Monumentaal Assen
Monumentaal Assen

Na ons bezoek aan ”The American Dream” zijn wij als echte Assenaren natuurlijk heel nieuwsgiering naar de expositie Monumentaal Assen.

De in Assen geboren Wim Berghuis ging in zijn leven op zoek naar schilderijen met stadsgezichten van Assen. Deze blijken er moeilijk te vinden, grote bekende steden zijn daarentegen vaak onderwerp van een schilderij. Hij selecteerde zeer zorgvuldig vijftig kunstenaars die de stad zijn gaan schilderen. De meeste kunstenaars zijn afkomstig uit het noorden.

In het mooie oude gedeelte van het Drents Museum is deze expositie te zien. Het is voor ons een feest der herkenning. De Vaart is een graag geschilderd onderwerp. Vanuit elke hoek en in elke stijl blijft het onmiskenbaar de Vaart.

Het TT-circuit van nu en vroegen trekt uiteraard onze aandacht. Zoals sommigen wel weten gaven wij ons ja-woord op het TT-circuit. Als wij langs de schilderijen en bekende plekjes lopen zien wij meerdere locaties waar wij trouwfoto’s hebben gemaakt. Heel bijzonder.

Bartje is onlosmakelijk verbonden met Assen hij is gelukkig ook afgebeeld. Om hem heen staan verschillende torentjes / daken van gebouwen in Assen. Sommige zijn best moeilijk te herkennen, welk gebouw zit er ook alweer onder?

Het valt ons wel op dat het in vergelijking met de ”The American Dream” erg stil en rustig is bij deze zeer mooie expositie. Ik nodig mensen die naar de grote publiekstrekker gaan ook het oude gedeelte van het Drents Museum te bezoeken. Het gebouw is daar totaal anders dan de entree. Niet strak en wit, maar oud en gekleurd. Mooie sierlijke trappen. En dat allemaal onder één dak.

Aan alle Assenaren die van de stad houden is dit echt een dikke vette aanrader. Het inkijkje in Diana of een blik op de oude pitstraat van het TT-circuit. je blijft ”owja” en ”kijk dit dan” roepen. Als niet Assenaar kan je mijn blog ” Welkom in Assen” lezen. Je vind hier tips voor onder andere leuke eet en drink locaties.

Geef een reactie

3 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vakantie tips Drenthe – jajofotografie - […] Alles lezen? “Monumentaal Assen“ […]
  2. De Maand Februari – jajofotografie - […] Het hele verhaal : monumentaal Assen […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest