Speciale overnachting – Odoorn
Speciale overnachting – Odoorn

Weken van voorbereidingen gingen vooraf aan de dag waarom op ik manlief een verrassing gaf. Hij werd 40 en dat moest hij weten ook. Het praktische deel van dit uitje was op zijn werk snel geregeld. Het onderkomen verzinnen was ook leuk om te doen. Weet jij hoeveel opties er zijn? Wijnvaten. Indiaanse tenten. Plaggehutten. Mijn keus is gevallen op een boomhut, op camping de Vlintenholt in Odoorn.

De zoektocht.

Mijn zoektocht naar een leuke locatie begon online, er was echt heel veel keus. Normaal gesproken als wij een nachtje weggaan kiezen we voor een hotel of bed & breakfast. Maar een speciaal verrassingsnachtje vraagt om een speciaal plekje. De boomhut heb ik samen met mijn moeder een paar weken voor zijn verjaardag bekeken.  Ook hebben ze op de Vlintenholt een Legertruck (Ook super gaaf!) en een vlintkeet. De keuze was best nog lastig. Toch koos ik voor de boomhut. Lekker wakker worden op hoogte tussen de boomtakken.

De verrassing.

Op de dag voor Peter zijn verjaardag heb ik hem met een smoes (hij had ineens een training op de middag dat ik hem ging ophalen, en gooide bijna roet in het eten) naar mijn opa en oma. Zijn gezicht was onbetaalbaar, zijn eerste reactie ” Owjee, wat gaan we nu doen” ook. We zijn in de auto gestapt en naar Odoorn gereden. Voor hem dus een verrassing tot we de op de goede plek aankwamen.

De boomhut.

Activiteiten in de omgeving.

Natuurlijk regende het bij aankomst, diegene die vaker mijn blog leest kan inmiddels weten dat het vaak regent als wij uitjes hebben.

We werden vriendelijk ontvangen in een mooie receptie waar je veel informatie kan vinden over verschillende uitjes. Ook kan je bij de receptie broodjes bestellen voor de volgende ochtend. Wij kregen de tip om het bos in te gaan en een wandeling te maken naar Poolshoogte. Beklim ook vooral de uitkijktoren. Zo zijn wij het bos ingelopen, onderstaande prachtige paddenstoelen kwamen wij tegen.

Paddenstoelen, staatsbosbeheer, wandeling, odoorn

Paddenstoelen

Toen wij de paddenstoelen gepasseerd waren kwamen we uit bij een hele hoge uitkijktoren, laat mijn man nou toevallig hoogtevrees hebben. Toch is hij naar boven geklommen en snel gekeken hoe mooi het was en nog sneller weer naar beneden gerent (bijna dan). Wij vonden het een erg mooi bos, anders dan in Assen. Met veel groen door het mos, echt een leuke wandelroute.

Uitkijktoren. Odoorn, Klimmen, Drenthe

Peter is hier alweer onderweg naar vaste bodem.

 

Poolshoogte, Odoorn, appeltaart, Slagroom, Drenthe

Dit is heerlijk!

Eenmaal zittend op het terras bij de poolshoogte besluiten we dat we wel een gebakje verdiend hebben. Ziet dit er lekker uit, of ziet dit er lekker uit? Na dit lekkere hapje zijn we terug gelopen naar onze boomhut. Wij zijn even back tot basic geweest, kolonisten van catan dobbelspel gespeeld (kent iemand dit?). Wij waren erg enthousiast! Lekker biertje erbij, helemaal relaxt.

Wij hebben onze bank omgetoverd tot bed en slapen die nacht op hoogte, tussen de bomen.

Wij horen alle twee gedurende de nacht dieren over het dak lopen. Wij denken eekhoorns, die laten zich helaas de volgende ochtend niet zien. De zon gelukkig wel! Dag twee van de verassing volgt in een volgend blog.

Info over de vlintenholt:  Www.vlintenholt.nl

Camping Vlintenholt

Borgerderweg 17
7873 TC Odoorn

06 – 100 44 929
info@vlintenholt.nl

Goedemorgen, Boomhut, Slapen. Bijzondere overnachting, Odoorn

Boomhut.

Uitkijktoren,odoorn, Drenthe, Poolshoogte

Hier was Peter nog dapper naar boven aan het lopen

Geef een reactie

6 Reacties

 1. De Gans (Marije)

  Wat leuk! Alsnog gefeliciteerd en wuj hebben zo ook weer een leuk idee om te gaan doen. Geweldig 😊

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Dank je wel. 😃 Echt heel gaaf. Die legertruck is ook wel heel stoer!

   Antwoord
 2. Evelyne

  Mooie foto van de paddenstoelen!

  Antwoord
 3. verawandelt

  Wat een leuke tip! Deze onthoud ik als we een keer in Drenthe willen gaan wandelen. Fijn weekend Vera

  Antwoord
 4. natuurfreak

  Dat zal nog al wat geweest zijn voor je man.Vond hij het een leuke verjaardagsverrassing?

  Antwoord
  • JaJo-fotografie

   Hij vond het fantastisch. Zag deze verrassing totaal niet aankomen. Echt geslaagd.

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. De maand september 2017 – jajofotografie - […] de verjaardag van Peter slapen wij op grote hoogte (klik: boomhut). In mijn blogje over deze speciale overnachting kan…
 2. Wildlands – Emmen – jajofotografie - […] lekker te vullen met leuke activiteiten. De nacht voor zijn verjaardag brachten we door in een boomhut in Odoorn. Op zijn verjaardag bezochten…
 3. Boomkroonpad – Drouwen – jajofotografie - […] er helaas niet. Ik schreef als eens eerder over manlief en zijn hoogtevrees, namelijk tijdens onze speciale overnachting in…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest