Kunst aan de Vaart – Assen
Kunst aan de Vaart – Assen

Het is een begrip in Assen…. Voor de 11e keer wordt het gehouden; Kunst aan de Vaart. Bewoners aan “de Vaart” in Assen zetten hun deuren open voor kunstenaars. De kunstenaars exposeren in de huizen of in de tuin van de bewoners. De bezoekers zijn welkom om in een huiselijke sfeer de werken te bekijken en een praatje te maken met de kunstenaar of bewoner. Dit evenement is gratis en wordt omlijst met muziek.

Boutiquehotel de Gouverneur

Iedereen die, langs de Vaart, Assen binnen komt rijdt langs dit mooi gelegen boutiquehotel De Gouveneur. Er zijn drie kamers in dit pand, dat vroeger onderdak bood aan de eerste Gouverneur van Drenthe. Elke kamer heeft een eigen naam, die herleid kan worden naar de vroegere bewoners van dit rijksmonument. Onlangs is er bekend gemaakt dat er vanaf oktober gewerkt gaat worden aan kamers nummer 4 & 5. Deze kamers worden gerealiseerd in een naast gelegen pand ook aan de Vaart.

Ik sprak Linda Vastenhout over het aankomende evenement. In deze sfeervolle luxe accommodatie aan de Vaart zijn de werken van meerdere kunstenaars te zien. Tijdens de twee dagen die kunst aan de Vaart duurt, zijn er cadeaubonnen te koop bij Linda, zodat jij een heerlijke overnachting in De Gouverneur cadeau kunt geven.

Als eye catcher op de voorkant van de flyer van dit evenement, staat een schilderij van Carolien van Olphen. Deze kunstenares kun je ontmoeten in De Gouverneur.

Bed en Breakfast, Assen, Overnachten, Hotel

Deze banner kom je tegen op www.gouverneurassen.nl.

Naast het werk wat binnen in De Gouverneur hangt, is er ook reuring in de tuin. Daar vind je keramiek werk van Brenda Hardijk. Tevens zijn verschillende kustwerken, die je langs de route aan de vaart vindt, die worden aangeboden op de veilingsite van catawiki ter verkoop.

“The Black Tie”

”Een toegankelijke Bar Bistro, waar genieten voorop staan. Een glas wijn aan de bar, een vriendenborrel, een zakelijk diner of een culinaire uitspatting als diner.
Alles kan, alles mag!”

Vanaf volgend voorjaar kan jij uit eten bij The Black Tie, een bar bistro in hartje Assen. De voorbereidingen voor deze nieuwe zaak in Assen zijn in volle gang. Deze droom van Liz Janssen komt na al die jaren eindelijk uit. Zij is een gedreven ”horecamens”. Nu deze droom gaat uitkomen, is er de mogelijkheid om alvast kennis maken met deze jonge spontane onderneemster. Tijdens Kunst aan de Vaart zal Liz gratis proeverijtjes weggeven. Een voorproefje op wat komen gaat.

The black tie, Assen, Bistro, Restaurant

Zorg dat je bij het bezoek aan Boutiquehotel de Gouverneur zo’n mooi nieuw kaartje van de The Black Tie bemachtigt. Deze geeft je recht op een korting in de eerste drie maanden na de opening.

Info:

Kunst aan de Vaart vindt plaats op 9 & 10 september. Van 11.00 – 17.00 uur. Het evenement is gratis toegankelijk.

Boutiquehotel de Gouverneur vind je aan de Vaart Zuid Zijde 25. Sinds afgelopen week prijkt de naam prachtig op de gevel van het pand, niet te missen.

Om niks te missen, like The Black Tie & Boutiquehotel de Gouveneur op Facebook.

Geef een reactie

2 Reacties

    • JaJo-fotografie

      Dit is inderdaad echt heel leuk om te bezoeken. Wij doen het ook elk jaar.

      Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Jaaroverzicht Evenementen – jajofotografie - […] Het verslag: Kunst aan de Vaart […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest