Jaaroverzicht Interviews

Afgelopen januari besloot ik interviews te gaan doen. Eigenlijk had ik geen idee waar ik aan begon, hoe ik mensen moest bereiken, of ik dit überhaupt wel zou kunnen. Maar het leek mij leuk om startende ondernemers te spreken, een verhaal te maken en eventueel foto’s.  In 2017 heb ik 9 interviews gepubliceerd. Hoe ik dit heb aangepakt? mailtjes gestuurd, facebook Messenger gebruikt, visite kaartjes meenemen.

 • Leuk. 

‘In februari 2014  begon Angelina met haken omdat stichting early birds op haar pad kwam. Haar nicht beviel van een premature baby en daardoor besloot ze een vogeltje voor de stichting te haken, de pogingen die ze voor die tijd deed liepen uit op niks, maar voor dit goede doel moest het lukken.’ 

Interview: Angelina Leuk

dsc01662
Collectie wol van Leuk.
 • Angie Aardbei – Tattoo artist

‘De eerste tattoo’s kan je zetten op bijvoorbeeld varkenshuid wat je bij de slager kan halen. Angie vind dit echter zo vies dat ze het gaat leren op rubberen nep huid. Na een aantal oefen sessies waagt ze de stap en vraagt ze vrienden op wie ze kosteloos haar kunst mag uitproberen, ze staan hiervoor in de rij, ze had in plaats van 20 klanten er wel 40 kunnen krijgen’

Interview: Angie Aardbei

dsc02867
Tattoo artist Angie Aardbei
 • Well beingpraktijk Pura Vida.

‘In het verleden heeft Linda gewerkt in winkels en schoonheidssalons, nu de kinderen een beetje ouder zijn heeft ze het lef om haar eigen zaak te beginnen in een pand in het centrum van Assen. Ze heeft voor de toekomst van haar bedrijf hele leuke ideeën, bijvoorbeeld een high tea-spray tan party, of een make-up workshop ook liet ze het woord ladies night vallen.’

Interview: Linda – Pura Vida

 

dsc02884
Entree Well beingpraktijk Pura Vida.
 • Salon Meer dan mooi

‘Wat Kelly Jammer vind is dat ze weinig mannen in de salon  ziet, waarom het zo’n vrouwending is weet ze eigenlijk niet. Mannen verdienen net zo goed een beetje ontspanning,  meestal werken de mannen fulltime daardoor krijgt de huid veel te voortduren. Dus als je je man, zoon, vriend eens een origineel cadeau wil geven koop dan een cadeaubon bij Kelly. Gewoon een afspraak maken voor je man, zoon, vriend mag natuurlijk ook.’

 

Interview : Kelly – Meer dan mooi.

dsc02928
Meer dan mooi.
 • Marieni’s Sweet Bakery 

‘De taarten die Marieni maakt zijn allemaal op maat, dat wil zeggen de klant kiest het thema, en ze bouwt hem op vanaf nul. Aanstaande bruidsparen kunnen ook een proeverij doen om de smaak te bepalen. Sinds kort heeft ze een locatie waar ze haar proeverijen gaat doen. Namelijk bij Pura Vida in de zaak. Je kan Marieni ook tegen komen op beurzen en fairs. Onlangs stond ze bij de Kraammarkt in het ziekenhuis in Assen. Maar ook op een bruidsbeurs in Westerbork.’

Interview Marieni – Marieni’s sweet bakery

bruidstaart
Bruidstaart // Fotocredit Marieni
 • Boeren en Buren – De Buurderij 

‘Roely kwam een oproep tegen dat ze iemand zochten om Buurderij-verantwoordelijke te worden bij Boeren&Buren. Deze internationale organisatie die in 2011 begon in Frankrijk heeft inmiddels in België, Duitsland en nu ook in Nederland vestigingen. Lokale boeren leveren eigen producten. De leden kunnen de producten afhalen in een centraal gelegen locatie. Doordat Roely zelf chronische ziektes heeft en al langere tijd let op de toevoegingen in haar eten en biologisch eet, leek haar dit op haar lijf geschreven, onder het genot van een kopje koffie vertelt Roely enthousiast over haar eigen onderneming.’

Interview Roely – De Buurderij

Boeren en buren, afbeelding. Assen
afbeelding afkomstig van http://www.boerenenburen.nl
 • Pony Power training 

‘Een pony voelt heel goed aan wanneer de deelnemer écht grenzen aan geeft en zal dan ook niet luisteren als er een onzekere ”stop” gefluisterd wordt. Het is dan ook goed aan te voelen, door het kind, dat een stevige houding tegenover de pony effect zal hebben. Hierdoor leert een kind makkelijk dat hij zijn positie kan verstevigen, ook kan hij of zij dat thuis en op school toepassen waardoor het de zelfverzekerdheid vergroot.’

Interview Ieneke – Pony power

pony power, ponypowertraining, training,
Tijdens een training
 • De sociale winkel

‘Door de verandering van opzet komt het nu voor dat er vier mensen aan de kassa staan, waarvan er twee mensen kleding mee kunnen nemen zonder te betalen terwijl de andere twee wel betalen voor de aankopen. Dat is precies wat er bedoelt wordt met de sociale winkel. De mensen die na drie jaar gebruik te hebben gemaakt van de voedselbank maar nog niet helemaal uit de schuldsanering zijn, worden door de sociale winkel ondersteund, de sociale winkel ondersteund dan op een andere manier dan voedsel. De samenwerking met andere partijen in het veld is heel goed.’

Interview Marjan – De sociale winkel.

 

Winkel, budget, Meisjeskleding, Assen, Babykleding
De Sociale winkel

 

 • My Party Assen 

Compleet verzorgd of enkel de tafel aankleding? Alles is mogelijk, via de website kan jij exact aangeven wat jij nodig hebt voor het feestje. Ook kan je kiezen tussen twee locaties, bij jou thuis of ín het MFA Kloosterveen. Er zijn verschillende ruimtes in het MFA waar feestjes gehouden kunnen worden. Bijvoorbeeld de danszaal met veel spiegels, perfect voor het ”modellen” feestje.

Interview Mariël. – My Party Assen 

Frozen, kinderfeestje, thema Assen
http://www.MyPartyAssen.nl

 

Tijdens het maken van deze blog dringt het langzaam tot mij door. Ik heb alleen maar vrouwen geïnterviewd. Hoe kan dat? Wie het weet mag het zeggen!

Dus Oproepje…… Ondernemende mannen: Meld je.

Tien interviews samengevat in één blog. Ik wil alle bovengenoemde ondernemende vrouwen enorm bedanken voor de tijd, kopjes koffie, lekkere hapjes en gezelligheid! Ik vind het heel leuk jullie ontmoet te hebben!

In 2018 pak ik de draad weer op en ga door met deze interviews. Ben jij of ken jij een ondernemer die hiervoor in aanmerking komt? Mail gerust naar jeaninebijker@hotmail.com

7 gedachten over “Jaaroverzicht Interviews

Voeg uw reactie toe

 1. Dank voor je reactie! Ik zit al een hele tijd te scrollen in mijn Facebookgroep “Creatieve mensen” en nu kan ik betreffende man niet vinden! Er zijn daar een aantal mannen lid, misschien wil je ze zelf daar nalopen.
  De man die ik zocht doet iets met dots. Stippen dus. Spijkers in blokken hout die met verf mooie figuren opleveren.
  Mocht ik em alsnog vinden, verneem je dat van me.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: