3x kerstmarkt 🎄

Het is eindelijk zover. De gezelligheid van de kerst, December en markten. Ons oog viel dit keer op de kunst- en kerstmarkt in Ootmarsum. Echter, Ootmarsum ligt dicht bij Denekamp en Denekamp ligt vlak bij Nordhorn. Je voelt hem aankomen..

Kunst- en kerstmarkt Ootmarsum

Wij rijden van Drenthe naar Twente. Van groen naar wit, van noord naar oost. Wat een laag sneeuw ligt daar, in verhouding met Drenthe. De kerstsfeer verhoogt per kilometer. Wij parkeren op de grote parkeerplaats net buiten het dorp. Het is koud, regenachtig of is het sneeuw? Sjaal om handschoenen aan en gaan.

Kerstmarkt - Ootmarsum - Sneeuw - Kerst.
Witte daken in Ootmarsum

Ootmarsum is een geweldig leuk dorpje. Heel artistiek, kleurrijk. Veel beelden buiten. Wij lopen de markt op, de eerste die wij zien is de kerstman. Dat begint goed. Er zijn winkeliers die een kraam hebben voor de winkel, maar ook ondernemers die hun waar aan de man willen brengen. Hier en daar proeven we wat lekkers. We struinen de winketjes en galleries door.

Ootmarsum, kerst, kerstmarkt, Winter.
De straatjes zien er gezellig uit met de kramen en verlichting.

Wij horen in een winkel dat de drukte wat tegenvalt. En dat het vooral druk is in de kroegjes. Wij gaan onverstoorbaar door met shoppen (en opwarmen) in de boetiekjes. Drinken chocolademelk op het plein. Het zangkoor brengt gezellige kerstliederen ten gehore. Kortom, aanrader!

Kerstman, kerstmarkt, kerst.
De kerstman!

Denekamp – Oosterik

De tweede stop van vandaag is Denekamp, het grote tuincentrum Oosterik wat volgens ons met kerst toch een feestje moet zijn, bovendien willen wij graag iets eten en dat kan je prima doen in het restaurant.

Als wij met de roltrap naar boven gaan zien wij daar een aantal leuke kerstshow’s. Zingende rendieren, een pratende boom. Alles te activeren door een druk op de knop. Super leuk voor de kids natuurlijk.

Kerstmarkt, kerstmarkt, sfeervol, Denekamp, Oosterik
Bovenaan de roltrap

De kerstbomen gaan hier als zoete broodjes over de toonbank, dat is het gedeelte waar het erg druk is. Wij slalommen tussen de mensen door om te kijken bij de nagebouwd elfstedentocht. Dat is echt leuk gedaan. En erg herkenbaar. De Sneekerpoort, de toren uit Leeuwarden, zwarte pieten in Dokkum, say what..? ja echt. 🙈

De kerststallen kan je krijgen in alle vormen, kleuren, maten, samenstellingen en prijzen. Nooit bedacht dat dat zou bestaan.

Schaatsen, elfstedentocht, Miniatuur
De schaatsers in miniformaat schaatsen stug door.

Wij eten een patatje en besluiten om nog 8 km verder te rijden richting de dierentuin in Nordhorn.

Nordhorn – Dierentuin – kerstmarkt

Vorig jaar zijn wij hier ook geweest, wij vonden het zo leuk dat we nog eens een rondje zijn gaan lopen. De entree was in tegenstelling tot vorig jaar nu €2,- maar dat is het meer dan waard wat mij betreft.

Zij weten wel hoe je lampjes op moet hangen om het gezellig te krijgen. Zo goed gedaan. Echt heel sfeervol. De kerststal is er ook weer, je kan hier een wenskaarsje aansteken. Het staat prachtig alle flikkerende vlammetjes bijelkaar. Het is een drukte van belang op het plein waar veel te eten en te drinken is. Detail, wij vinden alleen alcoholisch drankjes. Geen koffie of chocolade melk kunnen ontdekken. Het zal er ongetwijfeld wel zijn. Ergens.

Kerstmarkt. Nordhorn, Tierpark
Tussen de lampjes.

Na een leuke middag en begin van de avond rijden wij weer richting huis. 3 in 1 het kan prima, alle drie erg anders. Maar wij hebben ervan genoten.

Kraam, Kerst, Nordhorn,
Gezellige kramen in Nordhorn
Nordhorn, Tierpark, Kerstmarkt
Sfeervolle markt
Tierpark, Vuurkorf, Kerstmarkt, Nordhorn
Vuurkorf in stijl.

8 gedachten over “3x kerstmarkt 🎄

Voeg uw reactie toe

  1. Pingback: jajofotografie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: