Boomkroonpad – Drouwen

Als je in Drenthe woont ben je omringt door de bossen. Soms is het zo gewoon dat ik weleens vergeet dat het er echt prachtig is. En er tussen lopen is heel mooi, maar door de kruinen van de bomen lopen is nog veel specialer. Dat kan op het boomkroonpad.

Bij het buitencentrum kan je naast survival spullen en snuisterijen ook de entree kaartjes kopen voor het boomkroonpad. Voor de kinderen is zijn hier ook een aantal activiteiten, bijvoorbeeld raden welke boomstam je voelt. Of even luisteren wat voor verhaal de eik te vertellen heeft.

Drenthe, boomkroonpad, buitencentrum
Buitencentrum boomkroonpad

Met onze kaartjes lopen wij een kleine honderd meter naar de ingang van het boomkroonpad. Wij duiken eerst onder de grond, zoals je zou verwachten komen wij daar een mol tegen, maar ook wormen en zelfs de snavel van de vogel die door de grond prikt. Door de zogenaamde boomstam klimmen wij dan naar boven.

Wie is de mol, ondergronds, Drenthe,
Wie is de mol

Als wij tussen de boomtoppen lopen hopen wij natuurlijk wat eekhoorntjes te zien, maar die waren er helaas niet. Ik schreef als eens eerder over manlief en zijn hoogtevrees, namelijk tijdens onze speciale overnachting in Odoorn. Op het boomkroon kan hij niet meteen weer naar beneden rennen, maar moet toch zeker 125 meter op ruim 20 meter boven de vaste grond lopen. Maar dapper als hij is doet hij dat “gewoon”.

Boomkroonpad, Drenthe, Drouwen
Selfie op het hoogste punt.

Als wij van het allerhoogste punt weer naar beneden dalen, zijn wij nu bijna aan het einde van dit wandelpad op hoogte. Wij vragen ons wel af hoe het hier is als de bomen vol blad zitten, je voelt het al aankomen, wij moeten nog maar eens terug. In de zomer.

Drenthe, boomkroonpad, bomen,
De entree van het boomkroonpad.
Boomkroonpad, wandelen,Drenthe
Op het boomkroonpad

8 gedachten over “Boomkroonpad – Drouwen

Voeg uw reactie toe

 1. Wij zijn er afgelopen zomervakantie geweest. Vonden het echt een schitterend bos. Wil er ook nog een keer een Blog over schrijven maar ga dan wel even kijken of ik het anders kan doen dan jouw artikel. Anders is het een beetje dubbel 😊. Gisteren trouwens het plankenpad gelopen in Spier! Toen we eenmaal op het juiste pad waren , was het echt prachtig. Maar het mag in het begin wel wat beter aangegeven worden zeg! Maar dat probleem hadden jullie ook volgens mij.

  Geliked door 1 persoon

  1. Wat leuk dat je het plankenpad hebt gelopen zeg! Ja het eerste stuk achter van der Valk langs door het bos was wat onduidelijk. Maar als de dan eenmaal op het goede pad bent dan krijg je wat moois.

   Ik kijk uit naar je blog over het boomkroonpad, iedereen beleeft en schrijft toch anders . Dat lukt vast.

   Groetjes Jeanine.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: