Blog

Boomkroonpad – Drouwen
Gepubliceerd op: 19 februari 2018
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Dagje uit

Als je in Drenthe woont ben je omringt door de bossen. Soms is het zo gewoon dat ik weleens vergeet dat het er echt prachtig is. En er tussen lopen is heel mooi, maar door de kruinen van de bomen lopen is nog veel specialer. Dat kan op het boomkroonpad.

Bij het buitencentrum kan je naast survival spullen en snuisterijen ook de entree kaartjes kopen voor het boomkroonpad. Voor de kinderen is zijn hier ook een aantal activiteiten, bijvoorbeeld raden welke boomstam je voelt. Of even luisteren wat voor verhaal de eik te vertellen heeft.

Drenthe, boomkroonpad, buitencentrum

Buitencentrum boomkroonpad

Met onze kaartjes lopen wij een kleine honderd meter naar de ingang van het boomkroonpad. Wij duiken eerst onder de grond, zoals je zou verwachten komen wij daar een mol tegen, maar ook wormen en zelfs de snavel van de vogel die door de grond prikt. Door de zogenaamde boomstam klimmen wij dan naar boven.

Wie is de mol, ondergronds, Drenthe,

Wie is de mol

Als wij tussen de boomtoppen lopen hopen wij natuurlijk wat eekhoorntjes te zien, maar die waren er helaas niet. Ik schreef als eens eerder over manlief en zijn hoogtevrees, namelijk tijdens onze speciale overnachting in Odoorn. Op het boomkroon kan hij niet meteen weer naar beneden rennen, maar moet toch zeker 125 meter op ruim 20 meter boven de vaste grond lopen. Maar dapper als hij is doet hij dat “gewoon”.

Boomkroonpad, Drenthe, Drouwen

Selfie op het hoogste punt.

Als wij van het allerhoogste punt weer naar beneden dalen, zijn wij nu bijna aan het einde van dit wandelpad op hoogte. Wij vragen ons wel af hoe het hier is als de bomen vol blad zitten, je voelt het al aankomen, wij moeten nog maar eens terug. In de zomer.

Drenthe, boomkroonpad, bomen,

De entree van het boomkroonpad.

Boomkroonpad, wandelen,Drenthe

Op het boomkroonpad

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 145 andere abonnees

Geef een reactie

6 Reacties

 1. 31flowers

  Wij zijn er afgelopen zomervakantie geweest. Vonden het echt een schitterend bos. Wil er ook nog een keer een Blog over schrijven maar ga dan wel even kijken of ik het anders kan doen dan jouw artikel. Anders is het een beetje dubbel 😊. Gisteren trouwens het plankenpad gelopen in Spier! Toen we eenmaal op het juiste pad waren , was het echt prachtig. Maar het mag in het begin wel wat beter aangegeven worden zeg! Maar dat probleem hadden jullie ook volgens mij.

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Wat leuk dat je het plankenpad hebt gelopen zeg! Ja het eerste stuk achter van der Valk langs door het bos was wat onduidelijk. Maar als de dan eenmaal op het goede pad bent dan krijg je wat moois.

   Ik kijk uit naar je blog over het boomkroonpad, iedereen beleeft en schrijft toch anders . Dat lukt vast.

   Groetjes Jeanine.

   Antwoord
 2. Waar was Paulien?

  Oh, daar wil ik ook zo graag nog eens heen, ondanks een lichte hoogtevrees. ..

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Het kan wel hoor, manlief deed het ook. Met knikkende knieën. De wandelingen op de grond zijn ook de moeite waard.

   Antwoord
 3. natuurfreak

  Toffe plek om te bezoeken alhoewel ik ook hoogtevrees heb sinds ik ouder ben geworden

  Antwoord
 4. floorflawless

  Oh shit het is al zo lang geleden dat ik daar ben geweest! Toen was ik nog een klein aapje dat in bomen klom hihi

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Vakantie tips Drenthe – jajofotografie - […] Alles lezen? Boomkroonpad Drouwen […]
 2. De Maand Februari – jajofotografie - […] Het hele verhaal: boomkroonpad […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Gastblog – de natuur in met: Sandra van Boggelen

Gastblog – de natuur in met: Sandra van Boggelen

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer
GASTBLOG: VERHUIZEN OP KLEUR! @HOUSZ

GASTBLOG: VERHUIZEN OP KLEUR! @HOUSZ

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer
Gastblog: Het huis verbouwen – Yamie Sparidaans

Gastblog: Het huis verbouwen – Yamie Sparidaans

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer

Pin It on Pinterest