Blog

Monumentaal Assen
Gepubliceerd op: 15 februari 2018
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Assen | Museum

Na ons bezoek aan ”The American Dream” zijn wij als echte Assenaren natuurlijk heel nieuwsgiering naar de expositie Monumentaal Assen.

De in Assen geboren Wim Berghuis ging in zijn leven op zoek naar schilderijen met stadsgezichten van Assen. Deze blijken er moeilijk te vinden, grote bekende steden zijn daarentegen vaak onderwerp van een schilderij. Hij selecteerde zeer zorgvuldig vijftig kunstenaars die de stad zijn gaan schilderen. De meeste kunstenaars zijn afkomstig uit het noorden.

In het mooie oude gedeelte van het Drents Museum is deze expositie te zien. Het is voor ons een feest der herkenning. De Vaart is een graag geschilderd onderwerp. Vanuit elke hoek en in elke stijl blijft het onmiskenbaar de Vaart.

Het TT-circuit van nu en vroegen trekt uiteraard onze aandacht. Zoals sommigen wel weten gaven wij ons ja-woord op het TT-circuit. Als wij langs de schilderijen en bekende plekjes lopen zien wij meerdere locaties waar wij trouwfoto’s hebben gemaakt. Heel bijzonder.

Bartje is onlosmakelijk verbonden met Assen hij is gelukkig ook afgebeeld. Om hem heen staan verschillende torentjes / daken van gebouwen in Assen. Sommige zijn best moeilijk te herkennen, welk gebouw zit er ook alweer onder?

Het valt ons wel op dat het in vergelijking met de ”The American Dream” erg stil en rustig is bij deze zeer mooie expositie. Ik nodig mensen die naar de grote publiekstrekker gaan ook het oude gedeelte van het Drents Museum te bezoeken. Het gebouw is daar totaal anders dan de entree. Niet strak en wit, maar oud en gekleurd. Mooie sierlijke trappen. En dat allemaal onder één dak.

Aan alle Assenaren die van de stad houden is dit echt een dikke vette aanrader. Het inkijkje in Diana of een blik op de oude pitstraat van het TT-circuit. je blijft ”owja” en ”kijk dit dan” roepen. Als niet Assenaar kan je mijn blog ” Welkom in Assen” lezen. Je vind hier tips voor onder andere leuke eet en drink locaties.

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 144 andere abonnees

Geef een reactie

3 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vakantie tips Drenthe – jajofotografie - […] Alles lezen? “Monumentaal Assen“ […]
  2. De Maand Februari – jajofotografie - […] Het hele verhaal : monumentaal Assen […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Het boek van Marleen Hartog draagt de titel Skoftig, dat woord is in 2014 gekozen tot mooiste woord in het West-Fries, Skoftig. De betekenis is vet, cool of tof. Een positieve krachtterm dus. Skoftig is de eerste thriller van de in West Friesland geboren Marleen...

Lees meer
Persoonlijke update deel III

Persoonlijke update deel III

Tja, deze persoonlijke update had ik met alle liefde niet gescheven. Maar helaas kamp ik exact vandaag 6 maanden met de gevolgen van een herseschudding. Wat die gevolgen zijn? Ik neem je mee in mijn opgelopen schade & herstel. Er zijn inmiddels dagen waarvan ik...

Lees meer
Esmeer – Bos van de toekomst

Esmeer – Bos van de toekomst

Tussen Huis ter Heide & Veenhuizen in de kop van Drenthe ligt aan de stille kant van de Kolonievaart de wandeling Esmeer, als je met de auto komt ben je een paar 100 meter te gast op het fietspad, houd hier rekening mee. Het is een korte wandeling van 3km. Maar...

Lees meer

Pin It on Pinterest