De sociale winkel -Assen

Het is bijna sinterklaastijd een periode vol gezelligheid, warme chocolademelk, liedjes zingen en cadeautjes. Dit laatste is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom startte Marjan IJzerman, vanuit stichting budgetsupport Assen, 11 jaar geleden het sinterklaasfeest voor mensen voor wie cadeautjes niet betaalbaar zijn.

Ik ontmoet Marjan in haar winkel aan de Fokkerstraat 24 in Assen. zij vertelt wat er is veranderd aan de opzet van de Sociale winkel, ”Eerst gaven we alleen maar weg en nu is iedereen welkom. Tegen zeer lage prijzen verkopen we. Wat niet is veranderd: mensen die financiële problemen kennen krijgen nog steeds alles gratis. Dit wordt in een eenvoudig systeem bijgehouden. Bijkomend voordeel is dat men er nu ook speelgoed en andere zaken kan kopen”.  Er is naast speelgoed ook (positie)kleding, schoenen, sieraden te koop. Het pand is ingedeeld in verschillende ruimtes en de gang is ook goed in gebruik. Kinderkleding, jongens en meisjes, maar ook is er een mannenafdeling.

De sociale winkel

Als jij een man bent die kleding over heeft mag jij het ook komen brengen. Het is echt apart om te zien wat het verschil in mannen en vrouwen kleding is. De conclusie van Marjan is: Mannen dragen kleding totdat het kapot is, vrouwen kopen simpelweg veel meer.

Herenkleding, Winkelen, Overhemd, Assen
De heren afdeling

 

Door de verandering van opzet komt het nu voor dat er vier mensen aan de kassa staan, waarvan er twee mensen kleding mee kunnen nemen zonder te betalen terwijl de andere twee wel betalen voor de aankopen. Dat is precies wat er bedoelt wordt met de sociale winkel. De mensen die na drie jaar gebruik te hebben gemaakt van de voedselbank maar nog niet helemaal uit de schuldsanering zijn, worden door de sociale winkel ondersteund, de sociale winkel ondersteund dan op een andere manier dan voedsel. De samenwerking met andere partijen in het veld is heel goed.

Sinterklaasfeest

Advies van Marjan ” Kom alsjeblieft binnen lopen bij de Sociale winkel en leg je situatie uit. Wellicht kom jij ook in aanmerking voor het sinterklaasfeest.”

De mensen die in aanmerking komen voor het sinterklaasfeest moeten in de winkel een papier komen invullen. Daar staat op op welke tijd en dag je wordt verwacht om te komen shoppen. Dit is enkel voor ouders. We willen garant staan dat pakjesavond gevierd kan blijven worden. We pakken alle cadeaus in Sinterklaaspapier met een sticker van het desbetreffende kind.  De cadeautjes hebben een educatieve insteek. Zodat kinderen kunnen lezen, puzzelen of met het hele gezin een spelletje kunnen doen. Het sinterklaas feest is voor nog gelovende kinderen t/m groep 4 van de basisschool. Daarnaast worden oudere broers en zussen niet vergeten.

Winkel, budget, Meisjeskleding, Assen, Babykleding
De kinder afdeling

 

Inschrijven kan tot uiterlijk woensdag 29 november in de sociale winkel aan de Fokkerstraat 24. (Achter de kringloopwinkel het struunhuus)

Het sinterklaasfeest zal plaats vinden op 1 en 2 december.

Voor meer informatie like De Sociale Winkel op Facebook. En/of de Facebook pagina van budgetsupport 

Nog beter, bezoek de sociale winkel aan de Fokkerstraat 24. Je mag kleding, schoenen, goed uitziende en complete spelletjes brengen gedurende de openingstijden. Waar ook nog vraag naar is zijn cadeautjes voor oudere jongens, zeg maar de grote broers in het gezin. Denk aan een geurtje, cadeausetje met deo. Als je dat hebt liggen van je vorige verjaardag of iets anders wat bij die doelgroep past en je wil wat schenken: Fokkerstraat 24.

Voor het inbrengen van goederen zijn er speciale openingstijden:

dinsdag van 13.00 – 15.00 uur en de donderdag van 09.00 – 11.00

Assen, Dameskleding, Budget, Shoppen
De Dames afdeling.

 

 

5 gedachten over “De sociale winkel -Assen

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: