Wandelroute Boswandeling – Dwingelderveld

  • Wandelroute Boswandeling – Dwingeloo
  • Startpunt: Natuurpoort Spier – Oude postweg 12
  • Aantal km: 5,5 km (als je de goede weg vind)

Om tien uur spraken wij af bij parkeerplaats dankzij de bevroren ramen van de auto werd het iets later. Tijdens onze wandeling in december die vanaf hetzelfde punt gestart werd, hadden wij al besloten de witte route ook nog te gaan lopen. Vanmorgen was het zover.

De zon schijnt prachtig over het bos, maar een sjaal en handschoenen zijn zeker nodig. Het is fris, koud. Maar gezond weer. En valt een gouden gloed door de bomen, een magisch gezicht. De wandeling begint goed.

Wandeling, staatbosbeheer, Spier, Dwingeloo

Gouden gloed door de bomen.

Op dit punt missen wij jammerlijk een paaltje en lopen pardoes het mountainbike parcours op. Sorry mannen! Aangezien het volgende bordje niet die van ons is besluiten wij terug te lopen naar het verkeerd gekozen pad. Sorry mannen! Zo onhandig van ons.

Wij vervolgen de witte goede route en komen op een mooi breed pad om te wandelen, op de hele route komen wij amper mensen tegen. De zon schijnt op onze rug en al kletsend gaat het landschap aan ons voorbij. Het wisselt regelmatig, van bosrijk naar vlak landschap.

Dat de storm hier ook heeft huisgehouden is al snel duidelijk, ons pad word meerdere keren gedwarsboomd.

Storm, staatsbosbeheer, Omgewaaide boom, wandelroute

Omgewaaide boom

Wij vervolgen onze weg richting het plankenpad. Dat het water hoog staat in Nederland is wel gebleken de afgelopen weken. Nu weet ik natuurlijk niet hoeveel water er normaal onder het plankenpad staat, maar er is hier weinig land in zicht.. (oke, bekijk de foto) Dat is een beetje overdreven natuurlijk. Maar het is er wel nat. Supergaaf om dit op je wandeling te hebben. Op het plankenpad is gaas gemaakt zodat het niet glad is. Alhoewel, sommige plekken in de schaduw zijn wel een beetje veradelijk.

Staatsbosbeheer, Plankenpad, Dwingeloo, wandeling

Obstakel op het plankenpad door de storm.

Als wij alle planken hebben gehad lopen wij het laatste stuk over het brede pad weer terug naar ons startpunt. Daar wacht een heerlijk kopje koffie en heidekoek! Daar maken wij gewoon een traditie van!

Runkeeper, kilometers, wandelapp
Onze route, incl foutje.
Natuur, staatbosbeheer, bomen, omgevallen
Nog een omgewaaide boom

11 gedachten over “Wandelroute Boswandeling – Dwingelderveld

Voeg uw reactie toe

  1. Wat een mooie wandeling! Dat plankenpad lijkt mij echt geweldig. Ruim zes jaar geleden zijn wij daar ook eens wezen wandelen. Volgens mij ook vanaf dat startpunt. Toen waren ze dat hele gebied aan het aanleggen of opnieuw indelen en reden er constant grote trekkers af en aan. Lijkt mij leuk daar nog weer eens heen te gaan.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: