Wildlands – Emmen
Wildlands – Emmen

Op de dag dat mijn man 40 werd, stond er ’s avonds een surprise party gepland. Zaak om de dag lekker te vullen met leuke activiteiten. De nacht voor zijn verjaardag brachten we door in een boomhut in Odoorn. Op zijn verjaardag bezochten wij Wildlands in Emmen.

Wildlands in Emmen stond al sinds de opening op onze to-do lijst. We hoorden verschillende verhalen, van geweldig tot iets minder geweldig. Tijd om het zelf te gaan beleven.

Na een heerlijk ontbijtje in onze boomhut zijn wij naar Emmen gereden. Wij waren erg verrast door het plein wat er voor Wildlands is aangelegd, onwijs ruim en open. Echt heel mooi. Eenmaal binnen hebben wij een plattegrond gepakt en zijn wij begonnen bij Nortica. De aankleding van het park in de Nortica is heel realistisch. Dit geldt, merken we later, voor het hele park. De winterkou voel je bijna om je heen waaien. De pinguïns zijn erg leuk, eigenwijze beestjes. Zo erg zelfs dat ze dapper op ons af kwamen lopen.

Eildlands, Emmen, Pinguin, Nortica

Kijk dit eigenwijze koppie nou..

Helaas zijn de ijsberen niet in het zicht als wij er zijn. Daar keken wij wel naar uit. Wij gaan via de beneden verdieping, waar je onderwater kan kijken, weer terug naar de pinguïns. Als wij weer op het beginpunt zijn dan gaan we voor het volgende werelddeel Serenga.

Deze entree van de serenga is groots en meeslepend. Een prachtig verhaal over Momma Dunia, als parkranger en grondlegger van de Serenga, komt zij regelmatig weer terug in dit mooie werelddeel. Wij kijken eerst bij de mooie geiten in het Dogodorp. Wij vervolgen onze weg naar de Prairiehondjes. Zij hebben echt enorm veel ruimte. Leuke beestjes die druk aan het werk waren.

Prairiedog, Wildlands, Emmen, Serenga.

Kiekeboe

Wij lopen langs de nijlpaarden, naar de leeuwen. Wat een toffe beesten! De manen wapperen in de wind. De hoofdjes van de kleine welpjes piepen boven de bulten van het terrein uit.

Leeuwen, Leeuwin, Emmen, Wildlands

Ook grote katten geven kopjes.

De Koeien die je tegen komt als jij je weg vervolgd zijn lief. Het zijn eigenlijk geen koeien vertelde Assisi, ze heten zeboe en ze wonen in de zeboekraal. Naast dit verblijf, waar je in kan lopen en kan knuffelen, vertrekt de safari. Assisi kom je tegen op zijn fiets. Een gezellige vent. Heel fotogeniek ook. kijk:

Serenga, Assisi, Wildlands in Emmen

Assisi!

Wij hebben de safari ook gemaakt. Super leuk gedaan. Een mooi ritje dicht bij de dieren, die eigenlijk wel wat langer had mogen duren. Voor de kinderen is het spannend gemaakt. Dit gedeelte vond ik zelf het mooist, met de giraffes en neushoorns.

Giraffen, Safari, Emmen

Steek maar rustig over hoor..

De laatste wereld die je kan bezoeken in de Jungola. De aangename temperatuur valt als een warme deken om je heen. De vlinders fladderen hier rustig om ons heen. Er zijn er echt genoeg te vinden. In het volgende deel worden wij welkom geheten door de ringstaartmaki’s. We ontdekken al snel de  bootjes die hier varen. Ook hier maken ze er echt een spannende tour van!

Jungola, Emmen, Dierentuin, Adventure

De details op de bootjes zijn heel leuk.

Wij hebben ons goed vermaakt gedurende de dag. Wij zijn vier uur zoet geweest. Het is echt een beleving om heen te gaan. Denk breeder dan een dierentuin. Kinderen (eigenlijk iedereen) gaan hier iets beleven.

Welke dierentuin is jouw favoriet? Laat het weten (met evt linkje) in de reactie! Ik ben benieuwd.

 

 

Leeuwen, oren, wildlands, emmen, schattig

Deze kan ik jullie niet onthouden.. Zo lief!

Geef een reactie

8 Reacties

 1. verawandelt

  Dag Jeanine, ik heb al veel dierentuinen bezocht. Ook de voormalige dierentuin in Emmen, maar Wildlands staat nog op mijn lijstje. Mooi verslag van Wildlands. Op dit moment is Blijdorp mijn favoriete dierentuin. Een park met veel zorg ingericht. Fijn weekend!

  Antwoord
 2. 31flowers

  Leuk verslag en prachtige foto’s! Het is ook echt een mooi park! Voor kleine kinderen is alles wel ver lopen. Ik houd vooral van afwisseling. Vorig jaar zijn we naar wildlands geweest, dit jaar naar Amersfoort. Volgend jaar weer wat anders 🙂

  Antwoord
 3. natuurfreak

  Wat een fijn relaas van jullie bezoek aan Wildlands

  Antwoord
 4. LiefsCarolien

  Onwijs mooie fotos! Ik ben vorig jaar met vriendinnen naar Wildlands geweest.

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Dank je wel. Vond jij het ook leuk? Je hebt een leuke blog, ik volg. 😄

   Antwoord
   • LiefsCarolien

    Het was toen net open. Vond het vooral heel speciaal, en uniek.
    Dankjewel! Leuk om te horen.

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. De maand oktober 2017 – jajofotografie - […] tweede blog is een verslag van ons bezoek aan Wildlands in Emmen, Ter ere van mijn man zijn 40e…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest