Speciale overnachting – Odoorn

Weken van voorbereidingen gingen vooraf aan de dag waarom op ik manlief een verrassing gaf. Hij werd 40 en dat moest hij weten ook. Het praktische deel van dit uitje was op zijn werk snel geregeld. Het onderkomen verzinnen was ook leuk om te doen. Weet jij hoeveel opties er zijn? Wijnvaten. Indiaanse tenten. Plaggehutten. Mijn keus is gevallen op een boomhut, op camping de Vlintenholt in Odoorn.

De zoektocht.

Mijn zoektocht naar een leuke locatie begon online, er was echt heel veel keus. Normaal gesproken als wij een nachtje weggaan kiezen we voor een hotel of bed & breakfast. Maar een speciaal verrassingsnachtje vraagt om een speciaal plekje. De boomhut heb ik samen met mijn moeder een paar weken voor zijn verjaardag bekeken.  Ook hebben ze op de Vlintenholt een Legertruck (Ook super gaaf!) en een vlintkeet. De keuze was best nog lastig. Toch koos ik voor de boomhut. Lekker wakker worden op hoogte tussen de boomtakken.

De verrassing.

Op de dag voor Peter zijn verjaardag heb ik hem met een smoes (hij had ineens een training op de middag dat ik hem ging ophalen, en gooide bijna roet in het eten) naar mijn opa en oma. Zijn gezicht was onbetaalbaar, zijn eerste reactie ” Owjee, wat gaan we nu doen” ook. We zijn in de auto gestapt en naar Odoorn gereden. Voor hem dus een verrassing tot we de op de goede plek aankwamen.

De boomhut.

Activiteiten in de omgeving.

Natuurlijk regende het bij aankomst, diegene die vaker mijn blog leest kan inmiddels weten dat het vaak regent als wij uitjes hebben.

We werden vriendelijk ontvangen in een mooie receptie waar je veel informatie kan vinden over verschillende uitjes. Ook kan je bij de receptie broodjes bestellen voor de volgende ochtend. Wij kregen de tip om het bos in te gaan en een wandeling te maken naar Poolshoogte. Beklim ook vooral de uitkijktoren. Zo zijn wij het bos ingelopen, onderstaande prachtige paddenstoelen kwamen wij tegen.

Paddenstoelen, staatsbosbeheer, wandeling, odoorn
Paddenstoelen

Toen wij de paddenstoelen gepasseerd waren kwamen we uit bij een hele hoge uitkijktoren, laat mijn man nou toevallig hoogtevrees hebben. Toch is hij naar boven geklommen en snel gekeken hoe mooi het was en nog sneller weer naar beneden gerent (bijna dan). Wij vonden het een erg mooi bos, anders dan in Assen. Met veel groen door het mos, echt een leuke wandelroute.

Uitkijktoren. Odoorn, Klimmen, Drenthe
Peter is hier alweer onderweg naar vaste bodem.

 

Poolshoogte, Odoorn, appeltaart, Slagroom, Drenthe
Dit is heerlijk!

Eenmaal zittend op het terras bij de poolshoogte besluiten we dat we wel een gebakje verdiend hebben. Ziet dit er lekker uit, of ziet dit er lekker uit? Na dit lekkere hapje zijn we terug gelopen naar onze boomhut. Wij zijn even back tot basic geweest, kolonisten van catan dobbelspel gespeeld (kent iemand dit?). Wij waren erg enthousiast! Lekker biertje erbij, helemaal relaxt.

Wij hebben onze bank omgetoverd tot bed en slapen die nacht op hoogte, tussen de bomen.

Wij horen alle twee gedurende de nacht dieren over het dak lopen. Wij denken eekhoorns, die laten zich helaas de volgende ochtend niet zien. De zon gelukkig wel! Dag twee van de verassing volgt in een volgend blog.

Info over de vlintenholt:  Www.vlintenholt.nl

Camping Vlintenholt

Borgerderweg 17
7873 TC Odoorn

06 – 100 44 929
info@vlintenholt.nl

Goedemorgen, Boomhut, Slapen. Bijzondere overnachting, Odoorn
Boomhut.
Uitkijktoren,odoorn, Drenthe, Poolshoogte
Hier was Peter nog dapper naar boven aan het lopen

8 gedachten over “Speciale overnachting – Odoorn

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: