Pony Power – Annen

In Annen ging op woensdag 18 oktober de Pony Power cursus van start. Tijdens deze introductiemiddag was ik aanwezig om mee te kijken met de Pony Power training. De training is voor kinderen vanaf 6 jaar en het is een cursus voor de sociale emotionele ontwikkeling.

Zoals de naam al doet vermoeden is het een training met pony’s. De twee shetlanders “Bonnie en Tommie” zien er aandoenlijk uit. Ze zijn onmisbaar om de training te laten slagen. Een pony voelt namelijk heel goed aan wanneer de deelnemer écht grenzen aan geeft en zal dan ook niet luisteren als er een onzekere ”stop” gefluisterd wordt. Het is dan ook goed aan te voelen, door het kind, dat een stevige houding tegenover de pony effect zal hebben. Hierdoor leert een kind makkelijk dat hij zijn positie kan verstevigen, ook kan hij of zij dat thuis en op school toepassen waardoor het de zelfverzekerdheid vergroot.

Pony power, Pony, Training, Kinderen, zelfverzekerdheid
Met samenwerken haal je de overkant.

Samenwerken en overleggen met andere kinderen in de groep is een onderdeel van de training. Ik was bij een voorbeeldsessie waarbij de kinderen samen een plan moesten maken voor ze gingen handelen. De pony moest langs enkele hindernissen om de overkant te behalen, het samenwerken tussen de kids maakt dit mogelijk. Erg leuk om te zien dat de kinderen trots zijn als het lukt. Tijdens deze voorbeeldsessie kwam de regen werkelijk met bakken uit de hemel (vandaar binnen), normaal zijn alle trainingen in de buitenbak, ook dat is een bewuste keus. Buiten zijn is gezond en goed voor je.

pony power, ponypowertraining, training,
Ook hier is de overkant al in zicht.

Alle oefeningen die worden gedaan zijn naast een pony, onder begeleiding van gediplomeerde en ervaren coaches. Alle deelnemers krijgen een eigen persoonlijk pony power boek, hierin is elke les een hoofdstuk met een eigen thema. Dit boek zal een leidraad zijn naar een einddoel met meer zelfvertrouwen en het kunnen aangeven van grenzen. Wat een toegevoegde waarde is om ook thuis het boek te gebruiken. Het boek is een instrument voor de ouders om de groei van het kind mee te maken. Doormiddel van de training komt de power van het kind naar boven.

pony power, boek, training, coaching
Het persoonlijke pony power boek

Alle lessen zijn op woensdagmiddag en de hele training bestaat uit vijf lessen. De groepen bestaan uit maximaal zes deelnemers. Alleen bij de laatste les zullen de ouders aanwezig mogen zijn. Er is voor deze training nog plek voor twee kinderen.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Ieneke van Weringh

info@zorgboerderijannen.nl / www.zorgboerderijannen.nl 

Ook via Facebook kan je op de hoogte blijven van de zorgboerderij in Annen.

 

5 gedachten over “Pony Power – Annen

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: