Vakantie tips Drenthe
Vakantie tips Drenthe

Op dit moment is er in Assen genoeg te doen, te zien, te ervaren. Buiten Assen zijn er ook tal van leuke activiteiten. Ik vat een paar samen.

The American Dream

Europa begint na de tweedewereldoorlog aan de wederopbouw, er is echter ook een groep mensen die “The American Dream” najagen. De kunst van de toekomst: abstract modernisme. Ook het realisme doet zijn intrede het echte leven van de gewone mens wordt hier weergegeven. In de periode 1945 – 1965 is de koude oorlog, maar ook de strijd tussen zwart en wit. De kunstenaars in de expostie geven een blik op deze roerige tijd in Amerika.

Alles lezen?“The American Dream”

Krokusvakantie, vakantie, voorjaar, voorjaarsvakantie

Roy Lichtenstein (1923 – 1997) As I Opened Fire, 1966 (tijdelijk te zien tot 11-02-2018)

Monumentaal Assen

In het mooie oude gedeelte van het Drents Museum is deze expositie te zien. Het is voor ons een feest der herkenning. De Vaart is een graag geschilderd onderwerp. Vanuit elke hoek en in elke stijl blijft het onmiskenbaar de Vaart.

Het TT-circuit van nu en vroegen trekt uiteraard onze aandacht. Zoals sommigen wel weten gaven wij ons ja-woord op het TT-circuit. Als wij langs de schilderijen en bekende plekjes lopen zien wij meerdere locaties waar wij trouwfoto’s hebben gemaakt.

Alles lezen? “Monumentaal Assen

Gevangenis museum

Ook hebben we op de luchtplaats gekeken, een piepklein hokje waar je inderdaad kan luchten. Het opvangen van een straaltje zon moet ook nog net lukken. Over de bovenkant is er een net gespannen, om te voorkomen dat mensen van buiten iets over de muren van de luchtplaats kunnen gooien.

Bij het verlaten van de rode pannen moeten we weer door de sluis van hekken en worden we weer vrijgelaten, zo voelt het bijna.

Alles lezen? Gevangenis museum

Gevangenis, gevangenismuseum, museum, museumblog, drenthe

De rode pannen

Wandelen

Boswandeling Dwingeloo

Wij vervolgen de witte goede route en komen op een mooi breed pad om te wandelen, op de hele route komen wij amper mensen tegen. De zon schijnt op onze rug en al kletsend gaat het landschap aan ons voorbij. Het wisselt regelmatig, van bosrijk naar vlak landschap.

Dat de storm hier ook heeft huisgehouden is al snel duidelijk, ons pad word meerdere keren gedwarsboomd.

Alles lezen? Boswandeling Dwingeloo

Drenthe, wandeling, natuur, paaltjes.

Boswandeling Dwingeloo

Boomkroonpad Drouwen

Als je in Drenthe woont ben je omringt door de bossen. Soms is het zo gewoon dat ik weleens vergeet dat het er echt prachtig is. En er tussen lopen is heel mooi, maar door de kruinen van de bomen lopen is nog veel specialer. Dat kan op het boomkroonpad.
Wij duiken eerst onder de grond, zoals je zou verwachten komen wij daar een mol tegen, maar ook wormen en zelfs de snavel van de vogel die door de grond prikt.

Alles lezen? Boomkroonpad Drouwen

Boomkroonpad Drouwen, Drenthe, Natuur, Wandelen

Boomkroonpad

Wandelen Kibbelroute Dwingeloo

Als snel zien wij dat er een uitkijkpunt is en besluiten dat deze een bezoekje verdient. Het is vrij nat onderweg, dus een paar goede wandelschoenen of stevige laarzen zijn geen overbodige luxe. Als wij het uitkijkpunt bereiken zien wij dat dit het schapenhoofd is dat je vanaf de A28 kan zien. Wij staan op de geluidswal die is aangelegd om de rust op het Dwingelderveld terug te brengen.

Alles lezen? Kibbelroute Dwingeloo

Drenthe, Dwingeloo , Wandelen

Kibbelhoek Dwingeloo

Ga jij vaak op pad?

Zoja, wat vind je leuk om te doen?

Groetjes Jeanine.

Geef een reactie

1 Reactie

  1. Wanda

    Leuke tips over Drenthe! Ik trek er ook graag in eigen provincie (Groningen) op uit en dan vooral om mooie wandelingen te maken. Ook in Drenthe komen we regelmatig maar deze routes hebben we nog niet gedaan dus ik sla ze even op!

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. De Maand Februari – jajofotografie - […] Vakantie tips voor Drenthe […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest