Blog

Pony Power – Annen
Gepubliceerd op: 10 oktober 2017
Geplaatst door: Jeanine Bijker
Categorie: Geen categorie

In Annen ging op woensdag 18 oktober de Pony Power cursus van start. Tijdens deze introductiemiddag was ik aanwezig om mee te kijken met de Pony Power training. De training is voor kinderen vanaf 6 jaar en het is een cursus voor de sociale emotionele ontwikkeling.

Zoals de naam al doet vermoeden is het een training met pony’s. De twee shetlanders “Bonnie en Tommie” zien er aandoenlijk uit. Ze zijn onmisbaar om de training te laten slagen. Een pony voelt namelijk heel goed aan wanneer de deelnemer écht grenzen aan geeft en zal dan ook niet luisteren als er een onzekere ”stop” gefluisterd wordt. Het is dan ook goed aan te voelen, door het kind, dat een stevige houding tegenover de pony effect zal hebben. Hierdoor leert een kind makkelijk dat hij zijn positie kan verstevigen, ook kan hij of zij dat thuis en op school toepassen waardoor het de zelfverzekerdheid vergroot.

Pony power, Pony, Training, Kinderen, zelfverzekerdheid

Met samenwerken haal je de overkant.

Samenwerken en overleggen met andere kinderen in de groep is een onderdeel van de training. Ik was bij een voorbeeldsessie waarbij de kinderen samen een plan moesten maken voor ze gingen handelen. De pony moest langs enkele hindernissen om de overkant te behalen, het samenwerken tussen de kids maakt dit mogelijk. Erg leuk om te zien dat de kinderen trots zijn als het lukt. Tijdens deze voorbeeldsessie kwam de regen werkelijk met bakken uit de hemel (vandaar binnen), normaal zijn alle trainingen in de buitenbak, ook dat is een bewuste keus. Buiten zijn is gezond en goed voor je.

pony power, ponypowertraining, training,

Ook hier is de overkant al in zicht.

Alle oefeningen die worden gedaan zijn naast een pony, onder begeleiding van gediplomeerde en ervaren coaches. Alle deelnemers krijgen een eigen persoonlijk pony power boek, hierin is elke les een hoofdstuk met een eigen thema. Dit boek zal een leidraad zijn naar een einddoel met meer zelfvertrouwen en het kunnen aangeven van grenzen. Wat een toegevoegde waarde is om ook thuis het boek te gebruiken. Het boek is een instrument voor de ouders om de groei van het kind mee te maken. Doormiddel van de training komt de power van het kind naar boven.

pony power, boek, training, coaching

Het persoonlijke pony power boek

Alle lessen zijn op woensdagmiddag en de hele training bestaat uit vijf lessen. De groepen bestaan uit maximaal zes deelnemers. Alleen bij de laatste les zullen de ouders aanwezig mogen zijn. Er is voor deze training nog plek voor twee kinderen.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Ieneke van Weringh

info@zorgboerderijannen.nl / www.zorgboerderijannen.nl 

Ook via Facebook kan je op de hoogte blijven van de zorgboerderij in Annen.

 

Blijg op de hoogte

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Voeg je bij 145 andere abonnees

Geef een reactie

3 Reacties

  1. Jelly Bijker

    Sterk verhaal, geweldig dat het op zo’n natuurlijke en mooie manier kan, Het lijkt me een win-win situatie!

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. De maand oktober 2017 – jajofotografie - […] je wellicht opgevallen, er zijn weinig blogs geschreven deze maand. Het waren er maar twee Pony Power – Annen was er…
  2. Jaaroverzicht Interviews – jajofotografie - […] Interview Ieneke – Pony power […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JAJOFOTOGRAFIE

Persoonlijk blog

Gastblog – de natuur in met: Sandra van Boggelen

Gastblog – de natuur in met: Sandra van Boggelen

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer
GASTBLOG: VERHUIZEN OP KLEUR! @HOUSZ

GASTBLOG: VERHUIZEN OP KLEUR! @HOUSZ

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer
Gastblog: Het huis verbouwen – Yamie Sparidaans

Gastblog: Het huis verbouwen – Yamie Sparidaans

Al een tijdje speel in met de gedachte om ruimte in te richten voor een gastblog. Tijdens het vernieuwen van mijn website is deze optie dan ook echt toegevoegd. Het lijkt mij zo leuk om meer mensen een stem te geven hier. Onderaan deze pagina vind je de opties om je...

Lees meer

Pin It on Pinterest