.

De krokussen en sneeuwklokjes steken ook de kopjes al boven de grond in de tuin van het museum. De tekenen van het voorjaar zijn er nu echt. Je zou bijna in de woonwagen gaan leven voor een tijdje. Rondtrekken door het groningerland en dan koffie drinken in Noordpolderzijl zoals je kan lezen op de blog van Davides.nl.

In de schipperswoning zijn de kozijnen echt extreem laag, al bukkend lopen wij hier door de vertrekken. Als jij je schoenen uittrekt mag jij de bedstee in, ik heb het even geprobeerd, met mijn 1.73m pas ik lang niet in dit kleine slaapvertrek.

In het Grand museum café Het Spijslokaal eindigen wij onze tocht door het verleden. Hier drinken wij een heerlijke koffie met een notenkoek. De kaart is echter veel uitgebreider dan dat, je kan dit museum café bezoeken zonder het museum te bezoeken. vanuit het dorp is het toegankelijk. Je vind het Grand café aan de Oosterkerkpad 3 in Warffum.

Openluchtmuseum het Hoogeland

Schoolstraat 4
9989 AG Warffum

T. 0595 – 42 22 33
F. 0595 – 42 49 51

info@hethoogeland.com
www.facebook.com/HetHoogeland

7 gedachten over “Openluchtmuseum het Hoogeland – Warffum

Voeg uw reactie toe

  1. Wat leuk om te zien! Voor mij is het redelijk dichtbij maar toch ben ik er om de één of andere reden nog nooit geweest, daar moet dus maar eens verandering in komen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: