Blog

3x kerstmarkt πŸŽ„
Gepubliceerd op: 12 december 2017
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Dagje uit | Persoonlijk

Het is eindelijk zover. De gezelligheid van de kerst, December en markten. Ons oog viel dit keer op de kunst- en kerstmarkt in Ootmarsum. Echter, Ootmarsum ligt dicht bij Denekamp en Denekamp ligt vlak bij Nordhorn. Je voelt hem aankomen..

Kunst- en kerstmarkt Ootmarsum

Wij rijden van Drenthe naar Twente. Van groen naar wit, van noord naar oost. Wat een laag sneeuw ligt daar, in verhouding met Drenthe. De kerstsfeer verhoogt per kilometer. Wij parkeren op de grote parkeerplaats net buiten het dorp. Het is koud, regenachtig of is het sneeuw? Sjaal om handschoenen aan en gaan.

Kerstmarkt - Ootmarsum - Sneeuw - Kerst.

Witte daken in Ootmarsum

Ootmarsum is een geweldig leuk dorpje. Heel artistiek, kleurrijk. Veel beelden buiten. Wij lopen de markt op, de eerste die wij zien is de kerstman. Dat begint goed. Er zijn winkeliers die een kraam hebben voor de winkel, maar ook ondernemers die hun waar aan de man willen brengen. Hier en daar proeven we wat lekkers. We struinen de winketjes en galleries door.

Ootmarsum, kerst, kerstmarkt, Winter.

De straatjes zien er gezellig uit met de kramen en verlichting.

Wij horen in een winkel dat de drukte wat tegenvalt. En dat het vooral druk is in de kroegjes. Wij gaan onverstoorbaar door met shoppen (en opwarmen) in de boetiekjes. Drinken chocolademelk op het plein. Het zangkoor brengt gezellige kerstliederen ten gehore. Kortom, aanrader!

Kerstman, kerstmarkt, kerst.

De kerstman!

Denekamp – Oosterik

De tweede stop van vandaag is Denekamp, het grote tuincentrum Oosterik wat volgens ons met kerst toch een feestje moet zijn, bovendien willen wij graag iets eten en dat kan je prima doen in het restaurant.

Als wij met de roltrap naar boven gaan zien wij daar een aantal leuke kerstshow’s. Zingende rendieren, een pratende boom. Alles te activeren door een druk op de knop. Super leuk voor de kids natuurlijk.

Kerstmarkt, kerstmarkt, sfeervol, Denekamp, Oosterik

Bovenaan de roltrap

De kerstbomen gaan hier als zoete broodjes over de toonbank, dat is het gedeelte waar het erg druk is. Wij slalommen tussen de mensen door om te kijken bij de nagebouwd elfstedentocht. Dat is echt leuk gedaan. En erg herkenbaar. De Sneekerpoort, de toren uit Leeuwarden, zwarte pieten in Dokkum, say what..? ja echt. πŸ™ˆ

De kerststallen kan je krijgen in alle vormen, kleuren, maten, samenstellingen en prijzen. Nooit bedacht dat dat zou bestaan.

Schaatsen, elfstedentocht, Miniatuur

De schaatsers in miniformaat schaatsen stug door.

Wij eten een patatje en besluiten om nog 8 km verder te rijden richting de dierentuin in Nordhorn.

Nordhorn – Dierentuin – kerstmarkt

Vorig jaar zijn wij hier ook geweest, wij vonden het zo leuk dat we nog eens een rondje zijn gaan lopen. De entree was in tegenstelling tot vorig jaar nu €2,- maar dat is het meer dan waard wat mij betreft.

Zij weten wel hoe je lampjes op moet hangen om het gezellig te krijgen. Zo goed gedaan. Echt heel sfeervol. De kerststal is er ook weer, je kan hier een wenskaarsje aansteken. Het staat prachtig alle flikkerende vlammetjes bijelkaar. Het is een drukte van belang op het plein waar veel te eten en te drinken is. Detail, wij vinden alleen alcoholisch drankjes. Geen koffie of chocolade melk kunnen ontdekken. Het zal er ongetwijfeld wel zijn. Ergens.

Kerstmarkt. Nordhorn, Tierpark

Tussen de lampjes.

Na een leuke middag en begin van de avond rijden wij weer richting huis. 3 in 1 het kan prima, alle drie erg anders. Maar wij hebben ervan genoten.

Kraam, Kerst, Nordhorn,

Gezellige kramen in Nordhorn

Nordhorn, Tierpark, Kerstmarkt

Sfeervolle markt

Tierpark, Vuurkorf, Kerstmarkt, Nordhorn

Vuurkorf in stijl.

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 144 andere abonnees

Geef een reactie

7 Reacties

 1. De Gans (Marije)

  Heerlijk en sfeervol. Wij willen binnenkort naar de kerstmarkt in Leer. Nog nooit geweest.

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Heel goed idee, naar Leer! Erg leuk stadje, en gezellige kerstmarkt. Veel plezier alvast.

   Antwoord
   • De Gans (Marije)

    Het sfeertje is er in de zomer al zo leuk…dit wil ik niet missen πŸŒŸπŸŽ„πŸŒŸ

    Antwoord
 2. Villasappho

  Jammer dat het allemaal zo ver weg is maar wat een sfeerfoto’s. Ik bezoek graag kerststallen das mijn sfeerding.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. jajofotografie - […] aanloop naar kerst geef ik een 11. De trouwe lezer weet dat ik gek ben op kerstmarkten, en al…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Blogtour: Marleen Hartog – Skoftig

Het boek van Marleen Hartog draagt de titel Skoftig, dat woord is in 2014 gekozen tot mooiste woord in het West-Fries, Skoftig. De betekenis is vet, cool of tof. Een positieve krachtterm dus. Skoftig is de eerste thriller van de in West Friesland geboren Marleen...

Lees meer
Persoonlijke update deel III

Persoonlijke update deel III

Tja, deze persoonlijke update had ik met alle liefde niet gescheven. Maar helaas kamp ik exact vandaag 6 maanden met de gevolgen van een herseschudding. Wat die gevolgen zijn? Ik neem je mee in mijn opgelopen schade & herstel. Er zijn inmiddels dagen waarvan ik...

Lees meer
Esmeer – Bos van de toekomst

Esmeer – Bos van de toekomst

Tussen Huis ter Heide & Veenhuizen in de kop van Drenthe ligt aan de stille kant van de Kolonievaart de wandeling Esmeer, als je met de auto komt ben je een paar 100 meter te gast op het fietspad, houd hier rekening mee. Het is een korte wandeling van 3km. Maar...

Lees meer

Pin It on Pinterest