Blog

Jaaroverzicht Evenementen
Gepubliceerd op: 31 december 2017
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Geen categorie

In 2017 vonden er vijf interviews plaats over evenementen in Assen.

Organiseer jij in 2018 een leuk evenement in Assen? Stuur mij een mail (jeaninebijker@hotmail.com) zodat ik wellicht bij jou langskom met pen, papier en camera.

 • In en Om de boerderij fair Loon. 

‘Wat begon als grapje, is na 5 jaar uitgelopen naar een serieus evenement. Als bezoeker word je getrakteerd op 85 standhouders die uiteenlopende producten aanbieden, variërend van eten & drinken tot glasmozaïek. Maar ook houtenspeelgoed, handgeschilderde tassen en grafische vormgeving. Tevens is er een schoolproject over recycling.’

Interview; Lia – In en om de boerderij fair.

Loon, Boerderij, Boeren, Fair, Drenthe

Tijdens In en Om de boerderij fair in Loon.

 • Nationale museum week – Ons echte goud. 

‘Tijdens de nationale museum week zetten musea in heel Nederland de pronkstukken in de etalage.  In Assen betekend dat het meisje van Yde centraal staat. Zij is onderdeel van de vaste collectie van het Drents Museum. Het meisje van Yde werd slechts 16 jaar jong. In 1897 werd zij gevonden in het veen bij Yde, ze lag toen bijna 2000 jaar in het veen.

Om 16.00 begon de opening, veel mensen in Assen gaven aan deze oproep gehoor. Een mooie opkomst voor een bijzondere opening.’

(dit verslag verscheen ook op Nieuws in Assen)

Het verslag: Ons echte goud.

DSC04133

Ons echte goud. 

 • A Local Swim – Assen

‘Het organiseren van dat sport evenement smaakte naar meer, hij schakelde zoon Jurjen in om mee te helpen bij de organisatie van “A Local Swim” in Assen. Onlangs belde ik met Jurjen, hij vertelde dat het overlijden van een vriendin haar tante en de opening van het kanaal de aanleiding is om een local swim te organiseren. De local swim in Assen is een sponsor swim, ten gunste van ALS Nederland.’ 

Foto’s van dit evenement zijn gepubliceerd op Facebook/Jajofotografie

Het verslag: A Local Swim – Assen

met tekst

Deel van de flyer

 • Badeendenrace Assen 

‘De wereldwijde lions club bestaat dit jaar 100 jaar. In dat kader heeft de afdeling van Assen al meerdere acties gehouden, bloembollen verkoop en een postzegelactie. Al het ingezamelde geld komt ten goede aan ”het vergeten kind”. Voor de badeendenrace zijn 5000 loten te koop, op deze loten staan de nummers die overeenkomen met de nummers op de badeenden.

Op 10 juni gaan de badeenden racen in het stukje blauwe as tussen de sluis en de weiersbrug. Nu had ik verwacht dat er storm zou moeten opsteken om de eendjes in actie te zien maar niks blijkt minder waar. Ze worden voortgeholpen door de brandweer en de jeugdbrandweer van Assen. Op deze manier kan je ook kennismaken met de brandweer in Assen.’

Het verslag: Badeendenrace Assen

20170512_111924

Deel van de flyer

 • Kunst aan de Vaart 

‘Ik sprak Linda Vastenhout over het aankomende evenement. In deze sfeervolle luxe accommodatie aan de Vaart zijn de werken van meerdere kunstenaars te zien. Tijdens de twee dagen die kunst aan de Vaart duurt, zijn er cadeaubonnen te koop bij Linda, zodat jij een heerlijke overnachting in De Gouverneur cadeau kunt geven.

Als eye catcher op de voorkant van de flyer van dit evenement, staat een schilderij van Carolien van Olphen. Deze kunstenares kun je ontmoeten in De Gouverneur.’

‘Vanaf volgend voorjaar kan jij uit eten bij The Black Tie, een bar bistro in hartje Assen. De voorbereidingen voor deze nieuwe zaak in Assen zijn in volle gang. Deze droom van Liz Janssen komt na al die jaren eindelijk uit. Zij is een gedreven ”horecamens”. Nu deze droom gaat uitkomen, is er de mogelijkheid om alvast kennis maken met deze jonge spontane onderneemster. Tijdens Kunst aan de Vaart zal Liz gratis proeverijtjes weggeven. Een voorproefje op wat komen gaat.’

Het verslag: Kunst aan de Vaart

Boutique hotel, Assen, Stijlvol overnachten

De Gouverneur – Assen

 

 

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 143 andere abonnees

Geef een reactie

2 Reacties

 1. kool-family

  Wat een leuke evenementen. Ik wens je een prettig eindejaar en nog meer interessante evenementen in 2018.

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Dank je wel! Jullie ook een fijne dag en jaarwisseling gewenst. Tot in 2018!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Het boek van Marleen Hartog draagt de titel Skoftig, dat woord is in 2014 gekozen tot mooiste woord in het West-Fries, Skoftig. De betekenis is vet, cool of tof. Een positieve krachtterm dus. Skoftig is de eerste thriller van de in West Friesland geboren Marleen...

Lees meer
Persoonlijke update deel III

Persoonlijke update deel III

Tja, deze persoonlijke update had ik met alle liefde niet gescheven. Maar helaas kamp ik exact vandaag 6 maanden met de gevolgen van een herseschudding. Wat die gevolgen zijn? Ik neem je mee in mijn opgelopen schade & herstel. Er zijn inmiddels dagen waarvan ik...

Lees meer
Esmeer – Bos van de toekomst

Esmeer – Bos van de toekomst

Tussen Huis ter Heide & Veenhuizen in de kop van Drenthe ligt aan de stille kant van de Kolonievaart de wandeling Esmeer, als je met de auto komt ben je een paar 100 meter te gast op het fietspad, houd hier rekening mee. Het is een korte wandeling van 3km. Maar...

Lees meer

Pin It on Pinterest