De maand November 2017

De dagen worden korter, sinterklaas is weer in het land. November zoals het hoort te zijn. In dit maandoverzicht zie je wat je hebt gemist als je mij nog niet op Facebook volgt. (doen dus.. ;-)) En een linkje naar de blogjes van afgelopen maand. 

Op 5 november heb ik foto’s geplaatst op mijn Facebook pagina die eigenlijk in het laatste weekend van oktober op Urk zijn gemaakt, het vissersdorpje is zeer fotogeniek als je het mij vraagt. Blogster Paulien bezocht Urk in wintersferen. Het verslag op haar blog ”Waar was Paulien” is ook het lezen waard.

Foto’s van Urk:

De Maand November - Urk - Vuurtoren
De vuurtoren van Urk.
Monument, Urk, November, Windmolens
Het monument van Urk, voor de omgekomen vissers.

INTERVIEW:

In november heb ik twee interviews gepubliceerd. Ze zijn zeer verschillend van aard, maar beide leuke ontmoetingen. De eerste is het verhaal van Marjan. Zij start 11 jaar geleden met de weggeefwinkel in Assen, inmiddels is het een nieuw concept namelijk een winkel voor iedereen met bijzondere verhalen en….. een sinterklaasfeest.

Het hele interview lees je hier : De Sociale Winkel

Het tweede interview was met Mariël van My Party Assen. Sinds 2016 organiseert Mariël verjaardagfeestjes voor kinderen. Zij regelt het hele feest, op locatie of bij jou thuis. Van Frozen tot een discofeest voor de hele klas. Er is van alles mogelijk.

Het hele interview met Mariël lees je hier: My party – Assen


SINTERKLAAS

Op 18 november was het dan eindelijk zover, na een zware storm op zee en overboord geslagen pakjes zette sinterklaas voet aan wal. Samen met zijn gevolg en paard Americo deed hij een tour door Assen.

Sinterklaas, Intocht, Assen November
Sinterklaas

Piet, sinterklaas, Inntocht, Assen, November

Panterpiet, Intocht Assen, Sinterklaas, November
Panterpiet.

Panterpiet heeft haar eigen pagina op Facebook. Via deze link kan je haar volgen!

Sinterklaas, Dag hoor, Intocht Assen, November
Dag hoor!

MUSEUM

Ook twee blogjes over musea in de maand november.

De eerste blog ging over de Fries Jopie Huisman. In het stadje Workum is nu zijn museum gevestigd. Hij kreeg dit museum toen hij nog leefde, inmiddels is hij niet meer onder ons, maar leeft hij voort door dit mooie museum.

De beleving van mijn bezoek vind je hier: Jopie Huisman Museum – Workum

Het tweede museum wat wij bezochten was het Noordelijk Scheepvaart Museum in Groningen. Dit middeleeuwse pand huisvest het museum dat begint rond de hanze periode in 1470. Je dwaalt door de tijd van de scheepvaart en de scheepsbouw.

De beleving van ons bezoek vind je hier: Noordelijk Scheepvaart Museum – Groningen


IN DE MEDIA. 

Als Gastreporter voor het gezinsblad schreef ik mijn eerste bijdrage over de Theatertapas. Een mogelijkheid van het theater in Assen om voorafgaande aan een voorstelling lekker te eten. De reportage lees je hier: Theatertapas

De volgende bijdrage komt aankomende woensdag in de krant, en online.

Mijn buurt Assen is een nieuwssite van kleinschalig nieuws, de opendag van de brandweerkazerne is daar één van. Maar ook nieuws wat in de verschillende wijken speelt komt hier online.

Voor de opendag van de nieuwe brandweerkazerne nam ik mijn camera mee en deed verslag: Opendag brandweerkazerne Assen-Oost. 

Opendag, Brandweerkazenre Assen - oost. November

Brandweer Assen, November, Openhuis


PLANNEN DECEMBER

Het kan niet missen zoals je vorig jaar hebt kunnen lezen, het bezoeken van een kerstmarkt is een must. Maar ook de nieuwe expositie ”The American Dream” in het Drents Museum staat op mijn to do list voor december. Als je Assen binnenkomt via de Vaart dan zie je ons eigen vrijheidsbeeld staan, met haar blikje bruine bonen in de hand.

The Americam Dream, Vrijheidsbeeld, Drents Museum
Asser Statue of liberty

 

 

 

2 gedachten over “De maand November 2017

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: